Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Gynekologie

Gynekologie Lucie V. 17.10.2017 redakce uLékaře

Dobrý den,

od roku 2008 mě trápí chlamydie, ureoplasmata a mykoplasmata. Poprvé jsem začala mít problémy před zahájením sexuálního života v době, kdy se léčili rodiče z chlamydií. Od roku 2008 až do dnes se mi několikrát ročně vrací. Vždy nechávám vyšetřit i mé partnery hned na začátku vztahu a jsou negativní. Lečila jsem se několikrát Doxybene, Doxyhexal, Rovamycine, Klacid, Minocykline. Léčím se na Venerologii a léčby probíhají v délce 14 dní - 1 měsíc dle rozhodnutí lékařů. Léčím se cca 4-5 do roka, vždy po léčbě negativní a s časovým odstupem znova pozitivní. Prosím o vyjmenování dalších antibiotik mimo jmenované k léčbě chlamydia trachomatis. Také prosím o návrh
možné léčby, která by byla po tolika neúspěšných pokusech účinná. Existuje nějaké specializované středisko, kde by mě vyšetřili komplexne a zabývali se mým problémem, který mne trápí již 9 let?! Ráda bych v blízké době otěhotněla a vedla normální život bez obtěžujících výtoků, bolestí v podbříšku, nucení k častému močení a řezání. Také prosím o vysvětlení, jak se tyto nemoce přenáší, když je můj partner po tom, co mi provedl orální sex negativní a já jsem pozitivní. Je možné, aby měl chlamydie v krku a pak mě po provedení orálního sexu nakazil? Minulý partner je po nechráněném styku údajeně negativní a já jsem pozitivní, což naprosto nechápu (byla jsem rok negativní a bez problémů a po sexu ihned 2-3 den příznaky, po 14 dnech od styku pozitivní testy). Děkuji

Odpovídá:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, Váš dotaz přebírá konzultační ambulance a bude na něj odpovídat specialista. Vzhledem k tomu, že Vaši partneři potíže nemají, výsledky jsou negativní, bude problém u Vás v oblasti slizniční obranyschopnosti, která souvisí s imunitním systémem. Doporučovala bych Vám proto imunologické vyšetření.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Odpovídá:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
nemá cenu vyjmenovávat antibiotika protože se při kultivaci stanoví i citlivost a podle ní jsou antibiotika nasazovaná, přenos je nejčastěji pohlavním stykem a proto bývá vhodná o léčba obou partnerů, pokud jste léčena na venerologii tak tam mají tímto problém největší zkušenosti.
Dále je nutné dodržovat
1. Přiměřená intimní hygiena – nedostatečná, ale i přehnaná hygienická péče intimních partií narušuje obranyschopnost poševní sliznice.
2. Používání ideálních mýdel – vyhněte se používání parfémovaných mýdel, koupelí a vložek, které poškozují ochranný kyselý film pokožky. Ta se stane náchylnou na infekce.
3. Správné oblečení – vyvarujte se nošení těsného oblečení, které podporuje prostředí pro vznik vaginální infekce.
4. Volba spodního prádla – nevhodné spodní prádlo, většinou syntetické, vytváří vlhké a teplé prostředí, ve kterém se daří poševní infekci.
5. Použití toalety – utírejte se směrem zpředu od pochvy dozadu. Vyhnete se tak zanesení střevních patogenů do pochvy.
6. Mlsejte s rozumem – vyhněte se přílišné konzumaci sladkostí, které zvyšují hladinu cukru v krvi. Ideální je vyvarovat se i bílého pečiva a většímu množství tvrdých sýrů.
7. Doplňky stravy – preventivní užívání doplňků stravy s probiotickou kulturou, tedy jogurtů a nápojů s probiotickou kulturou, při oslabení, užití antibiotiky, stresu apod..
8. Neškrábat se – zabráníte tím rozšíření poševní mykózy.
9. Včasné řešení problému
Dobré zkušenosti jsou i s Wobenzymem
Příjemný den

