Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Hepatitida C, protilátky versus PCR

Petr 22.2.2015

Dobrý den, nyní už opravdu uvažuji o návštěvě psychologa, který by mi pomohl přijmout můj negativní výsledek, jenže to bude asi těžké, když vím, že existují výjimky. Píši Vám ohledně žloutenky C. Můj risk byl orální sex s promiskuitní ženou, ona na mě. Test na HCV protilátky jsem si nechal udělat po 4 letech - negativní. Můžete mi prosím odpovědět postupně na tyto čtyři otázky? Předem moc děkuji.
(*1*)Mohu si být naprosto jistý, že nemám hep c? Někde píší, že pouze PCR test je 100% spolehlivý, ale ten mi tady neudělají, když mi vyšel negativní test na protilátky. ---
(*2*)Jediné o čem vím, je slabší alergie v létě. Je možné, že bych neměl detekovatelné protilátky po tak dlouhé době? Na internetu jsem našel studii, kde se nějaká žena opakovaně testovala negativní po dobu 4 letech a potom ji odhalil právě až PCR test. Je mi jasné, že je to asi vzácný případ, ale nemůžu na to přestat myslet. Co si o tom myslíte? Víte o někom, kdo by po tak dlouhé době neměl v těle protilátky? ---
(*3*)Jaké testy na céčko se dělají dárcům krve? Také jen anti-HCV nebo něco dalšího?
(*4*)Na béčko jsem byl očkovaný + mám negativní HBSAG, takže tam asi nemám už vůbec co řešit, že?

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Petře, začnu nejprve žloutenkou typu B - pokud jste byl řádně očkovaný všemi 3 dávkami, nákaza vám nehrozí. Co se týká žloutenky typu C, tak opravdu pouze test na PCR HCV je jediný, který tuto žloutenku typu C spolehlivě vyloučí nebo potvrdí. Nicméně, pokud máte negativní protilátky anti-HCV, je málo pravděpodobné, že by PCR HCV bylo pozitivní. Dárcům krve je nabíráno pouze vyšetření anti-HCV protilátek. Co se týká přenosu žloutenky C, je roziko přenosu velmi nízké a při orálním styku se ještě snižuje.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Hepatitida C a ovlivnění protilátek ATB terapií
Dobry den, mohou antibiotika brane v inkubacni dobe...
Hepatitida C
Je možné určit podle podílu viru hepatitidy c, jak...
Hepatitida c
Dobrý den mám hepatitidu tipů c chronickou neberu žádné...
Přenost hepatitidy B a C
Dobrý den.Chtěl bych se zeptat, zda je možné nakazit...
Hepatitida C
dobrý den, bývalí přítel má chronickou hepatitidu c,...
Akutní hepatitida C a práce v potravinářství
Dobrý den,asi sem se nakazila hepatitidou typu C,zatím...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hepatitida C

Dobry den chtěl bych se zeptat jak by se měla obvodní lekařka ted zachovat k...

Hepatitida C

Dorbý den, poslední 4 měsíce mám problémy se zažíváním. Nadýmání, nechutenství,...

Hepatitida C - nemocenská

Dobrý den, v dětství jsem se nakazil hepatitidou C a před více než deseti lety...

Hepatitida c a hiv

Dobry den, nevim,jestli neplasim. Ale potrebuji uklidnit. U nas pred domem se...

Hepatitida c a hiv

Dobry den, prosim o vysvetleni nekolika otazek ( tyka se hepatitidy c a hiv):...

Hepatitida C a ovlivnění protilátek ATB terapií

Dobry den, mohou antibiotika brane v inkubacni dobe od potencionalni nakazy...

Hepatitida C a práce v potravinářství

Dobry den. Mam takovy dotaz: Znamy ma hepatitydu C a sifilis. Nemoci jsou stare...

Hepatitida c a těhotenství

Dobrý den. Rada bych se zeptala jaka jsou rizika otěhotnění během léčby hepatitidy...

