Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Enteroklýza

Trávení bohouš 24.7.2013

dobrý den p. Doktore/ko už půl roku mám bolesti v podbříšku před 14 dny mi bylo zjštěno při mr-enteroklkýze cituji zprávu : v průběhu terminálního ilea v délce cca 6 cm se zobrazuje zesílení střevní stěny a její patologické postkontrastní sycení. Lumen je mírně zůžen, prestenoticky s mírnou diletací, na ostatních tenkých kličkák neprokazuji zjevnou patologii, na tračníku je nález také v normě. závěr : obraz zánětlivých změn terminálního ilea i s mírnou prestenotickou diletací. - poté je na konci k vyloučení Mb Crohna , pro ne zcela jasný nález odeslán do gastroentrologické poradny pro IBD tak nevím jak tomu správně rozumět, nebo jaké jsou možnosti řešení a pokud by se to muselo řešit nějak operativně jak dlouhé je ter. ileum když mám mít 6 cm špatných děkuji předem za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Vážený pane Bohouši, výsledek endoskopického vyšetření je nezbytné doplnit popisem histolo...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

MR enteroklýza
Dobry den preji. 3.3.20 mam jit na MR ENTEROKLYZU....
CT enteroklýza
Dobry den preji. Mam jit na CT enteroklyzu. A chtela...
Crohnova choroba
Dobrý den,měla bych prosím dotaz.Již tři roky mám crohna...
Gastritida
Dobrý den, prosím o zodpovězení dotazu. Při gastroskopii...
Bolest
Dobrý den. Je to už rok, co jsem po operaci slepého...
Velké bolesti břicha
Dobrý den. Mám bolesti břicha a to hlavně vlevo od...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Enterococcus faecalis v pochvě

Dobry den, moje gynekolozka mi delala stery na kultivaci. Ve vysledcich vysli...

Enterococcus faecalis v uretře

Dobrý den, již skoro rok mám při stěru z uretry nález Enterococcus faecalis....

Enterococcus faecalis-rezistencia na lieky- ďalšia liečba

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu. Na urológii mi zistili Enterococcus...

Enterococcus feacalis

Dobrý den, mám dotaz, u přítele byl zjištěn enterococcus feacalis. Měli jsme...

Enterococcus fekalis a taky E-coli v pochvě v těhotenství

Vážený pane MuDr.Sládečku, jsem ve 22 tt. a gynekoložka mi zjistila výskyt...

Enterococcus species v močové trubici

Dobrý den, moc prosím o radu. V loni v srpnu jsem se od partnera pohlavní cestou...

Enterococcus species, streptococcus agalactiae

Dobrý den pane doktore, obracím se na vás s prosbou o radu. Nemám žádné potíže...

Enterococus faecalis v ejakulátu

Dobrý den, již delší dobu mám ve spermiích enterokoka. Byl přeléčen atb na 20...

Enterococus fekalis v těhotenství

Dobrý den, je nějak nebezpečná přítomnost enterococus fekalis v pochvě v době...

Enterococus fekalis ve spermatu

Dobrý den, je vhodný Klacid k léčbě enterococus fekalis (přítomnost ve spermatu)...

Enterokok

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak postupovat v další léčbě při chronické infekci...

Enterokok

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat,už 6 měsícu se lečím s gynekologickým stálym...

Enterokok

Dobrý den, mám stálé gynekologické problémy s bakterií enterokok, nepomáhají...

Enterokok

Dobrý den, s partnerem se snažíme marně již rok a půl o miminko, tak že jsme...

Enterokok

S enterokokem v močových cestách se léčím už od dubna. Byla tam ještě Gardnerella,...

Enterokok v pochvě

Dobrý den, již cca měsíc mě téměř kontinuálně trápí bolesti a svědění v podbřišku...

Enterokok v prostate

Memu manželovi našli enterokoka v prostate,dostal antibiotika,ale nevim zda...

Enterokoky v moči

Dobrý den, v moči se mi pravidelně objevuje fekální enterokok. Pravděpodobně...

Enterokolitida /klostridiová infekce/

Dobrý den, mého 81. letého otce jsme po Velikonocích odvezli na pohotovost...

Enterol kojení
