Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

HA a potíže s hlavou, raději neriskovat.

Mozek a nervy Eva 5.3.2019

Dobrý den jdu si k vám pro radu, v minulosti se mi stalo již několikrát (ale přestalo po chvíli) jako by tepání cukani na levém spánku) jako v zile nebo nevím jak to popsat, nyní to mám dva dny za s sebou a začíná mě to znepokojovst, pomyslím u na neurysma (omlouvám se nevím jak se to pise), i když v minulosti jsem kvůli únavě byla již vyšetření magnetickou rezonanční hlavy a před půl rokem pro náhlou nevolnost a zsmotani hlavy ct hlavy z kontrastem, objednala jsem se kvůli tomu k neuriligovi ale mám u něj termín až za 4 měsíce, povite mi o co by se mohlo jednat. Beru antikoncepci kvůli ní anopirin 1tbl. Denně preventivně, a euthyrox 50 na štítnou zlazu.
Děkuji za odpověď dost mě to znepokojuje.

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

dobrý den, samozřejmě je nutné vysadit hormonální antikoncepci, která je bohužel nejčastější příčinou takových potíží, asi vám nic jiného nezbyde, než to prostě vyzkoušet a uvidíte že problémy s hlavou přestanou nebo také nepřestanou, jinak se to prokázat nedá, aneurysma je u vás prakticky vyloučeno, CT s kontrastem by jej mělo vidět, tedy pokud šlo kontrast na zobrazení cév, čili CT případně MR "ANGIO" ( můžete se na to zeptat a ověřit u svého praktického lékaře ), hormonální antikoncepce bohužel způsobuje "zahušťování" krve a zhoršené proudění v žilním systému hlavy, a to pak vede k takovým potížím a Anopyrin jako prevence není v tomto spolehlivý bohužel, a takovýto stav bohužel žádným vyšetřením nezjistíte a neprokážete, proto byla vaše vyšetření v pořádku a nic neukázala, samozřejmě čekat a riskovat úplné ucpání žil a vznik skutečné vážné cévní mozkové příhody jistě nechcete, takže v těchto případech je samozřejmě jistější a správné se HA preventivně vzdát a neriskovat, děkuji za pochopení.

MUDr. Dana Halbichová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dana Halbichová

Specializace: Neurologie Pracoviště: Neurologie Chaberský dvůr

Dobrý den,

nejspíše se bude jednat i migrénu, hormonální antikoncepce ji může vyvolat. Pokud jste již byla vyšetřena na neurologii, včetně magnetické rezonance, nemusíte mít obavy z vážného onemocnění. Zkuste užívat vyšší dávky horčíku.
Zdravím
Dana Halbichová

Související dotazy

Potíže s dýcháním
Dobry drn mam potiže s dychanim občas a už mě třidni...
HA a gynekologické potíže
Dobrý den, užívám HA pramino a často mě trápí různé...
Potíže s dýcháním
Dobry den uz pres rok mam potize s hrudnikem a dychanim...
Potíže s chůzí
Dobrý den, můj problém trvá už od puberty. Je mi 35...
Potíže s močením
Dobrý den, Chtela bych se zeptat ohledně svého...
Potíže s dýcháním, omdlévání, živé sny, amnézie
Dobrý den má přitelkyně cca už měsíc trpí. nechci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HA a obezita

Dobrý den, zajímalo by mne, jestli nějak ovlivňuje obezita účinky HA (Minisiston),...

HA a odebírání krve

Dobrý den, mohla bych se zeptat jak je to s odebíráním krve při braní tabletek...

HA a opožděná menstruace

Dobrý den, chtěla bych jsem se poradit. Užívám HA Katya už několik let a pravidelně. Vrátila...

HA a ostatní prášky


HA a otěhotnění

Dobrý den chtěla bych se zeptat před 3 měsíci jsem začala brát svoji první antikoncepci...

HA a otěhotnění

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jakým způsobem je možné, že žena otěhotní...

HA a postinor

Dobrý den, zapomněla jsem si vzít první tabletuku z platíčka po 7denní pauze....

HA a Postinor

Dobrý den, mohu použít Postinor v případech, když si nejsem jista, že HA neselže...

