Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Flebitis lýtkového svalu

Srdce a cévy Kamil 18.4.2015

Dobrý den. Během florbalu jsem si natáhl lýtkový sval.Byl jsem schopen chůze, ale ne běhu. Asi po týdnu jsem se jen vyzkoušel rozeběhnout, ucítil jsem palčivou bolest v lýtku těsně pod kolenem. Rozhodl jsem se navštívit ortopeda, který mi pohmatem zjistil natržený lýtkový sval a nařídil rehabilitaci ultrazvukem. Jenže se lýtko zhoršovalo, tak mne ortoped poslal na cévni. Na doppleru mi zjistili flebitis jednoho kmene fibul ven ve stř.části. Užívál jsem Warfarin a Detratex, měl jsem kompresní punčochu. 11 týdnů se lýtko pomalu zlepšovalo, byl jsem schopen jen pomalé chůze. Rychlejší ne, protože jsem cítil postupně se zvyšující tlak v lýtku. Vzpomněl jsem si, že během týdne před mým zraněním jsem dvakrát bolestivě upadl na koleno a pak mne bolelo stejné místo v podkolenní jamce. Můžu mít pod kolenem něco v nepořádků? Pohmatem mi tam doktor nic ale nezjistil.
Před týdnem jsem byl na doppleru. K mému příjemnému překvapení mi pán doktor zjistil, že pry mám všechny žíly a cévy opět průchodné-rekanalizovaná bércová flebotromboza.
Už můžu normálně chodit, nenosím punčochu, pomalu vysazuji Warfarin, ale 12 týdnu po úrazu stále nemůžu se rozeběhnout. Při zvýšení tlaku na špičku nohy cítim tlak uvnitř lýtkového svalu.
Navíc mám nohu stále tmavší než je zdrava a při námaze mi natéká. Nad kotníkem i kolem lýtka asi o 1,5 cm okolo obvodu nohy oproti zdravé noze.
Nevíte prosím, co může být příčinou? Když podle dopplera prý mám cévy i žily opět průchodné. Jsem doma již 12 týdnů, v práci musím mít naprosto zdravé nohy, protože jsem hasič. Předem Vám děkuji za odpověď.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den,
může se jednat o posttrombotický syndrom. Stav po prodělané trombóze, cévy jsou...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Bolest lýtkového svalu
Dobrý den, loni v dubnu jsem začala pravidelněji běhat....
Ruptura lýtkového svalu
Dobrý den, obracím se s prosbou, při krátkému sprintu...
Besti lytkoveho svalu, po operaci
Dobrý den pane Doktore, Před dvěma dny jsem byla na...
Ruptura lýtkového svalu.
Dobrý den, přsd týdnem mě v noci začalo bolet lýtko...
Cvičení a svaly
Dobrý den.Mám takový problém.Nějakou dobu posiluji...
Natržení lýtkového svalu
Dobrý den, mám dotaz ohledně bolesti pravého bérce....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Flamexin a těhotenství

Dobrý den, lékařem mi byl předepsán lék Flamexin, po užití dvou tabletek jsem...

Flash syndrom

Dobrý den, již přes rok mě trápí náhlé návaly horka do hlavy. Stává se mi to...

Flatuence

Prosím o radu. Mívám nepříjemný pocit v břiše, kručení, páchnoucí plyny. Každý...

Flatulence

Dobrý den, můj dotaz se týká mého 7 letého syna .... cca poslední rok mu...

Flatulence se zápachem

Dobrý den, před rokem a půl mi byl zjištěn zánět střev, lékaři si mysleli že...

Flatulence- nadýmání

Dobrý den, již nějakou dobu mě trápí zvýšená plynatost a křeče v břiše,Krevní...

Flavobion

Dobrý den, jsem v 10 týdnu těhotenství a v po několika žlučníkových záchvatech...

Flavobion

Dobrý den, o víkendech konzumuji ve větším množství alkoholické nápoje. Může...

Flebitida

Dobry den, v polovině března jsem absolvovala kolonoskopii pred kterou mi do...

Flebitida

Dobrý den,před měsícem mi byla zjištěna flebitida na stehně.dvě sraženiny za...

Flebitis, bércový vřed

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat ohledně tatínka. Je mu 54 let, ma docela sedavy...

Flebopatie očních cév

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak se to stane že má člověk najednou flebopatii...

Flebopatie očních cév (2.)

Dobrý den, reaguji na vaši odpověď zde - http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/flebopatie-ocnich-cev-71618 chtěl...

Flebotrombosa

Dobrý den, před týdnem mi byla zjištěna trombóza, následkem úrazu kolene a nechození,...

Flebotromboza

Dobrý den,před rokem jsem prodělala dvojitou flebotrombozu/podkolenní a stehenní...

Flebotromboza

Dobrý den pane doktore, 3.12.2013 mi byla diagnostikována flebotrombosa v PDK...

Flebotromboza před plánovanou artroskopii

Dobrý den.Mám poškozený meniskus,než došlo na operaci tak se objevila v lýtku...

Flebotrombóza, bolest lýtka

Dobrý den, od prosince mě hodně bolí noha v lýtku. Dnes konečně vím proč. Přepíšu...

Flector a plánované početí

Dobrý den, je prosím nutné (nebo vhodné) odložit plánování těhotenství po užívání...

Flegmóna

Dobrý den, v neděli mě štípla vosa do stehna, v pondělí už byl otok znatelně...