Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Gasping

Anesteziologie Dana . 18.3.2013

Dobrý den,chci se zeptat,když budeme mít 2 lidi,u kterých došlo k zástavě srdce, u jednoho se bude vyskytovat gasping a u druhého ne,oba dva mají včas a stejně poskytnutou 1.pomoc,mají oba stejnou šanci na ozivení? nebo má člověk s gaspingem větší šanci? Beru v uvahu to,že u obou došlo k zástavě srdce ve stejnou dobu a a mají stejně kvalitní 1.pomoc. Zajímá mě,zda člověk s gaspingem má mnohem větší šanci,nebo je to na stejno s tím,kdo ho nemá a záleží hlavně na příčině zástavy. Děkuji za odpověd. D

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, v takovémto modelovém případě má opravdu větší šanci na přežití a zotavení ten, u kterého se vyskytl gasping. Nejdůležitější však je vždy časné zahájení nepřímé srdeční masáže, což ale asi dle fundovanosti dotazu víte. Zdravím Vás.

Související dotazy

Gasping
Dobrý den,chtěla bych se ještě zeptat,proč se gasping...
Gasping
Dobrý den,chtěla bych se zeptatmdočetla jsme se ,že...
Gasping
Dobrý den, dočetla jsem se, že u 50% lidí se po zástavě...
Gasping
Dobrý den,chci se zeptat,jak je možné ,že někdo ještě...
Zástava srdce a gasping
Dobrý den,dočetla jsem se,že že při zástavě srce v...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Gardnerella

Partnerce byla zjištěna Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum/parvum a...

Gardnerella

Dobrý den, byla mi diagnostikována Gardnerella, doktor mi předepsal entizol...

Gardnerella a možná i něco jiného

Dobrý den, mám takový problém. Ač ženatý, našel jsem si kamarádku (milenku)...

Gardnerella na konci těhotenství

Dobrý den, jsem na konci 37. týdne těhotenství a asi dva týdny mě trápí nepříjemný...

Gardnerella vaginalis

Dobry den, Lékař mi diagnostikoval gardnerellu.poznala jsem změněný vytok.na...

Gardnerella vaginalis


Gardnerella vaginalis

Dobrý den, jsem ve 37. týdnu těhotenství. Ve 33. týdnu jsem po dobrání antibiotik...

Gardnerella vaginalis a Azitromycin Sandoz

Dobrý den, byla jsem na vyšetření i svého gynekologa a moje výsledky testů...

Gardnerella,bolest v podbříšku,časté pocity na močení

Dobrý den, gynekologem mi byla diagnostikována Gardnerella asi před 2 týdny,dal...

Garnier

Dobrý den. Může mít samoopalovací krém Garnie vliv na HA? Děkuji...:-)

Gasping

Dobrý den,chtěla bych se ještě zeptat,proč se gasping vyskytuje jen u cca 50%...

Gasping

Dobrý den,chtěla bych se zeptatmdočetla jsme se ,že p zástavě srdce se často...

Gasping

Dobrý den, dočetla jsem se, že u 50% lidí se po zástavě srdce setkáváme s gaspingem...

Gasping

Dobrý den,chci se zeptat,jak je možné ,že někdo ještě dýchá při zástavě srdce-myslím...

Gastrektomie

Dobrý večer,mému manželovi odoperovali v červenci 2010 celý žaludek,držel dietu...

Gastritida

Dobrý den, prosím o zodpovězení dotazu. Při gastroskopii odebrán vorek na...

Gastritida

Dobrý den už 2 dny mého syna bolí žaludek nevím co mám dělat prosím poradítemy...

Gastritida + H.pylori

Dobrý den Už asi rok a půl se léčim se žaludkem.nález strědně těžká chronická...

Gastritida a potíže s trávením

Dobrý den,prosím o radu. V srpnu 2015 po dlouhodobé bolesti žaludku zjištěna...

Gastritida léky proti bolesti

Dobrý den, moc si vážím těchto stránek. Často jsou s gastritidou zmiňovány...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Endiaron - děti

Dobrý den, byli jsme na dovolené a děti (25kg a 15 kg) "dostaly" průjem. Neměli...

Krevní tlak 140/80 ve dvaceti letech

Dobrý den, chtěla bych se jen zeptat. Bude mi 20 let a zjistili mi vyšší krevní...

Těhotenská cukrovka

Dobry den, dnes jsem byla na screeningu ve 3.tPred necelym mwsicem minzjistili...

Výsledek testu na M. Down

Vážená paní doktorko, prosím Vás o radu při posuzování rizik Downova syndromu...

Hojení po vytržení zubu

Dobrý den asi tak před 3 týdny mi byl vytržen zub. Šestka nahoře. Po třech týdnech...

Bulky na obličeji

Reaguji na: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bulka-na-obliceji-244111 Ateromy...

Vyrážka z ničehonič

Dobrý den, dnes ráno sem postrehl, že mně svedí penis, a zbadal jsem vyrážku,...

"Lupání" křupání za krkem, krční páteř


17-ti letá prohlídka


Strupy ve vlasech

Dobrý den Mám dotaz už dlouhou dobu cca rok trpím strupy ve vlasech které...

PSA


MUDr. Vladimír Dvořák

Odborný lékař chirurgie

MUDr. Aleš Meisner

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Naražená záda


Autominunitní nemoc?

Dobrý den, podstoupila jsem imonologické vyšetření, mohla bych Vás poprosit...

MUDr. Jaromír Lichnovský

Praktický lékař pro dospělé

Vysvetlenie diagnozy

Dobrý večer. Dnes som bola na vyšetrení u neurologa, len velmi nerozumiem diagnoze...

Urgentní močení

Dobrý den, je to skoro půl roku, co jsem byl u doktora s tím, že mám potíže...

Escapelle a bolest bricha

Dobry vecer,23.1 jsem mela nechraneny styk v plodnych dnech kdy se do me pritel...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×