Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Extrasystoly, panická porucha

Psychika Ivan 17.6.2021

Dobrý deň pán doktor,doktorka
10.05 som bol na kontrolný hollter a 11.05 som bol na sono srdca doktor povedal že je všetko v poriadku a neni dôvod na obavy len že znicoho nič pociťujem pri srdci niečo zvláštne nedá sa toani opísať take dosť nepríjemne,občas mi preskočí a niekedy si myslím že sa mi niečo stane mám stoho stále obavu že dôjde zástave,, doktor povedal že mám pokračovať v medikaci každé ráno 1 tableta Betaloc zok 50,,niekedy z ničoho nič pociťujem dusnost ako keby malo vzduchu možno je to atak paniky, každý deň rozmýšľam ci to srdce je ozaj v poriadku chcem byt už konečne bez obáv ako pred tým neviem si stym už poradiť ,do prílohy Vám zásielam výsledky dakujem za odpoved

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Braunová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: FN Plzeň

Dobrý den, pane Ivane, děkujeme za dotaz do naší poradny.
Na provedené kontrolní EKG Holterozaci nebyla zachycena významná porucha rytmu, jsou popsány jen ojedinělé extrasystoly, které můžete subjektivně vnímat jako pocit přeskočení či jako zvláštní, nepříjemný pocit u srdce, tlak v krku - každý je vnímá subjektivně jinak). Během vyšetření nebyla zachycena ani Vámi popisovaná rychlejší tepová frekvence, léčba tedy zabrala. Provedené ECHO (ultrazvuk) srdce je také v pořádku. Nepříjemné pocity, že Vám přeskakuje srdce jsou opravdu nejspíše dány Vašim vnímáním extrasystol, což jsou jakoby stahy srdečního svalu navíc (mimo pravidelný rytmus), které někdy vnímáme jako tlak v krku či pocit přeskočení srdce, většinou si na ně řada pacientů vznikne a časem je nijak nevnímá. Čím více jste ve stresu a myslíte na ně, tím více je můžete vnímat. Pokud jsou extrasystoly časté a jsou nepříjemně vnímány, přistupuje se předepsání léků na zklidnění (úzkost), které pomáhají ve zlepšení těchto nepříjemných vjemů(nelze je ale užívat trvale ani dlouhodobě). Dle toho, co ve svém dotazu popisujete si myslím, že máte nyní panickou poruchu, obáváte se o své zdraví a život, vše je způsobeno nepříjemnými pocity při extrasystolách a z důvodu panické ataky se u Vás objevuje i uvedený problém s dýcháním. Extrasystoly nejsou nijak závažné, neohrožují Vás na životě, nemusíte se tedy obávat. Doporučila bych Vám pokusit se vyhnout stresu (fyzickému i psychickému), odpočívat, relaxovat, nepíte kávu a zkuste nemyslet na to, že by jste měl nemocné srdce - byl jste opakovaně vyšetřen a nebyla zjištěna závažná porucha. Pokud by Vás opakovaně popadaly stavy paniky, doporučila bych zkusit se svým strachem pracovat a zkusit navštívit i psychologa. Jak Vám již psaly kolegyně v předchozí odpovědi, Vaše výsledky nejsou nikterak závažné, nebylo u Vás zjištěno žádné závažné onemocnění srdce.

Přeji hodně štěstí, s pozdravem MUDr. Jana Braunová

Související dotazy

Extrasystoly
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda mohou extrasystoly...
Úzkostná panická porucha
Dobrý den, nedávno mi byla diagnostikována úzkostná...
Extrasystoly
Extrasystoly. Dobrý večer. Po letech se mi vrátily...
Extrasystoly
Dobry den, mam dotaz na extrasystoly. Mam obdobi, kdy...
Úzkostná porucha
Dobry den, obracim se na vas s dotazem. Je mi 36 let,...
Panická porucha
Dobrý den, užívála jsem rok amisuprid mylan 50. ..v...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Extrasystoly a palpitace

Dobry den, muj dotaz se tyka tachykardie a extrasystol. Zacnu tou tychykardii....

Extrasystoly a průjem

Dobrý den, jmenuji se Kateřina Mosová a je mi 19 let. Chodím na kardiologii...

Extrasystoly a Rytmonorm

Dobry den, obracim se na vas s dotazem ohledne extrasystol. Extrasystoly mam...

Extrasystoly a supraventrikulární arytmie

Dobrý den, více jak deset let mám problém s Extrasystoly, cítím každou z nich,...

