Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Escitil 5mg účinek

An . 12.7.2014

Dobrý den, týden beru antidepresiva, nikdy předtím jsem je neužívala. Trpím nespavostí a úzkostmi. Lékařka mi napsala večer 7,5mg mirtazapinu před spaním a ráno 10mg escitilu. Brala jsem to dle jejího doporučení, ale asi před dvěma dny jsem měla strašnou panickou ataku (což jsem nicméně nevěděla, že je to panická ataka). Lékař na pohotovosti mi vysvětlil, že se úzkosti mohou na počátku užívání antidepresiv prohloubit - moje lékařka mi toto nesdělila. Doporučil mi ráno dávku snížit na 5mg nebo escitil zcela vysadit. Druhý den jsem tedy kontaktovala svou lékařku a vysvětlila jí situaci a ona na doporučení lékaře reagovala slovy, že 5mg mi stejně nezabere a později dávku bude nutné zvýšit. Mě by zajímalo, zda to tak opravdu je. Úzkosti sice mám, ale primárně potřebuji řešit nespavost a na tu mi mirtazapin pomáhá. Je podle Vašeho názoru nutné zvyšovat dávku? Úzkosti bych zvládla i bez léků. Nutno dodat, že jsem se lékům dlouho bránila, nejsem jejich velkým zastáncem. Díky za radu!

Odpovídá:

PhDr. Jana Müllerová

Specializace: Psychologie Pracoviště: Psychologická pomoc Praha

Dobrý den, vážená paní, pouze dle toho, co jste mi napsala nemohu posoudit bezchybně váš zdravotní stav a tedy nemohu komentovat ani vaši medikaci. Paní doktorka pokud je psychiatrička jistě dobře věděla proč a co vám předepisuje. Zajděte za paní doktorkou ještě jednou a nebojte se jí sdělit vše o tom, jak se aktuálně cítíte a co byste konkrétně potřebovala jinak. Je celkem běžné, že se léčba průběžně vylaďuje. Hezký den.

Související dotazy

Léčba arteriální hypertenze
Dobrý den, užívám delší dobu jen jedny prášky a to...
Prosulpin a řízení vozidla
Dobrý den, mohu řídit auto když beru prosulpin50...
Těhotenství?
Dobry den, prosim vas od úterý (dnes je ctvrtek) beru...
Ovoce k léčbě Warfarinem
Dobrý den, obdržela jsem k vánočním svátkům HIMALYO...
Změna léčby inzulinem
Dobrý den,mému manželovi je 78 let,je diabetik a píchá...
Vysoká krevní tlak v posledních 3 dnech
Dd, poslední 3dny mám vysoký tlak 170 až 190 na 90...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Escapelle a Puregon

Dobrý den, jsem přihlášená v programu dárkyň oocytů. Dnes jsem nouzově musela...

Escapelle a špinění

Dobrý den. Měl jsme pohlavní styk chránili jsme se kondomem a přítel mě i prstil...

Escapelle, menstruace a HA

Vážený den pane doktore, chtěla bych Vás požádat o názor. Psala jsem koncem...

Escapolle

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. S přítelem jsem měla nechráněný sex. Když...

Escitalopram

Dobrý den,před nedávnem jsem měla lk escitalopram a začalo se mi špatNě polykat...

Escitalopram

Zdravím! Chci se zeptat na látku zvanou escitalopram (dřív jsem brala sertralin,...

Escitalopram


Escitalopram Farmax 10mg

Dobrý den,13 dní beru Escitalopram farmax 10mg a psychicky je mi již celkem...

Escitalopram farmax a hypnogen

Dobrý den,dostala jsem od neurologa Escitalopram Farmax 10mg na deprese,dnes...

Escitalopram mylan v těhotenství

Dobrý den Paní doktorko. Chtěla bych se zeptat jestli je možné užívat Escitalopram...

Escitil a Triticco

Dobry den... Beru Escitil 10 mg rano a Triticco celou tabletu na noc. Triticco...

Esenciální arteriální hypertenze

Dobrý den.Mám dotaz z interní medicíny.Jako jedinou diagnozu zatím mám již několik...

Esencialni leukopenie a zvýšené jaterní testy

Dobrý den. Po náhodném nabrání krve mi zjistili esenciální leukopenii a každých...

Esenciální tremor

Dobrý den,doporučíte mi nějaké konkrétní středisko či doktora který by mi s...

Esenciální tremor rukou

Prosím o radu.Začala jsem užívat lék Exelon 3,0mg a mám eseciální tremor rukou.Bylo...

Esenciální třes - dědičnost

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, moje matka trpí esenciálním třešem, bohužel...

Escheria coli (vaginální problém)

Dobrý den, prosila bych o radu. Již více jak půl roku mám problémy s vaginální...

Escheria coli v moči


Escherichia coli

Dobrý večer, měla bych na Vás prosbu. Loni v listopadu jsem přechodila chřipku,...

Escherichia Coli a Enteroccocus species

Dobrý den, po laboratorním vyšetření moči mi byly nalezeny tyto bakterie: Enteroccocus...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest na tvrdém patře


Pupinky (bradavicky) na stydkych pyscich


Tetanie a panické ataky


Výtok z bradavky, bolest břicha


Komplikace po císařském řezu


Artróza - Gonartróza


Intimní


Stav po operaci slepého střeva


Celiakie


Mravenčení


MUDr. Jiří Kučera

Praktický lékař pro dospělé

Naučte se samovyšetření prsu


Vytržený zub


Těhotenství a cytologie


MUDr. František Rousek

Chirurgická ambulance

Ječné zrno


Bulka v spodni celisni


Hemeroid?


Gyrablock


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×