Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Euthyrox a panické ataky

Helena 9.11.2017 redakce uLékaře

Dobrý den,
je mi 60 let. V listopadu 2016 jsem měla vyšetření žalůdku na pálení žáhy (gastroskopii ). A rovnou mi vzali i krev a zjistili sníženou funkci štítné žlázy. TSH 9,122, fT4 10,1. Na endokrinologii jsem dostala Euthyrox 50, 1 ráno. Po 14 dnech užívání jsem se začala cítit špatně (bušení srdce, tlak v krku, celkový třes, ale hlavně špatná psychika - nepříjemný stavy úzkosti, špatné myšlenky, celkový neklid ).Tak jsem vyhledala odbornou pomoc u psychiatričky ( 3* denně Neurol 0,25, večer půl tablety Trittico AC 75 ). A při případných potíží zvýšit dávku Neurolu. Po poradě s paní doktorkou na endokr. jsem přestala užívat Euthyrox. V srpnu byla další kontrola. TSH 9,596, fT4 8,2 , fT3 3,8. Dostala jsem nové prášky Letrox 50. půl tablety obden. Po 14 dnech užívání se můj stav opět zhoršil. Ty samé příznaky jako u Euthyroxu. Po poradě s paní doktorkou na entokr. jsem přestala prášky brát. Do 10-14 dnů se psychický stav zlepšil , že musím i nadále užívat prášky na panické ataky. Proto se chci zeptat, je-li to možné , že se mi vždy psychický stav zhorší po použití prášku na štítnou žlázu. ?
Na paléní žáhy beru 1* týdně Loseprazol 20 mg. Nevím si rady a budu moc ráda za Vaše rady. Předem Vám moc děkuji .
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Vamed-Mediterra

Dobrý den,
při překročení limitu tolerance, který je u každého individuální, může mít Euthyrox nežádoucí účinky, mezi které patří bušení srdce, třes, neklid, mohou se objevit i příznaky jako nespavost, průjem . Příznaky u panické ataky jsou v mnoha směrech podobné, je tedy možné, že se zhoršil při užívání Euthyroxu i Váš psychický stav.
S pozdravem

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Panické ataky
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co jsou to panické...
Panické ataky
Dobrý večer, můj manžel trpí panickými ataky. Momentálně...
Panické ataky
Dobry den, chcem sa opytat aka je doba ucinku sedativ...
Euthyrox a antihypertenziva
Dobrý den,prosím o radu,přes 10 let se užívám Euthyrox...
Panické ataky
Dobrý den,již měsíc mě sužují problémy typu bolest...
Panické ataky
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možné, že...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Euthyrox 75 a cyklus

Dobrý den, kvůli snížené funkci štítné žlázy beru Euthyrox. 5 týdnů jsem měla...

Euthyrox 75 vážné potíže

Dobrý den, prosím vás o pomoc. Tak jako mnohým lidem, ani mne nikdo nechce věřit,...

Euthyrox a antihypertenziva

Dobrý den,prosím o radu,přes 10 let se užívám Euthyrox /autoimunitní onemocnění/...

Euthyrox a bušení srdce

Dobrý den, jsem po odstranění půlky ŠŽ - nezhoubný uzel, beru Euthyrox 75, asi...

Euthyrox a Cipralex v těhotenství

Dobrý den, již 6 let beru Cipralex ( antidepresivum ) 1/2 tablety denně a zhruba...

Euthyrox a dárcovství krve

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, za jak dlouhou dobu se vyloučí Euthyrox z...

Euthyrox a Gynex

Dobrý den, chtěla jsem se tímto zeptat na informaci. Mám sníženou funkci štítné...

Euthyrox a mravenčení nohou

Dobrý den paní doktorko, je to asi 3 týdny, co jsem začala brát euthyrox na...

Euthyrox a Omega-3

Jsem diabetik 2.typu. Dlouhodobě užívám polovinu Euthyroxu50 a táži se, zda...

