Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Existuje možnost že skvrna (u mne prakticky stejná jako v článku na www.borelióza.cz) může být způsobena něčím jiným než infekcí boreliemi?

Kožní obtíže Ing, Radovan 6.6.2017

Dobrý den,

existuje možnost že skvrna (u mne prakticky stejná jako v článku na www.borelióza.cz) může být způsobena něčím jiným než infekcí boreliemi?
Byl jsem s tím u lékaře, když zhruba po 3-4 týdnech byla skvrna stále k vidění, věděl jsem že mě před tím časem poštípal v noci na ruce komár. Byl to vším možným infikovaný komár, dodnes mám po něm zatvrdlé stopy. Takže ještě bez skvrny jsem si na píchance nanášel propolis. Pak, když se ukázala skvrna, propolis na ni neměl žádný vliv -cca 2 týdny, snad jen mírné podráždění, následoval můj "pokus" s framykoinem - mastí - cca týden - a sále stejný vzhled, jen malé zklidnění - tak, jak jsem uvedl na začátku, šel jsem k lékaři. Požádal jsem o testy. Obv. lékař o možné infekci boreliózou pochyboval (skvrna jako červené - "tučné" písmeno "O" cca 40mm a na můj přímý dotaz uvedl, že testy jsou neprůkazné - málo spolehlivé. Navíc pokožka v místě skvrny byla již mírně podrážděná - nebo tam byla ještě jiná infekce(?), která způsobila na povrchu mírnou "krupičku" - a tedy lékař usoudil, že se může spíš jednat o nějaký spíš kožní problém... Dostal jsem pimafucin po 14 dnech žádná změna, skvrna stejná, zastupující lékařka usoudila, že třeba ten framykoin ... a napsala recept. Následovaly zánětlivé problémy v krku - čepy -- dostal jsem na ORL sůl, kloktadla a pod, po týdnu neúspěšného tišení ATB Dalacin - 10 dní, krk O.K., po té nastartovaly problémy urologické zánět /lab. kultivace/ E-colli/ a ATB léčení cotrimoxazol AL forte 5 dní - ještě to chtělo doléčit tak tedy ATB - Furantoin. Po celou dobu pocit únavy - 2-3 měs., - nohy, ramena, ruce. Tak jsem nejistý a opakuji otázku uvedenou na začátku. ...
Stanovisko obv. lékaře nechápu, půjdu tam znovu.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, jediný způsob, jak by jste se při štípnutí komárem nakazil boreliozou je, že komára, který předtím sál na nemocném boreliosou rozmáčknete na kůži a jeho střevní obsah se dostane do nějaké ranky na kůži, i poté je riziko infekce téměř nulové. Takže i bez toho, aby jste dokládal fotografii skvrny můžu říct, že nejspíše nebude prvním stádiem boreliosy. Další faktor proti je i to, že boreliosa má nějakou inkubační dobu a proto se první kožní projevy objeví nejdříve 7 dní po přísátí klíštěte, častěji ještě později. Nejspíše se skutečně jedná o lokální kožní reakci na píchnutí hmyzem, přičemž zánětlivý proces může probíhat delší dobu a pokud nezabírají ATB lokálně volila by jsem Augmentin celkově v dávce 1g á 12 hodin. K úplnému klidu lze doplnit serologické odběry na protilátky proti borelii, ve třídě IgM a IgG, s pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Borelie
Dobrý den, jsem v 6.měsíci těhotenství a asi 2-3...
Borelie
Dobry den,prosim o radu, v lednu 2016 jsem byla hospitalizovana...
Borelie
Dobrý den, naší čtyřleté dceři se na noze objevil...
Vyšetření na borelie
Dobrý den, dá se prosím zjistit z výsledků krevního...
Roztroušená skleróza a borelioza
Dobry den, Pred 2 lety diagnostikovana rska,na zakl.magn.res....
Bolesti svalů a kloubů, únava, nadýmání, protilátky proti borelii
Dobrý den uz 2 roky mám potíže velkého nadýmání nafouklé...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Exém ve tvaru mapy s červeným okrajem

Dobrý den, přítel má na celém obvodu krku a na hrudníku exém ve tvaru mapy s...

Exém, vyrážka

Dobry den, před 5 dny se mi na předních stranách rukou v místě hodinek (hodinky...

Exémy, vyrážky, problémy s močením, gynekologické problémy. Je možné aby byl původ jen v kůži?

Dobrý den, od mala trpím na exémy. Občas mi přejdou do akutní formy, přišlo...

Exfoliace plosek a prstů na nohou

Dobry den, Uz treti den se mi na chodidlech "svlika" kuze. Dost to boli, mam...

