Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Extrasystoly

Vnitřní lékařství Jan 7.4.2017

Extrasystoly.
Dobrý večer.
Po letech se mi vrátily extrasystoly.
A to asi takto.Začnu je cítit jak přicházejí.Pár normálních tepu a potom es.Samozřejmě mě to videsi.Intenzita es se zvyšuje až mam jeden tep a potom hned es a takto několikrát za sebou.Naposledy to trvalo asi půl hodiny.A to začnou ustupovat přesně naopak.Začne se snižovat výskyt az nakonec odezní.Vypadá to jako záchvat extrasystol.Byl jsem na Ekg,rtg srdce plíce,echo.Vše ok.Doktor mi v podstatě řekl si je mohu takto vyvolávat stresem.Že mám srdce zdravé.Co s tím?Moc se mi tomu verit nechce.Mam i zvyseny cholesterol(6) a lecim se se stihnou zlazou (snížená fce).Samozřejmě mě to vždy tak videsi ze se mi i špatně dýchá.
Děkuji za odpověď.

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Pracoviště: Klinika pracovního a cestovního lékařství - FNKV Praha

Jane, ve Vašem případě by bylo přínosné provést 24hodinové monitorování EKG, tzv. EKG Holter. Pokud záchvat v této době budete mít, na EKG se objeví. Je třeba si ale uvědomit, že extrasystoly má velká část populace. Jen menšina je však vnímá tak negativně, jako Vy. Pokud Vám způsobují výrazný dyskomfort, léčit se samozřejmě dají, ať už antiarytmiky nebo drobným výkonem na srdci (tzv. katetrizační radiofrekvenční ablací). Dále je nutné provést kontrolu parametrů štítné žlázy, se kterou se léčíte. V blízké době Vás bude kontaktovat ještě naše konzultační ambulance. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, extrasystoly nejsou nebezpečné, pouze nepříjemné. Bude vhodné doplnit EKG Holter, kde se spočítá počet extrasystol za 24 hodin, poté se dá dále uvažovat. Někdy se zlepší palpitace po nasazení malé dávky betablokátoru. Můžete zkusit malou dávku, pokud se potíže zlepší, můžete užívat dlouhodobě. Jinak extrasystoly se více objevují při stresu či zvýšené zátěži.

Související dotazy

Extrasystoly
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda mohou extrasystoly...
Extrasystoly
Dobry den, mam dotaz na extrasystoly. Mam obdobi, kdy...
Extrasystoly
Dobry den chcem sa informovat ohladom preskakovania...
Komorové extrasystoly, jak se jich zbavit
Dobrý den, měla bych na Vás dotaz, již dva roky...
Arytmie u mladého muže
Dobrý den, před několika měsíci jsem vypil větší...
Úzkostná porucha
Dobry den, obracim se na vas s dotazem. Je mi 36 let,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Extrasystoly

Dobrý den, cca před měsícem jsem se na Vás obrátila s problémem ohledně přeskakování...

Extrasystoly

Měla jsem holtra na 24 hodin a dle výsedku tam bylo 520 VSES,40 KES, 8 krát...

Extrasystoly

Dobrý den mám 35 let už 4 roky mám problémy s občasnýma extrasystolama. 7.7...

Extrasystoly


Extrasystoly

Extrasystoly.Dobrý den, už tři roky mě trápí extrasystoly,mám prolaps mitrální...

Extrasystoly


Extrasystoly

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se může jednat o extrasystoly, které...

Extrasystoly


Extrasystoly

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda-li blokace zeber a problémy s hrudní páteří...

Extrasystoly

Extrasystoly Dobrý večer.Viz příloha.Mám se obávat?ES mě trápí v podstatě celé...

Extrasystoly

Dobrý den, trápí mě opětované extrasystoly..chodí nepravidelně nekolikrát za...

Extrasystoly

Dobry den pane doktore. Moc Vám děkuji za odpověď. Na sonu srdce jsem byla právě...

Extrasystoly

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda mohou extrasystoly způsobit nějaké...

Extrasystoly

dobrý den. jsem skoro 50.muž jsem 7.let po IM byl mi zaveden stennt. od červenc...

Extrasystoly

Dobrý den, dlouhodobě pociťují přeskakování nebo vynechávaní srdce. Za posledních...

Extrasystoly

Přeji dobrý den, ráda bych se zeptala na srdeční extrasystoly. Vím, že se...

Extrasystoly

dobrý den, již jste mi odepisoval a docela viděsil že extrasystoly mohou značit...

Extrasystoly

Dobrý den pane doktore. Mám takový dotaz. Trápí mě asi zřejmě extrasystoly....

Extrasystoly

Extrasystoly Dobrý den Můj dotaz spočívá v nebezpečnosti extrasystol, které...

Extrasystoly

Dobrý den, nejspíše mě trápí extrasystoly (podle toho, co jsem kde četla), dočetla...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Svědění konečníku a zevního genitálu

Dobry den,jiz 14 dni me trapi svedeni konecniku a povrchu zenskych organu.vysetreni...

Test moči na THC


Poleptání Savem

Dobrý den, postřikovačem umístěným na zádech jsem aplikoval savo zředěné s...

Bolest hlavy, ucha, oka, rýma

Dobrý den, mám bolesti pravé poloviny hlavy, bolest či tlak v pravém oku, uchu...

Fialové zbarvení za celým nehtem u nohy

Dobrý den, je mi 25 let. V neděli 17. ledna jsem byl se psem na cca 12-15 km...

Fraxiparine a alkohol


Bulka na rtu

Dobrý den, nevím, jestli správně píšu do sekce dermatologie, ale ráda bych znala...

Náraz hlavy do mantinelu

Dobrý večer.Dnes jsem na hokejovém zápase narazila hlavou přímo do manitnelu....

Krev v vykašlaném hlenu

Dobrý den, Již druhý týden vykašlávám v hlenu takové malé krevní sraženinky...

Otrava tisem

Je možné se otrávit tisem aniž by došlo k jeho konzumaci? Konkrétněji při jeho...

Jak rychle mají antibiotika působit?


Oteklý a bolestivý nárt

Dobrý den, už několik dnů mě bolí na levé noze celý nárt a klouby prstů,ze začátku...

Bolest v oblasti krku a nad klíční kostí

Dobrý den, v týdnu od 17. 6. 2019 jsem byla na nemocenské se zánětem hltanu....

Velikost penisu, nemožnost početí

Je mi 39 a mám malý penis 14 cm podle mne je malý. Chci se zeptat : Když souložim...

Epikondylitida

Dobrý den, již 14 dní mám bolest na levém předloktí, dělám závodně horolezectví,...

Podvrtnutí zápěstí

Dobrý den, včera jsem dostal od lékaře tuto ambulantní zprávu, nerozumím však...

Čepy na mandlích a krvácení

Dobrý den, už několik let mě trápí čepy na mandlích, respektive jen v pravé...

Nevědomé svalové záškuby

Dobrý den. S přítelem jsem přes dva roky a mám o něj strach. Cukají mu svaly-...

PRŮJEM ZE STRESU

DOBRÝ DEN,VČERA JSEM VÁM NAPSALA DOTAZ NA LÉKAŘE A PO ODESLÁNÍ JSEM ZJISTILA...

Cotrimoxazol

Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně antibiotik co-trimoxazol forte....

Reklama