Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Gasping

Srdce a cévy dana 8.2.2015

Dobrý den,chtěla bych se zeptatmdočetla jsme se ,že p zástavě srdce se často setkáváme s lapavým dýchaním - gasping. Zajímalo by mě,jak velký význam má gasping na přežití člověka,zda je jeho význam velký,nebo spíš hlavně záleží na příčeně zástavy srdce. Popřípadě,když mají dva lidé stejnou příčinu zástavy srdce a stejně rychlou první pomoc,zda ten člověk,který má gasping,má větší šanci na přežití,nebo je význam gaspingu zanedbatelný? Děkuji Dana

Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den,
gasping se považuje za nedostatečné dýchání, proto i v případě gaspingu- lapavého dechu, se má zahájit resuscitace jako by se jednalo o zástavu dechu i oběhu. Při zástavě oběhu postupně dojde i na zástavu dechu, přechodně gasing, přítomnost nebo nepřítomnost nemá vliv na šanci přežití.

Související dotazy

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Gardnerella vaginalis

Dobrý den, jsem ve 37. týdnu těhotenství. Ve 33. týdnu jsem po dobrání antibiotik...

Gardnerella vaginalis


Gardnerella vaginalis

Dobry den, Lékař mi diagnostikoval gardnerellu.poznala jsem změněný vytok.na...

Gardnerella vaginalis ++

Dobrý den, na vaginální kultivaci mi vyšlo: Nález: Streptococcus agalactia Nález:...

Gardnerella vaginalis a Azitromycin Sandoz

Dobrý den, byla jsem na vyšetření i svého gynekologa a moje výsledky testů...

Gardnerella,bolest v podbříšku,časté pocity na močení

Dobrý den, gynekologem mi byla diagnostikována Gardnerella asi před 2 týdny,dal...

Garnier

Dobrý den. Může mít samoopalovací krém Garnie vliv na HA? Děkuji...:-)

Gas

Dobrý den,mam otazku,co by se stalo kdyby clovek uzival dlouhodobe lanzul a...

Gasping

Dobrý den,chtěla bych se ještě zeptat,proč se gasping vyskytuje jen u cca 50%...

Gasping

Dobrý den,chci se zeptat,když budeme mít 2 lidi,u kterých došlo k zástavě srdce,...

Gasping

Dobrý den, dočetla jsem se, že u 50% lidí se po zástavě srdce setkáváme s gaspingem...

Gasping

Dobrý den,chci se zeptat,jak je možné ,že někdo ještě dýchá při zástavě srdce-myslím...

Gastofageální reflux

Dobrý den, již několik měsíců mě trápí bolesti žaludku, které se objevují...

Gastrektomie

Dobrý večer,mému manželovi odoperovali v červenci 2010 celý žaludek,držel dietu...

Gastresofageální, extraesofageální reflux

Dobrý den,chci se zeptat,zda vysetreni ph metrie jicnu s impedanci dokaze rozpoznat...

Gastritida

Dobrý den, prosím o zodpovězení dotazu. Při gastroskopii odebrán vorek na...

Gastritida

Dobry den, chtel bych poprosit o odpoved nejlepe od doktora v oboru co znamena...

Gastritida

Dobrý den. Před 3 týdny jsem prodělala zánět průdušek. Brala jsem Xorimax 250...

Gastritida

Dobrý den už 2 dny mého syna bolí žaludek nevím co mám dělat prosím poradítemy...

Gastritida + H.pylori

Dobrý den Už asi rok a půl se léčim se žaludkem.nález strědně těžká chronická...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Strup v nose- opakující se

Dobrý den, v nose se mi udělal strup, a už ani nevím z čeho, ale já jakmile...

Chronická atrofická gastritida

Dobrý den, léčím se na chronickou atrofickou gastritidu a nevím,zda mužu pít...

Záškuby ve svalech


Zvýšená hodnota jaterních testů

Dobrý den, v dubnu letošního roku při odběru krve při preventivní prohlídce...

Bolest kolene

Dobrý den, již 3 měsíce mě trápí bolest na vnitřní straně pravého kolene, pod...

Rozbor krve na vitamíny a minerály

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli existuje test na rozbor krve - nedostatek...

Očkování

Dobry den chtěla jsem se zeptat mam 4 měsični miminko před tydnem jsem ji nechala...

Růžové tváře

Mám stále červené tváře, v mrazu, ve vedru, při sportu, při smíchu, četla jsem,...

Podkožní boule

Dobrý den, zhruba před 2 dny se mi na podbřišku udělala podkožní boule velká...

Oční víčka

Dobrý den, se svým zdravotním problémem se potýkám zhruba pět let. Někdy je...

Boule na lýtku

Dobry den. Je mi 29 a před 3 dny jsem si nahmata na pravé noze na vnější straně...

Neurologický dotaz

Neurologický dotaz na pana doktora Petr Jugas. Dobrý den, rád bych Vás...

Herpes genitalis

Dobry den, jak jsem herpes genitalni mohla dostat? Mam staleho partnera 8...

Tlaky v hlavě

Dobrý den, jen jsem se chtěla zeptat, trpím celoroční rýmou, lékař mi dal injekci...

Karcinom in situ

Dobry den byl jsem na kolonoskopii.Zavěr.vnitřní neignif.hemorhoidy přisedlého...

Borelióza

Hezký večer, prosím o radu, nikdy jsem se s boreliózou nesetkala, a pokud vím,...

Zánět tlustého střeva a konečníku

dobry den dneska jsem bil na kolonoskopii vubec si ji nepamatuju a taky co rikal...

Preventivní vyšetření na slinivku břišní

Dobrý den, mám malou prosbu. Jaké je možné preventivní vyšetřeni slinivky břišní....



Bolest dolních končetin


Reklama
Zavřít