Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Gynekologie

Gynekologie Renata 22.1.2019

Dobrý den,

2.1. se nám s přítelem stala nehoda - praskl nám prezervativ. Do dvou hodin jsem v sobě měla Postinor (obě dvě pilulky, jak nám doporučila lékárnice).

Menstruaci jsem měla dostat až 14.1., ale dostavila se už 9.1. (nemám úplně pravidelný cyklus) - myslím si, že se jedná o vedlejší efekt Postinoru. Ráda bych se zeptala, jestli si už teď mohu udělat těhotenský test (koukala jsem, že existují volně dostupné testy z krve - mohli byste mi doporučit konkrétní typ?).

Dále jsem zatím nebyla u gynekologa. Přítel trvá na tom ať tam zavítám - ať co se týče vyvrácení těhotenství, tak kvůli tomu, jestli Postinor neměl nějaké další nežádoucí účinky. Je vhodné tam jít už někdy teď (tj. tři týdny po "nehodě") nebo mám ještě počkat, aby to doktor všechno poznal?

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, po 14-ti dnech od inkriminovaného pohlavního styku lze si již provést těhotenský test. Po vzití 2 tabletek Postinoru do 72 hod by jste neměla být těhotná. Pokud bude těhotenský test negativní, můžete si to ještě ověřit u gynekologa koncem tohoto týdne. Je třeba počítat s tím, že užití Postinoru má vedlejší účinky a často bývá výkyv v menstruačním cyklu. Proto je také třeba, pokud nechcete otěhotnět, si dávat větší pozor, vzhledem k tomu, že bude i posun doby ovulace. Je proto vhodné při pohlavním styku kromě kondomu použít ještě jednu metodu antikoncepce. Poraďte se, prosím, se svým gynekologem.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Související dotazy

Gynekologie
Dobrý den,při minulé menstruaci asi 4 den,svědění...
Gynekologie
Dobry den jen bych chtela poděkovat vsem doktorum z...
První gynekologie
Dobry den,chci se zeptat je mi 15 a před par dny jsem...
Gynekologie
Dobry den, minulý týden jsem byla na vyšetření na gynekologii....
Gynekologie
Dobrý den, ptala jsme se vás na jeden problem a vaši...
Gynekologie
prosim ted jsem dostala od vas odpoved,,ohledne gynekologie,,mam...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Gynekologie

Při čůrání mě řěže na pravé straně mého pohlavního orgánu.. po pohlavním styku...

Gynekologie

Dobrý den, prosím Vás potřebovala bych poradit. Chodím na pravidelné gynekologické...

Gynekologie

Dobrý den, ztratila jsem na nějakou dobu menstruaci skrz váhu, po delší době...

Gynekologie

Dobrý den, již nějakou dobu mám zelenožlutý vodnatý výtok z pochvy, který zápáchá....

Gynekologie

Dobrý den paní doktorko, omlouvám se, že stále obtěžuji, ale mohla byste...

Gynekologie


Gynekologie

Mohu navštívit jiného gynekologa než svého,když se pracovně nezdržuji c okolí...

Gynekologie

Dobrý den, chci se zeptat na počítačové tomografii mi našli cysty na obou vajčnících...

Gynekologie

Dobrý den, Užívám antikoncepci Nyssiela. 20.3. (19. den mensturačního cyklu)...

Gynekologie

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli nevíte čím by mohla být zpožděná mensteuace...

Gynekologie

dobrý den,jsem po 3 "císaři" a menstruaci jsem měla vždy 28denní cyklus.ale...

Gynekologie

dobrý den.chtěla bych se zeptat.mám již delší dobu silný bílý výtok z pochvy..občasné...

Gynekologie

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně nastalého gynekologického problému. K...

Gynekologie

Dobry den, chci se zeptat uzivan antikoncepci microgynon a chtela bych zkusit...

Gynekologie

Dobrý den, od roku 2008 mě trápí chlamydie, ureoplasmata a mykoplasmata....

Gynekologie

Vážená paní doktorko, k Vámi zodpovězenému dotazu na atypickou hyperplazii....

Gynekologie

Dobry den, rada bych se zeptala... s pritelem jsme se snazili o miminko a nelze:(...

Gynekologie

Dekuju za odpoved a dekuju take Pani Dogosi za doporuceni. Antikoncepci sem...

Gynekologie

Dobrý den, 23.3. jsem mela poslední menstruaci, ovulaci jsem si hlídala a mela...

GYNEKOLOGIE

Dobrý den, je mi padesát dva let a asi před dvěma lety mi začala postupně...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Reflux jícnu

vyloučené potraviny vcelku znám, ale nevím, zda mohu třeba jogurty, tvaroh,...

Vyrážka po tetování

Dobrý den, 2 dny po vybravení tetování (dříve jen obrys a bez žádné vyrážky)...

Chlamydie pneu

Dobrý den,již dva roky se léčím na Chlamydie pneu poslední vysledky IgG a IgM...

Vyrážka po tetování

Dobrý den, před 3 měsíci jsem si nechal dělat tetování na předloktí. První sezení...

Pupínek na penisu

Dobrý den. V pondělí jsem měl nechráněný pohlavní styk s partnerkou ( toto...

Panenská blána


Estan

Dobry den.Po asi roce trapeni a pokusu dostat se ze stavu ktere jsem mel diky...

Hlen ve stolici

Dobry den, uz skoro tri roky mam travici problemy - nadymani, nepravidelna...

Panenská blána, odpanění


Naražená čelist


Porucha polykání, dýchání a štítná žláza

Dobrý den chci se zeptat jestli autoimunni zánět štítné žlázy může dělat špatně...

Otok kolene a rozšíření otoků do kotníku

Dobrý den pane doktore, mám 60ti letého otce, který si stěžuje na bolest kolene...

Stolice

Dobrý den, poslední dobou pozoruji ve své stolici černé tečky o velikosti kavového...

Pálení uvnitř pochvy

Dobrý den pane doktore, moc prosím o radu. Už jsem zoufalá. Mám problém s...

Hubenost

Dobrý den, jsem velmi hubený, na hrudníku mi jsou vidět všechna žebra a nohy...

Hlen ve stolici

Dobrý den, zapomněl jsem se v předchozím dotazu zeptat. V neděli se mi stalo,...

Růst penisu a varlat

Dobrý den , zachvíli mi bude 15 let a pořád mám malé varlata a penis, může růstu...

Tlakový Holter a vznik trombózy

Dobrý den, měl bych zvláštní dotaz. Mám obavy o svůj život, léčím se s úzkostí....

Bolesti nad pravou kyčlí a podbřišku

Dobry den pane doktore,ziju uz 9let v Londyne.Na gynekologicke prohlidky vzdycky...

Zlomenina prstu na ruce

Dobrý den. Prosila bych o radu. Včera jsem se velkou silou praštila do prsteníčku...

Reklama