Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Dysplázie děložního hrdla

Gynekologie Petra 17.11.2016

Dobrý den, v únoru mi cytologie u gynekologa ukázala LSIL (pokud si dobře vzpomínám, tak včetně HPV). Výsledek z následné říjnové cytologie: atypie žlázových buněk (nespecifikovaná). Můj gynekolog mě posílá na AD LEEP s abrazí hrdla. Svému lékaři věřím, zároveň se však tohoto zákroku bojím, i když zřejmě není rizikový. Už nějakou dobu se s partnerem pokoušíme o miminko, zatím jsem ještě nerodila. Dočetla jsem se, že se pacientky posílají ještě před zákrokem na kolposkopické vyšetření, případně na zákrok, kdy se kleštičkami odebere kousek čípku k histologickému vyšetření (biopsii?). Ráda bych se tedy zeptala, zda je vzhledem k mým výsledkům z cytologie vhodné jít rovnou na onen zákrok AD LEEP s abrazí hrdla, nebo zda stojí za to ještě podstoupit nejdříve méně náročná výše zmíněná vyšetření. (I s ohledem na touhu po otěhotnění) Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, cytologický stěr je prvotně zamířený na rozpoznání změn povrchových buněk čípku. V případě přítomnosti změn buněk vystýlajících kanálek čípku (tzv. žlázových buněk) je cytologie velmi limitovaná a bohužel i velmi nepřesná, a to oběma směry - jak v možnosti nadhodnocení závažnosti, tak i v možnosti podhodnocení. Po pečlivém vizuálním vyšetření čípku (tzv. kolposkopii) je ideální ještě i provedení biopsie - odběr malého vzorku nemocné části čípku, který potvrdí přesnou míru závažnosti změn. K indikaci AD LEEP se Vám ještě vyjádří gynekolog v naší specializované konzultační ambulanci. S pozdravem, MUDr. Veronika Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
kolposkopické vyšetření nezobrazí kanál děložního hrdla odkud pocházejí ony žlázové buňky. Konizace se bát nemusíte je to velmi šetrný výkon který nebude na zábranu pozdějšímu otěhotnění a budete mít jistotu že je vše v pořádku
Příjemný den

Související dotazy

Dysplazie čípku děložního
Dobrý den Paní Doktorko/Pane Doktore, Chtěla bych...
Dysplazie děložního hrdla
Dobrý den, v březnové cytologii mi vyšel výsledek...
Lehká dysplazie čípku
Dobry den, chtela jsem se zeptat, chodim na pravidelne...
Dysplazie děložního čípku
Dobrý den, je mi 22 let. Byla mi diagnostikována...
Dysplázie děložního čípku
Dobrý den, již více než 20let jsem jen s jedním partnerem...
Multiostotická forma fibriozní dysplazie
Dobrý den, manžel (43 let) má čerstvě diagnozu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dysplázie čípku

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na jednu věc na váš názor. V roce 2007 jsem...

Dysplazie čípku děložního

Dobrý den Paní Doktorko/Pane Doktore, Chtěla bych se zeptat, mám diagnózu :...

Dysplázie děložního čípku

Dobrý den, každý rok chodím na preventivní gynekologické prohlídky, teď po roce...

Dysplazie děložního čípku

Dobrý den, je mi 30 let a při běžné cytologické kontrole mi byla zjištěna mírná...

Dysplazie děložního čípku

Dobrý den je mi 19let, před 3týdny jsem byla na konizaci děl.čípku. Po cytologii...

Dysplázie děložního čípku

Dobrý den, již více než 20let jsem jen s jedním partnerem a nyní mi byla zjištěna...

Dysplazie děložního čípku


Dysplazie děložního čípku, HPV virus

Dobrý den.Jsem měsíc po konizaci děložního cipku (výsledky negativni) .Měla...

Dysplazie děložního čípku.

Dobrý den vážený pane doktore, chtěla bych Vás moc požádat o radu. Už přes rok...

