Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hiátová kýla

Trávení Irena 3.7.2021

Dobrý den,v roce 2009 mi byla zjištěna axiální hiátová kýla- aplikován Omeprazol a pod.léky jak mi bylo doporučeno dodržovala jsem-jíst častěji malé dávky omezit kávu ovoce apod.jak se v tomto případě všude doporučuje.chodila jsem na kontroly k Mudr Kolesárovi a doc Brndiarovi v HK.V poslední době ráno cítím žluč v ústech i když spím ve zvednuté poloze.Byla jsem tedy na kontrole s těmito potížemi - provedeno gastrop.vyšetření kýla 3 cm v žaludky žádný nález.Oblast jícnu klidný apod.Byl mi napsán lék
Asketon - půl hod.před jídlem a Nolpaza ráno.Je mi daleko hůře ztratila jsem chuť k jídlu bolí mě žaludek a nebo místo kde se nachází kýla.Konzultovala jsem s obvodní Mudr.Krapáčovou předepsala mi Klacid 500 mg.obává se zda tam není nějaký bacil.Žluč v ústech cítím po ránu ještě více - po celou dobu od návštevy gastr.lékaře.Byla by možná kontrola u nějakého specialisty na gastro. - i možnost popř.chirurg.zákroku.Již se stímto problémem potýkám delší dobu a dost mi to strpčuje život.nejsem žádný hypochondr - něco vydržím ale tato situace nyní je hodně nepříjemná./nezvrecím ani netrpím průjmem nebo zácpou./Moc děkuji za odpověď nějakého specialisty a možnost řešení.

1. doplňující informace ze dne 6.7.:
Byla bych moc, ráda zda se podaří mě objednat u nějakého specialisty a udělat vyšetření,
abych měla i názor od jiného doktora.S tímto problémem jsem navštěvovala pouze doc.Brndiara,
ve Fak.nemocnici v HK mi jednou udělali gastr.vyšetření /se stejným výsledkem/pan Brndiar je již ve věku
a návštěvy u něho byly celkem o ničem - poslal mě na odběr krve a kontrola po 3 měsících a v minulém roce mi už nedal termín na kontrolu a vyřadil mě ze svých pacientů /již ordinuje 1 den v týdnu/ když jsem mu mail psala o pomoc,že mě břicho bolí - vůbec mi neodpověděl.Vrátila jsem se proto k MUDr.Kolesároviten mi udělal gastro předepsal léky a když jsem po 14 dnech volala,že mi není dobře - sestra mi sdělila že mají teď dlouhou dovolenou a erecept neposílají.
Pokud se podaří mě objednat ke spec.lékaři na konzultaci nebo vyšetření byla bych moc ráda.Jsem ochotna zajet kamkoli
nemusí to být v mém okrese.Přivezu veškeré lékařské zprávy.Jinak se neléčím s žádnou nemocí /pouze mírně zvýšený cholesterol/ Ještě doplním covid jsem neprodělala,mám po druhé vakcíně /2 vakcina .5.6./ Vakcína Pfizer.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den Ireno, chápu, že Vás potíže velice obtěžují, zvláště horší - li se. Vyšetření je jistě v rukou gastroenterologa. Naše poradna funguje tak, že každý dotaz vždy jako první přijímá praktický lékař. Pokud je dotaz směřován na specialistu - předáme mu jej.
Vzhledem k uváděným potížím tedy Váš dotaz předávám dále našemu specialistovi - gastroenterologovi. Napíše Vám bližší informace.
Poprosím též naše sestřičky, aby Vás kontaktovaly a pomohly Vám vyhledat lékaře, který Vás vyšetří. Vyčkejte, prosím, až se vám ozvou (bude to po odpovědi od specialisty).
Přeji, aby se potíže brzy vyřešily. S pozdravem BS.

Odpovídá lékař:

MUDr. Philip Waka Njeka

Specializace: Gastroenterologie, Vnitřní lékařství Pracoviště: Oblastní nemocnice Příbram

Dobrý den paní Ireno, určitě je nutné znovu vyšetření na gastroenterologii, tedy zopakovat gastroskopie. Při které lze odhadnout délky té kýly. Pokud došlo k zvětšení kýly a trvájí obtíže i přes užívání IPP jako omeprazol, pak přichází k úvaze chirurgické řešení typu fundoplikace, kde se vytvoří manžetu kolem dolního jícnu v místě přechodu do žaludku. Vyšetření v současné době lze provádět laparoskopicky. Další vyšetření k odhalení příčin    selhání terapie refluxní choroby jícnu může být i PH metrie, tím lze rozlišit jestli se jedná o pravý reflux nebo jiné příčiny jako funkční pálení žáhy.

Děkuji a hezký den Vám přeji.

Dr. Njeka

Související dotazy

Hiatová kýla
Dobrý den,chci se zeptat,je hiátová kýla trvalý stav...
Hiátová kýla a plešatění
Dobrý den,mám takovou neobvyklou otázku.Může hiátová...
Kýla hiátová
Dobrý den. Ráda bych znala názor na možnost zbavení...
Kýla
Dobry den,dnes jsem prijel do chorvatska na Gradac...
Kýlá hiátová
Dobrý den, k zaslané příloze. Znamená to tedy tak,...
Hiátová kýla + reflux
Dobrý den - byla mi diagnostikována hiátová kýla a...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hiátová hernie

Dobrý den, v důsledku střevní nemoci jsem pár týdnů v lednu jedl dost málo...