Extrasystoly a vrozená srdeční vada

Dobrý den, je mi 38 let a při odvodu na vojenskou službu mi byla zjištěna vrozená...

Extrasystoly po zátěži

Dobry den, chcem sa opytat na obcasne vynechanie tepu obcas aj v klude no hlavne...

Extrasystoly při AD

Dobrý den, je mi 56let, žena, od 53 provedena histerotomie, na tlak Prestarium...

Extrasystoly velmi četné

Dobrý den, ráda bych poprosila o radu - je mi 24 let a již 10 let mě trápí extrasytoly,...

Extrasystoly, Holter, Maximální tep

Dobrý den, promiňte, že ještě obtěžuji, ale rád bych se zeptal na pár věcí...

Extrasystoly, pálení za hrudní kostí

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych Vás požádat o radu. Přibližně měsíc mám...

Extrasystoly, žaludeční nevolnost

Dobry den, prosim mam extrasystoly obcas tachykardii a nezj.obcasne arytmie.Nyni...

Extrasystoly?


Extrasytoly - dušnost

Dobrý den, jsem diabetik na inzulinu 70 letý. Asi před 17 lety byl mi proveden...

Extrémě pružný hymen

dobrý den, ráda bych věděla jestli jít na operaci nebo to půjde nějak přirozeně,potažmo...

Extrémě vyvinutý dávivý reflex

Mám extrémě vyvinutý dávivý reflex,dostal jsem paradentézu a přišel jsem ozuby.Můj...

Extrémem v oblasti rozkroku a šourku

Dobrý den. Mám problém nejspíše s extrémem v oblasti rozkroku a šourku. Trápí...

Extrémně krátká uzdička

Dobrý den, mám extrémně krátkou uzdičku. Při erekci se kůže ohrne zhruba do...

Extrémně namožené svaly - odbourávání kyseliny mléčné

Dobrýden, je mi 59, mám hraniční glykémii (matka měla diabetes) mám nadváhu...

Extrémně suchá kůže

Dobrý den, mám extrémně suchou kůži na obličeji kolem očí nosu úst mažu to calciem...

Extrémně suchá pokožka hlavy


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hrčka dole ve varleti

Dobrý den, pod pravým varletem dole,přibližně v místě, kde by měl být podle...

Závratě po masáži zad

Před 2 měsíci jsem po masáži zad měla silné závratě, zvracela jsem a nemohla...

Pupínky na dlaních a prstech a to samé na chodidlech

Dobry den mám od pátku tyto pupinky na dlanich a prstech a to samé na chodidlech....

Očkování proti tetanu

Dobrý den, včera jsem přijel k obvodnímu lekaři na kole! Ze zprávy z roku 14...

Negativní testy na boreliozu

Dobry den, rad bych se zeptal, zda je mozne, ze bych mel delsi dobu boreliozu...

Vertigo a bradykardie


Bolest a otok dásní a jazyka


Průjem, horečka, akutní průjem, vodnatá stolice

Už tři dny mne trápí nenormální průjem, který jsem nikdy neměl. Na stolici jdu...

Bolest zad mezi lopatkami v těhotenství

Dobrý den, je mi 28 let a již delší dobu asi 6 týdnů mě trápí bolest zad mezi...

Warfarin a vitamíny a léky na bolest


Puchýřky na kůži


Říhání

Dobry den, mam potize s rihanim .. Uz to trva 3 dny a od te doby co vstanu az...

Červený flek po klíštěti

Borelioza - erythema migrans?? Dobrý den. V sobotu navečer mě kouslo klíště...

Vrtali mi dva zuby pod lokální anestezií, padá mi celý horní ret.

Dobrý den, před třemi dny jsem byla u zubaře a vrtali mi dva zuby pod lokální...

Extrakce zubu kvůli zánětu

Dobrý den, už delší dobu (přes 2 měsíce) mi paní zubařka léčí zánět v zubu...

Bolest na hrudi špatné dýchání

Dobrý den už 4 měsíc mám problém s dýcháním nemůžu nabrat ten jakoby pravý pořádný...

Zánět v dásni po vyplnění zubních kanálků

Dobrý den pane doktore, přetrvává u mne citlivost v dásni po provedení léčby...

Bolest břicha opakované zadání


Bolí mě nohy

Dobrý den, Můj dotaz se týká mých noh. Poslední dobou ( asi 14 dní) mě bolí...

Elastická ligatura – možnost inkontinence?

Dobrý den. Jsem třetí den po operaci úplné píštěle konečníku s vnějším i...

Reklama