Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Enterokolitida /klostridiová infekce/

Anesteziologie Dagmar 14.6.2015

Dobrý den,
mého 81. letého otce jsme po Velikonocích odvezli na pohotovost do nemocnice, protože měl bolesti břicha (nejspíš kvůli pokročilé kýle v tříslech). Před tím měl už bolesti o Vánocích. Pan doktor na příjmu mu říkal, že jde s kýlou pozdě (on však operaci dříve odmítal), lékař se ptal se kolik tekutin vypije za den. Řekl mu, že pije málo a že mu shnijí střeva. Dva dny potom mu byla na chirurgii kýla odoperována. Operace proběhla dobře. Potom však byl převezen na LDN oddělení pobočky této nemocnice, protože bylo třeba ho doléčit, téměř nechodil. Tam začal mít průjmy. Předminulý víkend se jeho stav zhoršil a v pondělí přimař mamince sdělil, že jeho stav nemá příčinu ve střevech. Hned následující den nám volali, že ho převážejí do sídla nemocnice, kde mu byl provedeno CT střev a zjistila se závažná enterokolitida celých střev. Ihned byl přeřazen na ARO, to už byl ale ve velmi špatném stavu. Druhý den zemřel. Lékařka z ARA mi sdělila, že otec byl stejně hodně nemocný (srdce, ledviny...), to byl však už několik let. Zajímalo by mě, zda tato klostridiová infekce byla způsobena tou pokročilou kýlou a tím, že otec celkově málo pil již několik let. Možná to mohla způsobit i antibiotika po operaci a čípky na hemeroidy, které mu zjistili na LDN.
Lékařka mi sdělila, že nemocnice rodině již neposílá závěrečnou zprávu o léčení (jen obvodnímu lékaři, rodině jen provizorní úmrtní list. Zajímala by mě však hlavně zpráva z LDN pobočky této nemocnice.
Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Homeopatie, Intenzivní medicína Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

Dobrý den. Infekce bakterií Clostridium difficille je v současné době velmi ožehavý problém ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Klostridiová enterokolitida
Dobrý den, potřebovala bych se s Vámi poradit. Můj...
Klostridiová kolitida (clostridium difficile)
Klostridiová kolitida (clostridium difficile) Dobrý...
Infekce
Ziji v USA a s doktory nemam moc dobre zkusenosti....
Infekce
Ktera infekce spusobuje lymf. uzliny a muze napadat...
Infekce
Dobrý den,na cevním mi byla diagnostikován infekce./přikládám...
Infekce
dobry den, mela bych dotaz co se tyce moznosti infekce....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Enterococus fekalis ve spermatu

Dobrý den, je vhodný Klacid k léčbě enterococus fekalis (přítomnost ve spermatu)...

Enteroklýza

dobrý den p. Doktore/ko už půl roku mám bolesti v podbříšku před 14 dny mi bylo...

Enterokok

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak postupovat v další léčbě při chronické infekci...

Enterokok

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat,už 6 měsícu se lečím s gynekologickým stálym...

Enterokok

Dobrý den, mám stálé gynekologické problémy s bakterií enterokok, nepomáhají...

Enterokok

Dobrý den, s partnerem se snažíme marně již rok a půl o miminko, tak že jsme...

Enterokok

S enterokokem v močových cestách se léčím už od dubna. Byla tam ještě Gardnerella,...

Enterokok v pochvě

Dobrý den, již cca měsíc mě téměř kontinuálně trápí bolesti a svědění v podbřišku...

Enterokok v prostate

Memu manželovi našli enterokoka v prostate,dostal antibiotika,ale nevim zda...

Enterokoky v moči

Dobrý den, v moči se mi pravidelně objevuje fekální enterokok. Pravděpodobně...

Enterol kojení


Enterol u dítěte

Dobrý den, dcerka (v červenci bude mít dva roky) trpěla průjmy několikrát denně....

Enterol v době kojení


Enterosgel

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda je při UC vhodné užívání přípravku Enterosgel.Je...

Enterotoxikóza či infekční gastroenteritída

Dobrý den. Dneska jsem poprvé pocítil něco co jsem nikdy nepocítil. Zvracení...

Enterotoxikózy

Dobrý den, počtvrté během dvou let mě stihl akutní průjem, trval hodinu, bylo...

Entezopatie

Delší dobu,t.j asi 3 měsíce mě bolí levá kyčel,občas v ní rupne a já se nemohu...

Entezopatie

Dobrý den, slyšel jsem o tom že existuje nemoc která se jmenuje Hokejový loket...

Entezopatie

Děkuji za odpověď. Abych upřesnila moji diagnozu - jedná se o entezopatii obou...

Entezopatie

jak se léčí entezopatia trochanteri maioris femoris 1.sin a jestli mi můžete...