Odpovídá:

MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví Pracoviště: www.gynekologie-lidak.cz

Dobrý den, chlamydiová infekce je v současnosti jednou z nejvíce rozšířených sexuálně přenosných nemocí. Původcem této choroby je Chlamydia trachomatis pronikající výstelkou sliznice urogenitálního traktu. Tento druh chlamydie má několik různých typů. V našich zeměpisných šířkách se setkáváme se sérotypy D-K. Nejvíce se vyskytuje u adolescentů a mladých dospělých ve věku 15-24 let. Infekce se přenáší pohlavním stykem vaginálním, orálním a análním. Pokud je infikovaná žena těhotná, může dojít k přenosu chlamydiové infekce na novorozence během porodu. U 50 % nakažených mužů a 80 % infikovaných žen se neprojevuje. U ostatních pacientů se zpravidla do 3 týdnů od rizikového pohlavního styku rozvinou příznaky zánětu močové trubice, pálení a řezání při močení, u žen se spíše rozvíjí zánět děložního čípku s výtokem a pálením či bolestí během pohlavního styku a může vést až k zánětu malé pánve, zajizvení tkán, tedy srůsty a neplodnosti. Při nákaze novorozence hrozí miminku rozvoj zánětu spojivek a zápalu plic.Lidé s jednou pohlavní chorobou jsou více ohroženi další pohlavně přenosnou infekcí. Chlamydie se typicky vyskytují spolu s kapavkou, a je tedy nutné pomýšlet i na toto onemocnění.Jak Vám zjištují chlamydie? Správně je třeba tuto diagnozu ověřit ze vzorku moči nebo stěru z močové trubice nebo děložního čípku. U podezření na dlouhotrvající chlamydiovou infekci se provádí vyšetření protilátek z krve. Chlamydie léčíme pomocí azitromycinu a doxycyclinu, tedy nejsou jiná antibiotika nežli jste vyjmenovala, délka léčby je též v pořádku.
Z uvedeného vyplývá, že je téměř nemožné, aby partneři byli negativní a Vy pozitivní. Jde jen o to, jakým způsobem se infekce zjišťuje a jestli vůbec byla u partnerů laboratorní diagnostika provedena. Jak psala kolegyně, určitou logiku má i podpora obranyschopnosti Vašeho organismu, v čemž by měl pomoci imunolog. S pozdravem PL

Související dotazy

Gynekologie
Dobrý den,při minulé menstruaci asi 4 den,svědění...
První gynekologie
Dobry den,chci se zeptat je mi 15 a před par dny jsem...
Gynekologie
Dobrý den, ptala jsme se vás na jeden problem a vaši...
Gynekologie
Dobrý den paní doktorko, omlouvám se, že stále obtěžuji,...
Vyšetření na gynekologii
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak by proběhla prohlídka...
Nechodím na gynekologii
Je to trestné? - Dobrý den, doposud jsem neměla absolutní...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Gynekologický zánět

Ešte predtým ako som mala prvý pohlavný styk mala som nejaký zapal ktorý som...

Gynekologický zánět

dobrý den už delší dobu mě trápi byli někdy i nažloutlí výtok z pochvi zapáchá...

Gynekologický zánět

Dobrý den, již přes tři čtvrtě roku řeším problém s nazelenalým výtokem z pochvy,...

Gynekologický zánět

Dobrý den, snažíme se o miminko a dostala jsem gynekologický zánět (svědění,...

Gynekologický zánět

Dobry den, byl mi zjištěn zanet na ktery jsem dostala cipky Macmirror a Entizol....

Gynekologický zánět bez bakterií v moči

Dobrý den, již dlouho mám příznaky gynekologického zánětu - lékařka mi odebrala...

Gynekologický zánět- antikoncepce?

Dobrý den, již 5 měsíců uzivam antikoncepci Flaya . V dubnu -květnu jsem mela...

Gynekologický zánět, léčit se sama, nebo s partnerem?