ExforgeHct

Mám vysoký tlak a beru ExforgeHct 5mg/160mg/ 12,5mg. jaky jiný lék se dá vyměnit...

Exhibicionismus

Prosím o radu.V posledním půlroce mám neodbytnou touhu předvádět svoje pohlaví...

Existenciální krize

Dobrý den, už asi měsíc neustále řeším otázku smyslu života nebo lépe řečeno...

Existuje "Správná praxe TEP kyčle a operační kontrola RTG"?

TEP kyčle mi nejen poškodila trvale ischiadicus a operační kontrola RTG se uskutečnila...

Existuje mobilní zařízení na měřeni nitroočního tlaku?


Existuje možnost těhotenství?

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně možného těhotenství.. Na začátku prosince...

Existuje nějaká alternativa Bioparoxu?


Existuje nějaká injekce místo prášků?

Dobrý Den, chci se zeptat. V pondělí jdu poprvé na gynekologickou prohlídku....

Existuje nějaká mást?

Dobrý den,existuje nějaká mást na definitivní zmizení jizv?A pak bych měl ještě...

Existuje nějaká šance najít na Praze východ nebo v Praze Internu a Onkologii kde mě přijmou?

Nemohl jsem najít obvodního lékaře dva roky.Nemocné neberou.Nyní mám žádanky...

Existuje nějaké jiné středisko než VFN, kde mi bioptickou verifikaci udělají?

Dobrý den, trápí mne pálení jazyka na pravé straně vzadu, v oblasti mám nyní...

Existuje nějaké pravidlo pro postup lékaře u streptokokové angíny

Dobrý den, zajímá mě váš názor na postup lékaře při podezření na streptokokovou...

Existuje nějaké vyšetření u Alergologa?

Hezký den, potřebuji poradit, jak zjistit alergii na tetování. Existuje nějaké...

Existuje nieco na podporu imunity, co toho bacila zlikviduje

Dobry den, malá (3r) mala hemofilus influenza v nose. Dostala ATB amoksiklav...

Existuje onemocnění nebo vada srdce kterou neodhalí echo a EKG ?

Dobrý den. Rád bych se zeptal jestli existuje onemocnění nebo vada srdce kterou...

Existuje operace? (zhoršený sluch)

Dobrý den, přítelkyně (20 let) prodělala ve čtyřech letech několik zánětů...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vdechnutí popela z uhlíků

Dobrý den, vdechl jsem omylem trochu popela z kokosových uhlíků. Hrozí mi něco?...

Stav po operaci kyčle


Střevní infekce a krvácení při užívání HAK

Dobrý den je mi 22 let antikoncepci beru již 5let.Měla jsme střevní chřipku...

Bolest zubů

Dobrý den,před necelým týdnem mi byl pod anestezií ošetřen zub,čtyřka vlevo...

Vtíravé myšlenky a úzkost

Dobrý den paní doktorko, už jsou to asi dva roky zpět, co jsem zažila svoji...

Hnis v ráně po vytrzeném zubu

Dobrý den,ve stredu jsem byla na trhání zubu už jsem byla po 4 z důvodu rovnatek...

Bolest v krku po orálním sexu

Dobrý den, nevím co dělat, udělalo se mi něco zvláštního v krku, se svým přítelem...

Bolest varlete po ejakulaci

Dobrý den, mám problém s bolestí pravého varlete po ejakulaci. Levé varle mám...

Bolesti žaludku, na hrudi, bušení srdce

Dobrý den, už čtvrtý den mě bolí v oblasti žaludku (tlak a křeče, pocit hladu)...

Zuby

dobrý den chtěl bych ze zeptat zda má zubař více druhů umrtvovacích injekci...

Stav po odstranění žaludku a dientí opatření

Dobrý den.Rád bych se zeptal na mojí maminku(54 let,cca 3 měsíce od zákroku).Kvůli...

Jitrnice v těhotenství

Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se Vás zeptat. Může se v těhotenství...

Syn 9 let, nechodí vždy normálně po "plosce" nohou, ale často po špičkách, takovým tanečním krokem

Dobrý den, všimla jsem si, že můj syn 9 let, nechodí vždy normálně po "plosce"...

Okluze cév sítnice

Předem děkuji za názor, zda-li se jedná o jedinou možnou léčbu. Jaká jsou rizika...

Bolest varlete


Absurdní vtíravé myšlenky

Dobrý den. Už je to třetí týden, co zažívám opravdu muka. Začalo to tím, že...

Lupe, křupe a cvaká mi v hlavě. (NALÉHAVÉ)

Již dva měsíce mi tak jako cvaká při chůzi a při určitém pohybu v hlavě. Nad...

Výrůstek na bradavce


Antidepresiva a alkohol


Vyšší echogenita jater


Reklama