Euthyrox a padaní vlasů

Dobrý den, chtela bych se zeptat. Beru euthyrox 75, ale stitnou žlázu, mam podle...

Euthyrox a pupalka

Dobrý den, mám sníženou funkci štítné žlázy. Denně beru 1 tabletu Euthyroxu...

Euthyrox a rakovina prsu.

Dobrý den, mám šest let po odsraneni ŠŽ /karcenom/ davku 125 a 100 euthyrox...

Euthyrox a solná jeskyně

Zdravím, Mám dotaz, zda mohu chodit do solné jeskyně, když užívám 1/2 tbl. Euthyroxu,...

Euthyrox a víno

Dobrý den, může "prudce" ovlivnit hodnotu TSH konzumace vína (asi 0,7l) o víkendu?...

Euthyrox a vliv na akné

Dobrý den, byla mi zjištěna snížená funkce štítné žlázy a předepsán euthyrox...

Euthyrox a vysazení hormonální antikoncepce

Dobrý den! Beru od května Euthyrox 50 a výsledky krve jsou zas v normách. Ale...

Euthyrox a Xyzal

Dobrý den. Mám pár dotazů. Syn 17let. 2r pro rodinnou dispozici k onem. štítné...

Euthyrox a zelené potraviny

Dobrý den,obracím se na Vás s dotazem. Vím,že jsem se měla optat mého lékaře,ale...

Euthyrox nebo Letrox

Dobrý den, jsem měsíc po operaci štítné žlázy(úplné odstranění). Dnes mi byly...

Euthyrox nežádoucí účinky

dobrý den už téměř rok beru euthyrox 100 mám zvetšenou štítnou žlázu a prý to...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pálení při močení

Dobrý den..Mám už skoro měsic problém při močení , pálí mě to při konci močení...

Zduřelá tkáň v krku

Dobrý den, už asi tři roky mívám problémy s krkem. Mandle jsem dřív měla krásně...

Anopyrin a Stacyl

Dobrý den,prosím,je možné nahradit lék Anopyrin lékem Stacyl? Obsah je u obou...

Ischemická choroba dolních končetin

Dobrý den, mám dotaz, mám ischemickou chorobu dolních tepen, neboli arteriosklerosu,...

Boles v krku

Dobrý den, od minulého týdne mě bolí hodně v krku hlavně mandle, je to taková...

Nitroděložní tělísko a menstruace

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak to je s menstruací u nitroděložního tělíska...

Neurofibromatóza

Dobrý den, syn má potvrzenou neurofibromatosu NF1, jezdí na dětskou kliniku...

Červené flíčky na kůži u dvouletého dítěte

Dobrý den, již před delším časem se synovi (1,5 roku) objevily tyto flíčky (viz.příloha)....

Vysoké PH moči

Mám 7mi měsíční dceru, která prodelala bronchitidu, užívala ATB, během nemoci...

Bílý povlak jazyka


Čepy na mandlích

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně mé mandli v krku. Od Června se...

Otoky nohou

Dobrý den chodím na kožní k paní primářce skrz otoky nohou a růžovku už mi na...

Boule na krku


Průjmy, hlen a krev ve stolici

Dobrý den, již pár let mám potíže s trávením. Často prujmy, či jinak nenormální...

Příznaky užívání marihuany

Jake jsou priznaky kdiz nekdo kouří trávu?? A co se snim pak může stát?? Děkuji

Výtok z penisu při vzrušení


Skolioza a posilování

Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat mám skoliozu páteře je mi 15 let a řikala...

Bolest zad

Dobrý den, úvodem uvádím, že mi příští rok bude 70 let. Už více jak 12...

Návaly nervozity

Dobrý den, mám už půl roku problémy s návaly nervozity a úzkosti. Prožila jsem...

Panická porucha, vysoký krevní tlak

Dobrý den. Od března tohoto roku, se léčím s vysokým tlakem. Beru Rivocor...

Inzerce
×