Dobrý den, je mi 50 let a byla jsem v říjnu na pravidelné gynekologické prohlídce,...

Gynekologický zánět, mohu se o antibiotika rozdělit s přítelem?

Hezky den, na gynekologii mi předepsali DoxyHexal 200 na zánět. Chtěla jsem...

Gynekologický zánět, těhotenství??

Dobrý den, je mi 25 let v minulosti jsem prodělala potrat (plod bez srdeční...

Gynekologie

Dobrý den, pred půl rokem mi p. Doktorka dělala ster na sklicko a odeslala na...

Gynekologie

Dobrý den,včera jsem byla na gynekologii v poradně,jsem 15+2 a čípek mám 2cm,doktorka...

Gynekologie

Dobrý den čeká mě neodkladná operace vaječníku,kvůli cystě,neboli prý nezhoubnému...

Gynekologie

Dobrý den, po porodu se mi zhoršily změny na deloznim čípku (HSil), již roky...

Gynekologie

Dobrý den, od 5/16 mám zavedeno nehormonální tělísko Eurogine.Je mi 37 a mám...

Gynekologie

Dobrý den, chtěla sem se zeptat, když mi gynekolog provedl stěry, ze kterých...

Gynekologie

Dobrý den, je možné, že se do mě přítel trochu ejakuloval když jsme začali a...

Gynekologie

Dobrý den, dne 8.8.2011 jsem vysadila prášky a od té doby mě pobolívá v podbřišku...

Gynekologie

Dobrý den.Je to tři týdny co jsem byla na kyretáži a na sterilizaci.Je mi 42...

Gynekologie

Dobry den, uz po druhe beru hormonalni injekci. Nemela bych mit ubec menstruaci....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Natržená uzdička


Asi pred tydnem se mi zvetsila uzlina v levem podpazi

Dobry den. Asi pred tydnem se mi zvetsila uzlina v levem podpazi,neni nijak...

Bolest jazyka


Bolesti zad, LS syndrom

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem ohledně možného výhřezu plotének. Od...

Vyrážka na končetinách

Dobrý den, potřebovala bych zjistit od čeho mám na rukou a nohou pupinky, zasílam...

Synovi 15 let po koupání nebo mytí rukou žloutnou konečky prstů

dobrý den synovi 15 let po koupání nebo mytí rukou žloutnou konečky prstů je...

Narůžovělý výtok

Dobrý den, chci se zeptat jestli se plašit nebo ne. Jsem ve 27.tt a včera...

Stres

Fotky viac Hlavná (bez predmetu) R roderik frederik komu ja pred 1 minútouPodrobnosti Dobry...

Skřípnutý mezižeberní nerv


Potíže s loktem a ramenem

od února chodim k lekaři mam bolest v loktu až k rameni.nemužu v noci se otocit...

Objemná stolice

Občas se nemohu dostatečně vyprázdnit,stolice mě zůstává u konečníku.Mám pocit...

Přírůstek hmotnosti po Citalecu

dobrý den pane doktore(doktorko) moje maminka už rok užívá léky na úzkosti...

Strava v těhotenství a při kojení

Dobrý den. Mám syna (necelých 5 měsíců), kterého kojím. V těhotenství ani při...

Boláky na konečníku

Dobrý den Asi před dvěma týdny se mi udělaly na konečníku tvrdé bolestivé...

Sucho v krku a v nose

Dobrý den, už delší dobu mám pocit suchá v krku a cítím to až k nosním dutinám....

Krční obratle

Dobrý den, je mi 16 a asi před třemi lety jsem skočila "salto" do vody a zavadila...

Potíže při stresu

Dobrý​ den.V posledních týdnech jsem byla docela nervozni a ve stresu.Ted me...

Bolesti břicha, slinivky, malabsorpce


Roztroušená skleroza


Předpis na léky na alergii

Dobrý den, dříve jsem navštěvoval alergologie v Litomyšli, kde mi opravdu hodně...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×