Hiátová hernie

mohlo by se o ní jednat? Léta trpím častou zadní rýmou, kašlem, něco mě stále...

Hiatová hernie

Dobrý den,může běhání či sprint,prostě běh obecně způsobit hiátovou kýlu nebo...

Hiátová hernie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na zkušenosti s operací hiátové hernie. Moje...

Hiátová hernie

Dobrý den, prosím o konzultaci lékařské zprávy z vyšetření a posouzení závažnosti...

Hiátová hernie

Dobrý den,15.02.2012 mi byla zjištěna malá hiátová hernie bez esofagitidy..kardie...

Hiátová hernie

Dobrý den,15.02.2012 mi byla zjištěna malá hiátová hernie bez esofagitidy..kardie...

Hiátová hernie

Dobrý den,15.02.2012 mi byla zjištěna malá hiátová hernie bez esofagitidy..kardie...

Hiátová hernie - komplikace

Dobrý den, moje matka (65 let) má skluznou hiátovou hernii, refluxní chorobu...

Hiátová hernie...předávkování léky PPI ??

Dobry den, chtela bych vas poprosit o radu. Mam hyatovou hernii spolecne s GERD....

Hiátová kýla

Vážený pane doktore! Obracím se na Vás s prosbou o radu. Již mnoho let (de...

Hiatová kýla

Dobrý den,můj přítel má drobnou hiatovou kýlu.Při zjištění na gastru mu doporučili...

Hiatová kýla

Dobrý den,chci se zeptat,je hiátová kýla trvalý stav nebo se může časem tento...

Hiátová kýla + reflux

Dobrý den - byla mi diagnostikována hiátová kýla a reflux. Po lécích /Emanera,Loseprazol,Helicid/...

Hiátová kýla a plešatění

Dobrý den,mám takovou neobvyklou otázku.Může hiátová kýla způsobit plešatění(vlasů)?Dále...

Hidradenitida

Dobrý den. Skoro 8 let jsem se trápila s boulemi v podpaží, trislech, na krku...

Hidradenitida

Dobrý den mám bolesti pod pazuchou bolavé červené pupinky Někdy mi prasknu...

Hidradenitis suppurativa

Dobrý den,je mi 29. již delší dobu trpím na záněty kůže. Začalo to v podpaží...

Hidradenitis suppurativa

Dobrý den, již od 15 let mám jeden zdravotní problém za druhým. Od té doby jsem...

Hidradenitis suppurativa

Dobrý den, před nedávnem jsem Vám psala dotaz. V pubertě se mi poprvé objevil...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Akné na nohách

Už od 15/16 rokov sa mi robia na nohách vyrážky v podobe akné. Má to presne...

Vřídky v ochlupení kolem genitálií

Dobrý den, příteli se poslední dobou často dělají vřídky v ochlupení kolem genitálií....

Flek v oblasti genitálií

Dobrý den, již asi před 5 dny se mi v oblasti genitálií vytvořil takovýho flek...

Pocit na zvracení a bolest hlavy po Cipralexu

Dobrý den ,chtěla jsem se poradit ..užívám AD cypralex kapky …začínám 4kapky...

Porucha sluchového nervu

Dobrý den, moje matka prodělala angínu, ale po dobrání antibiotik jí ještě...

Reakce na antibiotika

Dobrý den, může se při užívání ATB Xorimax objevit alergie v případě, že se...

Ultrazvuk kolen a kyčlí

Dobrý den. Dcera prodělala boreliozu. Nyní je v péči revmatoložky. Pani doktorka...

Hormonální profil 2.den menstruace

Dobrý den, chtěla bych znát názor v oblasti gynekologie. V červnu jsem měla...

Popraskané ústní koutky a suchá kůže

Dobrý den, píšu Vám z důvodu mých zdravotních problémů, které mě obtěžují...

Bolest v krku a kašel

Dobrý den. Něco ve mě už dva týdny koluje. Začalo to před 14 dny lechtáním na...

Není to predzvest selhání srdce nebo infarktu?

Dobrý den, je to dle fotografie normální ze mi jdou videt tak žili na prsou?...

Pupínky s puchýřky

Dobrý den, před týdnem se mi na zadní straně zad u ramene objevili dva pupínky,...

Z nosu smrkám žlutou tekutinu

Dobrý den chci se zeptat den zpět jsem začal z nosu smrkat žlutou tekutinu a...

Popis rentgenu plic

Dobrý den. Jen chci poprosit o popis RTG snímku plic.Tento byl pořízen na žádost...

Ragáda konečníku

Trvalá bolest v oblasti análního konečníku. Dále pálení a tlak v téže oblasti....

Vřídky na vnějších genitáliích

Na vnějších genitáliích( v ochlupení) se mi udělali malé vřídky a někdy z nich...

RS nebo ALS?

Prosím o radu: 2/2012 stanovena diagnoza RS, od 10/2011 (pouze lehká slabost...

Červené fleky na penisu

Dobrý den. Uz mesic mam cervene puchyrky v ochlupeni ktere sem tam svedi a fleky...

Bolest kolene v ohybu a při zátěži

Dobrý den pane doktore. Je mi 19 let, mám 200 cm a 120 kg. Již dva roky mne...



Reklama