HA a Postinor

Dobrý den, pane doktore, nevyrušují-li se vzájemně účinky HA (Jeanine) a Postinoru?...

HA a Postinor - doplnění

Dobrý den, pane doktore, nevyrušují-li se vzájemně účinky Jeanine a Postinoru?...

HA a prujem


HA a průjem

Beru HA Bonadea o půl 8 večer. Další den ráno asi kolem 10hodiny jsem měla řidší...

HA a průjem

DObrý den, chtěla bych se zeptat když jsem si v 7 hodin ráno vzala přeposlední...

HA a průjem

Dobrý den chtěla bych se zeptat. Jaka je spolehlivost antikoncepce pokud už...

HA a průjem

Dobrý den, v pondělí jsem si v 17:45 vzala HA Sunya (platíčko uživám již 2....

HA a prujem

Dobrý den, Ve středu jsem si vzala první platidlo Antikoncepce Belara...až...

HA a přerušovaný sex

Dobrý den. Beru HA a s přítelem provozujeme přerušovaný sex. Sex jsme měli ve...

HA a přerušovaný sex

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak velká pravděpodobnost otěhotnění je...

HA a Ramipril h

Dobrý den, užívám antikoncepci Artizia a dostala jsem léky na snížení krevního...

HA a řídká vodnatá stolice

Dobrý den, mám problém a potřebovala bych poradit. HA Belaru užívám již 5 let,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Antikoncepce Lamya

Dobrý dem,muj gynekolog mi před měsícem předepsal antikoncepci Lamya začala...

Nadměrné pocení vlasaté části hlavy u dítěte

Dobrý den, chci se zeptat na svého syna 5 let, od mala tpi na pocení, není...

Rezistence v krku

Dobrý den, snad to popíšu dobře. Včera jsem byl u lékaře přišlo mi že mě trochu...

Clostilbegyt

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jak brát Clostilbegyt. U Clostilbegytu je...

Gardnerella vaginalis ++

Dobrý den, na vaginální kultivaci mi vyšlo: Nález: Streptococcus agalactia Nález:...

Tlak v zubu

Dobrý den. Vypadla mi plomba na sedmičce vpravo nahoře. Díky tomu se tam udělal...

Nadměrné pocení u dítěte

Dobrý den, moje dvera (2roky) zapáchá potem.V noci se potí tak,že má uplně...

Tetování obočí v těhotenství

Dobrý den, jsem skoro v pátém týdnu těhotenství a dnes jsem podstoupila na kosmetice...

Bolest dolních končetin

Dorý den,mam dotaz už par měsicu mam bolesti v litkach a ve stehnach obc.brneni...

Chrčení miminka

Dobrý den, máme doma 6ti týdenní miminko. cca týden až dva po narození začal...

Bolest v uchu a páteře

Dobrý den. Už přes deset let mě trápí bolest levého ucha a v oblasti před uchem,tři...

VÝRAZNÉ HUBNUTÍ BEZ PŘÍČINY

Dobrý den,mám tento problém. 20 let jsem byla silný kuřák,před čtyřmi lety jsem...

Bulka na hlavě, bolesti hlavy


Flek na kůži po štípnutí komárem

Dobrý den, mojí dceru (9 let) štípl před 14ti dny pravděpodobně komár.Tyden...

Tlak nad očima u kořene nosu a na lícních kostech

Dobrý den, už víc jak měsíc trpím tlakem nad očima, u kořene nosu a na lícních...

Poškození menisku

Dobrý den, na magnetické rezonanci mě byla napsána tato diagnoza: |Laesio men....

Odřený penis

Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat co mohu používat za mast na odřený penis...

Pálení chodidel a dlaní

Dobrý den, je mi 38let.Už poměrně dlouhou dobu mě trápí pálení chodidel a někdy...

Strach z jídla připravovaného druhou osobou

Dobrý večer, je mi 17 let a už od malá mám problém s jídlem. Málo kdy někde...

Zvracení a průjem ? dietní chyba

Dobrý den, mám dotaz týkající se otravy jídlem. Včera jsme s matkou večeřeli...

Reklama