Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Evokované potenciály

Imunita Lucie . 21.3.2012 redakce uLékaře

Dobrý den, ráda bych se zeptala na to, která onemocnění se projevují demyelinizací, kromě RS. Tu asi nemám. Ale nezdají se mi vůbec výsledky evokovaných potenciálů VEP je mi jasný - na oko nevidím, pak ale vlastně vůbec nevím, kde může být jaká porucha na nervech. Hlavně nerozumím tomuto: K lokalizaci se pro absenci míšních komponent nelze vyjádřit. CCa 1é let jsem měla problémy s pravou stranou brnění, necitlivost - léčeno B vitamínem, nyní cca 1,5 roku postižená levá strana - středně těžká levostranná hemipareza. Výrazná úleva po serii plasmaferéz, nyní ale návrat potíží. Lekaři mi nedokáží říct. co mi je, ani mi nechtěli výsledky EP. Můžete mi to nějak přeložit do "češtiny" ? Těžce abnormální VEP pravého oka pro axonální lézy zrakové dráhy v prechiazmatickém úseku /v porovnání s nálezem z 1/2011 došlo k výrazné progresi na PO/ Evokovaná odpoveď vpravo nevýbavná. Abnormální BAEP l. sin pro axonálně - demyelinizační lézi v kmenovém úseku sluchové dráhy. Lehce abnormální SSEP nn. tibiales bilat pro demyelinizační lézi somatosenzorické dráhy, zprava nelze vyloučit ani axonální složku. K lokalizaci se pro absenci míšních komponent nelze vyjádřit. Lehce abnornální SSEP n. medianus bilat pro axonální lézi v centrálním úseku dráhy. Děkuji a za vaší poradnu a doufám v pomoc

Odpovídá:

MUDr. Marcela Vorlíčková


Dobrý den, neurologie není má specializace, alespoň na některé otázky se Vám z imunologického hlediska pokusím odpovědet. Základním rysem demyelnizačních onemocnění je patolgociká destrukce původně normálního myelinu. Příčinou destrukce může být zánět - neinfekční např. u roztroušené sklerosy, infekční /např. neuroboreliosa, metabolická /například u poruchy minerálů/, hypoxická - u sníženého přívodu kyslíku do mozku, traumatická - po úraze, postradiační. Bohužel výsledky vyšetření evokovaných potenciálů neummím interpretovat. Nevím ani přesně výseldky Vašich vyšetření, tkaže k ev. diferanciální diagnose se těžko vyjádřit. Zkuste znovu výsledky konzultovat s Vaším ošetřujícím neurolgoem, který zná celý Váš případ, Vaše vyšetření a vývoj v čase.

Související dotazy

Roztroušená skleroza
Dobry den ,chtel jsem se zeptat jestli je mozna diagnoza...
Dvojité vidění
Dobry vecer, od ledna 2016 ma trapi dvojite videnie,...
Vysvětlení nálezu EMG
Dobrý deň, môj 5 ročný synček má zvýšené AST a CK....
Evokované potenciály
Dobrý den, už asi něco přes měsíc PO VIROZE mám svalové...
Těhotenství
Dobrý den. Ve třinácti letech mi začaly problémy se...
Roztroušená skleroza
Dobrý den, zhruba před 10 dny mi začalo brnět pravé...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Euthyroxu

Dobrý den je mi 17 let a už asi cca 4-5 let beru Euthyrox 50 mg na štítnou žlázu...

Euthyroxu

Dobrý den, je mi 17 let a už asi cca 4-5 let beru Euthyrox 50 mg na štítnou...

Eutyrox 100

Dobrý den,jsem po operaci /odejmutí/ štítné žlázy. Začala jsem užívat Euthyrox...

EVB viroza + zvýšené chlamýdie?

Dobrý den paní Doktorko, Je možné, že jsem měl zvýšené chlamidie v krvy zvýšené...

Evelor

Dobrý den, mám zvýšenou hladinu HPV virů a dnes jsem si koupila Evelor. Lékař...

Evelor

Dobrý den, je mi 33 let a začala jsem brát přípravek Evelor. Jsem silnější...

Evelor

Dobrý den, asi 1 rok a 3/4 se snažím otěhotnět, ale nedaří se. Už rok kvůli...

Evelor

dobrý den! na internetu jsem se dočetla, že evelor je tzv. prevence proti...

Evelor, Cicatridina

Dobrý den, při poslední náštěvě jsem měla špatné výsledky z cytologie, můj lékař...

EverDry vs. Driclor

Kdysi jsem se zde zeptal co proti nadměrnému pocení doporučili jste mi Driclor,...

Evokované potenciály

Dobrý den, projeví se nějak onemocnění RS, popřípadě ALS, ve výsledcích evokovaných...

Evokované potenciály

Dobrý den, už asi něco přes měsíc PO VIROZE mám svalové záškuby převážně v DKK....

Evokované potenciály

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda vyšetření EvP, indikované pro poruchu...

Evokované potencionály

Evokované potencionály Dobrý den, byla jsem na vyšetření a zjisitli mi: patologický...

Evra

Dobrý den, minulý týden jsem si poprvé nalepila antikoncepční náplast...

Evra

Dobrý den, v březnu jsem měla záňět tlustého střeva a proto, že se střevama...

Evra

Dobrý den,před půl rokem jsem přestala brát antikoncepci Yasminelle.Nyní jsem...

Evra

Dobry den,chtěla bych se zeptat.Už dva roky používám antikoncepční náplati Evra.Na...

EVRA - začátek menstruace přes nalepení náplasti

Dobry den, pouzivam antikoncepci EVRA jiz nekolik let. Pouzivam ji stylem 3tydny...

Evra a Adipex

Dobrý den, chtěla bych užívat Adipex jeden měsíc, je dobré vysadit antikoncepci...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bakterie požírající kvasinky – naděje v boji proti Crohnově chorobě?

<p>Objevení nové střevní bakterie by mohlo znamenat průlom ve vývoji prebiotik,...

Bolesti v podřišku

Dobrý den pane doktore mám letité bolení v podbřišku asi před 8 lety jsem byla...

Noční pomočování u dospělého


Cysty na vaječníku

Dobrý den pane doktore,jsem 3 měsíce po LAVH s komplikovaným pooperačním průběhem.Třetí...

Vyrážka v tříslech


Krevni obraz

Krevni obraz...muze znacit rakovinu? Nebo co podle vas znamena

Pravděpodobnost přenosu viru HIV


Bolest kolene

Bohužel myslim že to byl jen bežný pohotovostní doktor. Lečba ..Koupila jsem...

Bolavý jazyk

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li mi nechybí nějaký vitamín. Neboť mám...

Svědění kolem konečníku

Dobry den chtel bych se zeptat....svedi mne to v konecniku a mam tam jakoby...

MUDr. David Hoskovec

Lékařský dům Praha 7, a.s. - gastroenterologie

MUDr. Helena Šanovcová

Praktický lékař stomatolog

Skvrny na zádech a pažích

Dobrý den Mám dotaz ohledně fleků na fotce jsou hlavně na zádech a pažích přítele...

Adenokarcinom prostaty


Zvýšené jaterní testy


Bojíte se očkování? Homeopatie pomůže zmírnit potíže


Zapomínání u mladého člověka

Dobrý den, chci se poradit ohledně přítele. Je mu 23 let a přijde mi, že má...

Dvanácterníkový vřed

Dobrý den,mám bolesti břicha a pálení žáhy.I přesto že beru léky DOGMATIL 50mg,APO-OME...

Bolest a otok dásní a jazyka


Svědění, bílé hrudky v pochvě


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×