Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Fibroademon

Onkologie Šarka 19.2.2015

Dobry den, ve stredu jsem byla na sonu prsa a byly mi zjisteny v pravem prsu dva male fibroademony. Byla mi pouze doporucena kontrola za 6 mesicu jestli se nezvetsuji. Je toto spravny postup? Neni nutna biopsie utvaru?
V priloze zasilam vysledek vysetreni.

Odpovídá lékař:

MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie Pracoviště: Onkologická ambulance AntiCa Kladno

Milá Šárko, fibroadenom má na sonu charakteristický obraz, takže pokud to radiodiagnostik vyhodnotil jako fibroadenom, nemějte strach, je to tak, Kontrola za 6 měsíců je dostačující. Samozřejmě pokud byste sama měla pocit, že se to zvětšuje, zajděte na kontrolu jistě dříve!
Ale bude to v pořádku, nebojte!

Související dotazy

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Fibrilace síní + antikoncepce

Dobrý den. V rodině máme zdravotní problém - fibrilace síní (léčeno Warfarinem)....

Fibrilace síní a rakovina

Dobrý den, prosím o Váš názor k následující zdravotní situaci: Manžel v listopadu...

Fibrilace síní- zvolit léky nebo katetrizační léčbu?

Dobrý den. Ráda bych se zeptala: Diagnostický souhrn: levosíňový fluter/fibrilace...

Fibrilace síní-medikace Pradaxou nebo Warfarinem?

Jsem 5.rok po MVR, TVP a sutuře ouškaLS. Po probuzení diagnostikována levostranná...

Fibrilace síní, fyzická aktivita

Dobrý den, je mi 37 let a bohužel jsem byl nedávnou hospitalizován s diagnózou...

Fibrilaci

Dobrý den, dostal jsem naprosto parádní odpověď ohledně fibrilace síní od...

Fibrinogen storage disease

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na chorobu fibrinogen storage disease. Pokouším...

Fibrinogenní přeměny placenty

Dobrý den, chtěla jsem Vás požádat o radu, jsem ve 33. týdnu těhotenství a...

Fibrinolyza v UM

Dobry deň, chcela by som sa spytať či podanie fibrinolytickej liečby pri AKS...

Fibro/lipom

Dobrý den, dnes jsme byli na Sonografii s 8letým synem, protože se mu na patě...

Fibroadenom

Dobrý den, po mamografii a UZ jsem byla na biopsii s FA 22x14,5mm, tento byl...

Fibroadenom

Dobry den, je mi 44 let. Rada bych znala vas nazor na tento nalezz utz prsu....

Fibroadenom

Dobrý den, 11/2009 jsem absolvovala operaci vyjmutí benigních fibroadenomů z...

Fibroadenom

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na sonu mi byl zjištěn nález: Bilat. žláza...

Fibroadenom

Dobrý den, od roku 2007 kdy jsem si nahmatala první bulku mi již vyoperovali...

Fibroadenom

Fibroadenom Dobrý den, paní doktorko. Od roku 2009 jsem sledovaná s FA v...

Fibroadenom

dobri den lekar my nasiel v lavom prsniku gulicku a povedal my ye je to nezhubny...

Fibroadenom

Som po MMG,SONO,biopsii,MR so záverom Involučná fibrózna transformácia reziduálnej...

Fibroadenom a augmentace

Dobrý den, od roku 2007 jsem sledovaná na onkologickém oddělení z důvodu výskytu...

Fibroadenom nebo rakovina?

Dobry den, na zacatku prazdnin jsem si nahmatala v levem ptsu bulku a tak jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Opakujici se nehybnost a bolest nohou

Dobrý den, Už několikátý měsíc nastávají chvíle, kdy přestanu moct ovládat...

Lázně po operaci bederní páteře

Dobrý den, jsem 5. měsíc po operaci bederní páteře, mám napsané lázně (ne...

Potravinářský průkaz

prosím měla jsem potravinářský průkaz na dobu neurčitou. dala jsem ho k uložení...

Zvýšená hladina kreatininu

Manžel má zvýšenou hlad.kreatininu165.Čím je to způsobeno, jak to léčit. Léky...

Šumění v uších po Xorimaxu

Dobrý den, prodělala jsem chřipku (rýma, bolesti kloubů, horečky). Doktorka...

Očkování proti neštovicím v dospělosti

Dobrý den, moc prosím o radu, zda se mám nechat naočkovat proti neštovicím,...

Užívání Zineritu a Eclarenu

Dobrý den, po návštěvě dermatologa mi bylo předepsáno na pleť používat Zinerit...

SCHIZOFRENIE?

Dobrý den, mám velký problém ze synem. Je problémový od 15ti, niní je mu 25...

Erektilní dysfunkce

Dobrý den, již pátým rokem se potýkám s erektilní dysfunkcí. Byl jsem na vyšetření...

Trhlinky pochvy

Dobrý den. Obracím se na Vás s intimním dotazem. Nikdy jsem neměla po nebo během...

Bolest zad

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o popis a Vás názor na zprávu z Ct vyšetření...

Otěhotnění po prstěni´


Mysimba

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem ohledně léku Mysimba, který mi napsala...

Bolest prsou před menstruací

Dobrý den, tyden pred menstruaci me zacaly bolet prsa, pak menstruace prisla...

Potíže se zuby, zánět pod plombou


Strhnutá piha

Dobrý den, škrábnul jsem se do pihy (velká max. 1.5 mm) a na místě se mi udělal...

Nespavost po chemoterapii

Prosím o radu. Beru Euthyrox 75-mohu užívat Melatonin? Mám velké potíže s nespavostí-po...

Stav po flebotrombose

Dobrý den, jsem asi měsíc po hluboko-žilní trombóze v levé noze a následné oboustranné...

Potíže s erekcí

Je mi 18 a mám problém s erekcí,když jsme měli mýt sex s přítelkyní tak se prostě...

Píchání u srdce při nádechu


Reklama