Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Fr.kondylu tibie

Chirurgie Markéta 27.5.2019

Dobrý den,
začátkem března jsem si na lyžích přivodila trabekulární frakturu laterálního epicondylu tibie.
Nejprve mě léčili na chirurgii s diagnozou Distorso genus I.dx. Opakovaně mi koleno punktovali hned při první kontrole, která proběhla čtyři dny od úrazu jsem byla odeslána na MRI. Na tu jsem, ale čekala několik týdnu, po 6ti týdnech od úrazu se po výsledku MRI se změnila diangnoza na již výše zmíněnou frakturu. Následně mi byla ponechána ortéza a berle. Nyní je to 11 týdnu od úrazu. Noha stále otéka a bolí, při propunutí se noha podlamuje a cítím v ní tlak. Byla jsem odeslána na RHB, ale již neproběhlo kontrolní vyšetření (RTG, MRI). Na nohu jsem po celou dobu došlapovala v určité fázi léčby před MRI mě dokonce nechali s nohou hýbat. Byla jsem seznámena i s tím názorem, v běžném hovoru, né v ordinaci, od lékaře, že není správné, že mi noha nebyla zafixována sádrou, případně operována a doporučeno další dyšetření (RTG, MRI), s důrazem na fakt, že mohlo dojít k posunu a kost nemusí být srostlá. Řeším tedy následující problém, ráda bych ještě na nějaké pracoviště, kde by proběhlo kontrolní vyšetření a navržení následující léčby, neboť mi nepřijde v pořádku, že lékaři mi nohu pouze punktují, ale neposílají mě již na jiné vyšetření.
Nyní mě odeslali Rehabilitovat a žádná kontrola neproběhla. Rehabilitační lékařka doporučila, opět návštěvu chirurgie z důvodu případného schválení plné zátěže na nohu.
Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Vaňačová


Dobrý den paní Markéto,
při prvním ošetření zřejmě nebyla zlomenina na rtg snímku zřetelná .Tak tomu je u jemných poškození, kdy linie fraktury je rtg prokazatelná až po jejím "odvápnění s ostupem 7-10 dnů. Je faktem. že ve Vašem případě měl být fixován nejen kolenní,ale i hlezenný kloub-ale "po bitvě každý generál" .Věřím že i takto budete v pořádku,jen se doba léčení mírně prodlouží. Ve shodě s Vámi se domnívám,že kontrolní vyšetření chirurgem nebo traumatologem je potřebné.
Naše zdravotní sestra Vám pomůže specialistu vybrat a objednat se k němu na konziliární vyšetření.
S pozdravem M.V.

Související dotazy

Fissura tibie
Dobrý den, prosím o Vaše zhodnocení přiložené zprávy...
Zlomenina tibie
dobrý den, můj osmiletý syn v sobotu 1.10. utrpěl frakturu...
Bolest tibie po odběru štěpu
Dobrý den, před 3,5 měsíci jsem absolvovala ortopedickou...
Rezistence na tibii
Dobrý den. V listopadu jsem si nahmatal rezistenci...
Fialovění a brnění nohy po operaci hlezenního kloubu a zadní hrany tibie
Dobrý den, chci se Vás zeptat, jsem měsíc po operaci...
Fraktura přední hrany tibie s mírnou impresí
dobrý den, cca před třemi týdny jsem měl úraz kolene,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Fotografování

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat - o víkendu jsme fotografovali 2,5měs....

Fotosenzitivita


Fototerapie

Dobrý den. Od dětství trpím atopickým ekzémem. Kožní mi navrhla dojíždět na...

Fototoxicita?

Dobry den, 8 mesicni dceri se udelal na nozicce cerveny flek(viz foto), behem...

Foukavý šelest 2/6

Dnes sem se dozvěděla u lékařky na alergologii po poslechu plic a srdce,že ma...

Fousy

Dobrý den je nějáká jina možnost se zbavit fousu než lejzrem ? Jestli by pomohlo...

FOXINETTE a PENDEPONE

Dobrý den, poslední měsíc a půl mám problémy se stále se opakujícími nálezy...