Hepatitida c a zamlkle tehotenstvy

Pred 11lety mi zdelili ze mam hepatitidi c byla jsem tehotna holcicka se narodila...

Hepatitida C přenos

Dobrý den, nedávno mi bohužel zjistili hepatitidu c.. Vůbec nevím kde jsem k...

Hepatitida C, psychické obtíže

Prosím o radu můj manžel má žloutenku typu C v současné době se léčí .S tímto...

Hepatitida typu A

Dobrý den, zajímalo by mne zda je nezbytná 2. dávka očkování proti Hepatitidě...

Hepatitida typu B

Dobrý deň, pracujem v nemecku a altenheime, asi po mesiaci sme sa čistou náhodou...

Hepatitida typu B

Dobrý večer, před rokem mi zjistili chronickou hepatitydu B, podle mé lékařky...

Hepatitida typu C

Dobrý den. Mám dlouholetý problém. Je to už 4 roky, co mi objevili reaktivní...

Hepatitída typu C

Dobrý deň, chcem sa len opýtať, čo sa dá robiť v tomto prípade....môj otec má...

Hepatitída typu C

Dobrý deň,môj priateľ bol ešte pred polrokom drogovo závislý ale s toho sa už...

Hepatitida typu C

Dobrý den, mám dotaz ohledně žloutenky typu C, před 5 lety jsem ukončila 5 letý...

Hepatitida typu C - přenos

Dobrý den, je možné se nakazit Hepatitidou typu C při pití s nakaženým člověk...

Hepatitida typu C?

Dobrý den, může svědění pochvy (stydké pysky a poševní vchod) být projevem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zvýšený cholesterol

Dobrý den, Mam cholesterol porad 7-8. Delali mi genet,testy. Da se to snizit?...

Průjem


Natažený postranní vaz

Dobrý den, mám prosbu a prosím vás o radu.Už zhruba měsíc a půl se léčím s nataženým...

Trpnutie prstov na rukach

Dobrý večer.Už asi pol roka sa v noci budim že mi trpne 4 a 5 prst na lavej...

Výsledky krve

Dobrý den, chtěla bych poprosit o vysvětlení některých nejasností . Lékařka...

Metastáza

Dobry vecer , prosim o odpoved maminka byla pred rokem na operaci pro zhoubny...

Varixy

Dobry den.Je mi 33 let.Mam zilni nedostatectnost a krecove zily.Pod kotnikem...

Praskání v uších


Anopyrin a Stacyl

Dobrý den,prosím,je možné nahradit lék Anopyrin lékem Stacyl? Obsah je u obou...

Mám bolesti pod levým žebrem v tom záhybu, bolest jde až po levou lopatku


Úzkostné obtíže

Dobrý den, již 8 let mám problémy s téměř nepřetržitou úzkostí(k ničemu nevázanou),...

Užití Euthyroxu při noční směně

Dobrý den, chci se zeptat. Beru Euthyrox 50 mg 1 tabletku ráno. Ale nedávno...

Oranžový výtok z konečníku

Dobrý den, u manžela se dnes ráno při odchodu větrů na prostěradle objevila...

Průjem a bolest břicha

Dobrý den už cca 2 týdny mám průjem a bolí mě v podbřišku a někdy se mi chce...

Brnění v páteři

Dobrý den, chtěla bych se zeptat (PL se již neptám, kouká na mě jako na simulanta)...

Jak se zbavit úporného svědění okolo konečníku

Dobrý den mám problém z neustálým svěděním. Probíhá to převážně večer, vyzkoušel...

Kožní nemoc

Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat jestly nevíte co to je zač,mám takové...

Po nechráněném styku jsem si vzala tabletku Escapelle

Dobrý den, po nechráněném styku (který se stal asi den po tom co mi skončila...

Stékání nosního hlenu do krku

Dobrý den, cca 3 týdny mě začly hrozně bolet krční mandle. Nemohla jsem polykat,...

Monohydrát laktózy

Existuje hormonální antikoncepce podávaná v pilulkách, která NEOBSAHUJE pomocnou...

Zavřít reklamu