Dysplazie děložního hrdla

Dobrý den, v březnové cytologii mi vyšel výsledek ASC-H nelze vyloučit HSIL....

Dysplazie děložního hrdla

Hezký den přeji! Jsem 9 měsíců od porodu císařským řezem. Po porodu jsem...

Dysplázie fibroza - dědičnost

Dobrý den!Pětiletý syn prodělal ve třech letech operaci femuru,diagnóza dysplasia...

Dysplazie hlasivek

Dobrý den pane doktore, obracím se na Vás s dotazem ohledně mého problému. Již...

Dysplazie kolene

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co pro mě znamená diagnoza dysplasie čéšky...

Dysplazie kolene - pokračování

Dobrý den, velice děkuji za odpověď na dotaz ohledně dysplazie čésky W4. Je...

Dysplazie kycli - strma striska

Dobry den, zijeme v zahranici a dcerce v 6. tydnech byla pri ultrazvukovem...

Dysplazie kyčelního kloubu

Dobrý den, mám dotaz ohledně vyšetření kyčlí miminka 6 týdnů (holčička, první...

Dysplázie kyčelních kloubů

Dobrý den, dcera byla na vyšetření MRI k vyloučení syndromu kaudální regrese....

Dysplazie kyčlí

Dobrý den,mám dotaz ohledně své dcery. Od narození do necelého 1.roku měla léčenou...

Dysplazie kyčlí

Dobrý den, je mi 20 let a az teď mi zjistili středně těžkou dysplazii kyčlí...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Luivac a alkohol

Dobrý den, začala jsem užívat Luivac, budu ho brát 28 dní pak 28 dní pauza a...

Statiny a alkohol

Dobrý den beru Roxilip statin 20 mg na zvíšený cholesterol jinak nemám žádné...

Vynecháni antikoncepce více jak týden


Aorta

Dobrý den. Je mi 22 let a rád bych se zeptal, je-li možné v tomto věku (pokud...

Aplikace Fraxiparinu po operaci

Dobrý den, jsem 7 dní po operaci litkoveho svalu. Měl jsem tam veliký hematom...

Bolest pod lopatkou

Dobrý den, potřebovala bych se poradit, zda-li jít k lékaři. Již třetí den...

Bolest za uchem


Žluto-oranžové nehty

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli jde o houbovou infekci či nikoliv. Nehty...

Bolesti zad a pálení v oblasti ramen a lopatek

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat co to je, když třeba sedím u PC nebo jen tak...

Bolestivá bulka (možná uzlina) vzadu na hlavě

Dobrý den, snad tento dotaz patří právě na chirurgii, kdyžtak se omlouvám. Před...

Onycholýza

Dobry den, zjistila jsem, ze na obou nohach mam na palcich onycholyzu. Chtela...

Cysty

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. je mi 32 let a momentální problém byla bolest...

Otlačené palce u nohou, intenzivní bolest.

Dobrý den, stala se mi taková podivná věc - měla jsem 1 den nové boty, které...

Zvýšené hodnoty GGT

Dobrý den. Minimálně 15 let mám zvýšení hodnoty GGT (GMT) kolem 4 ukat/l. Ostatní...

Fleky na prstech

Dobrý den chtěla bych se optat...na rukách se mi náhodně vždy objeví růžové...

Riziko užívání nikotinových sáčků Lyft


Bolest zubu na dotyk

Dobrý den. Měla jsem nehodu a při nárazu se mi příčně zlomila půlka předního...

Zlomenina prstu na ruce

Dobrý den. Prosila bych o radu. Včera jsem se velkou silou praštila do prsteníčku...

Schizofrenie a řidičský průkaz

Dobrý den paní doktorko chtěl jsem se zeptat jak se zákony dívají na schizofrenii...

Chci umřít

Dobrý den. Je mi 18 a nevím už, jak to řešit. Chci umřít, nebaví mě žít. Mám...

Reklama