FP KLOUB U KOLENE, CHONDROPATIE FEMOROPAT., LUMBALGIE PŘI BLOKU pr.SI

Dobrý den chtěla bych vysvětlit co znamená pozitivní test na FP KLOUB U KOLENE? DÁLE...

Fr. hlezna weber B, I.dx

dobrý den, 30.04.2016 jsem si zlomil vnejsi kotnik, mam dlahu a 6 sroubu, ne...

Fr. radii et ulnae dist. I. dx cum disloc

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na diagnózu mé dcery (9let), o jakou zlomeninu...

Fractura

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o zodpovězení na pět otázek? č.1 o jakou...

Fractura

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o zodpovězení na pět otázek? č.1 o jakou...

Fractura baseos phalang. II. dig III, man. dx

Dobrý den při hodině Tv jsem si zlomila prostředníček na pravé ruce a dostala...

Fractura col. thoracis NO III., IV., V

Dobrý den, na magnetické rezonanci dospěli lékaři k závěru: čerstvější potraumatické...

Fractura massa lateralis

15.7.jsem spadla z koně - závěr farctura massa lateralis vlevo bez podstatné...

Fractura MTT IV pedis I. dx subcapit nondisloc.

Dobrý den. Moc prosím o radu . Mám zlomeninu nártní kosti. Přesněji fractura...

Fractura radii dist I.sin

Zdravím Vás a přeji hezký den. Dcera ( 11 let ) na 24.12. uklouzla u padla...

Fractura těla L2

dobrý den,mamka je 2 měsíce po pádu,kdy rtg v den pádu neprokázal zlomeniny,pro...

Fragmentace C2

Dobrý den, u 3letého syna zjistili na RTG páteře fragmentaci těla C2 v.s. vývojová...

Fragmentace dolního polu pately

Syn 12 let aktivní hokejista při víceboji dopadl na nohu a po rtg vyšetření...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

NÚ Entizol

Dobrý den, rád bych se zeptal jestli je vhodné na léčbu růžovku entizol lékař...

MR mozku - glióza

Dobrý den, ráda bych zkonzultovala výsledek MR mozku. Na toto vyšetření jsem...

Bolest břicha vlevo

Moji ženu pobolívá břicho vlevo dole.Byla na gynekologii a nic se nezjistilo,co...

Glioza

Sdělte mi, prosím, co je to glioza, její příčinu a prognózu. Děkuji.

Podkožní hrče

Poradní dobrý den . Na hrudi se mi zvětšil podkožní grča , mám jich více ....

Červené místo na žaludu


Rýhy na jazyku

Dobry den chci se zeptat zda jazyk je v poradku? Znepokojují me na něm “rýhy,...

Hrozně mi padají vlasy


Boule a otoky na hlavě


Mám po operaci pupeční kýly

Dobrý den,mám po operaci pupeční kýly,již podruhé,dali mi tam mřížku.Lékař mi...

Zlomenina prstu - špatně srostlá

Dobrý den, je to rok a nějaký ten měsíc, co jsem si přivodil tříštivou zlomeninu...

Krvácení z dělohy

Dobrý den. V pondělí jsem psala dotaz ohledně silného krvácení při sexu. Dnes...

Pupínek na přirození

Dobry den, nevite co to? Trochu to boli..jak se toho zbavit? A vadi to k necemu?...

Ibuprofen a kojení


Od kolika let (v průměru) už je plně vyvinuté sperma?

Dobrý den, Je mi 12, za pár dní bude 13 a chtěl bych se zeptat od kolika let...

Epikantus

Dobrý den, mám Downův syndrom a mám asijské oči, epikantus není neléčitelná...

Antidepresiva citalec

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, od ledna beru antidepresivum Citalec, půlku...

Užívání biosilu

Začala som brať Biosil . Som operovana na srdce a beriem lieky na štítnu žľazu...

Již pár týdnů mám bolesti v horní části zad

Dobrý den, již pár týdnů mám bolesti v horní části zad (hlavně mezi lopatkami...

Vyrážka a bolest pochvy

Dobry den. 5.6 jsem mela nechraneny styk. Asi za 3-4 dny me zacal palit posevni...

Reklama
Zavřít