Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hodnocení PET CT

Onkologie Peter 1.2.2018

Som po RAPE prostaty.
Hodnoty PSA 11/2016,PSA 10.1.2017/0.01 3.2.217/0.06 4.4.2017/0,056 1.5.2017/0,13 20.6.2017/0,143 16.8.2017/0,243 14.9.2017/0,42 21.11.2017/1,005 20.12.2017/0,0600
22.1.2018/0,0100
Vybral som vysoko dávkovaný C vitamín v infúziách 9x150 gramov.
28.11.2017 Binabic 150 mg á 1x denne večer 20 tab, ELIGARD 45 mg plv iol 1x(45 mg + solv.)
30.01.2018 PET CT s Gaiom

Z Á V E R vyštrenia PET/CT s 68Ga-PSMA :
T.č. nenachádzame patologické lézie so zvýšenou kumuláciou 68Ga-PSMA charakteru aktivity základného nádorového ochorenia.
Gynekomastia bilat. TU lézia ľavej nadobličky/incidentalóm, v.s. adenóm/.
Ingvinálna hernia l.sin.
Môžte mi prosím posúdiť výsledky a poslať stanovisko ?
Dakujem. Doplnění informací: Ďakujem za potešujúcu správu týkajúcu sa problematiky prostaty. Dáte mi prosim Vaše odborné stanovisko aj k ostatným nálezom z vyšetrenia PET CT sa Galiom, ktorý bol k dopytu priložený.

(Nález na nadľadvinke, skôrnatená aorta, pečeň, slinivka atc.)

Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková


Dobrý den, Petře,
děkujeme za Váš dotaz, který vzhledem k jeho zaměření budu přeposílat kolegům z odborné ambulance. Očekávejte tedy jejich vyjádření v brzké době. Za sebe hodnotím akorát závěr z vyšetření, dle kterého se ve Vašem těle nepotvrdila žádná maligní ložiska pocházející z původního zhoubného bujení, jako vedleší nález je popsáno zduření prsní žlázy, pravděpodobně nezhoubný nádor nadledviny ( zde je potřeba konzultace s ošetřujícím lékařem ohledně dalšího postupu) a tříselná kýla vpravo. Další zhodnocení doplní kolegové specialisté. Hezký večer.

Odpovídá lékař:

MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie Pracoviště: Onkologická ambulance AntiCa Kladno

Vážený Petře, rozhodně pozitivní je nález z PET vyšetření, kde je vyloučena recidiva onemocnění. možnosti stran léčby karcinomu prostaty jsou v této chvíli u Vás velmi různorodé. Osobně bych nyní nepokračovala v žádné léčbě, provedla kontrolní PSA zase za 3 měsíce a dle hodnoty postupovala dále. V případě vzestupu je vždy třeba vyloučit především lokální recidivu, při které můžeme indikovat léčbu zářením. Pokud jste bez ložisek, nemá t.č. podle mého názoru smysl podávat hormonální terapii. KK

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie Pracoviště: Úrazová nemocnice Brno

Jedná se o vysokospecializovaný dotaz a sdělení, které je možno řešit přímo na pracovišti, které tuto léčbu indikuje, provádí a řídí.
Tam vám do podrobností váš dotaz osvětlí.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, pane Petře, podle výsledku Vašeho scanu se nenašly žádné změny, které by svědčily pro přítomnost shluků buněk charakteru původního zhoubného nádoru, nebyly nalezeny metastázy ani ve tkáních ani v uzlinách. Jako vedlejší nález bylo popsáno následující: na štítné žláze není vidět levý lalok, lékař se domnívá, že jde o stav po odstranění laloku štítnice. V hrudníku jsou při dolních částech plic zvazivovatění, které nejsou nádorové; gynekomastie znamená zvětšení prsů, které je u Vás důsledkem léčby. V břišní dutině se zjistilo, že Vaše játra jsou hraničně zvětšená, ztukovatělá. Je to jen popis toho, co je vidět, důvody mohou být různé (špatná dieta, alkohol a další), záleží na tom, jaké máte jaterní testy, jaká je funkce jater. Ztukovatělá je i Vaše slinivka, opět záleží, jestli máte nějaké potíže a jaké jsou testy na enzymy slinivky. V levé nadledvině byl zjištěný nádor, který je zřejmě nezhoubný (adenom), incidentalom znamená, že byl zjištěný náhodně a nic Vám nedělá. V koncové části tlustého střeva máte výchlipky, které se jmenují divertikly, někdy se zanítí a mohou dělat trávicí obtíže (bolesti břicha, zácpu, střídání zácpy a průjmu...). V malé pánvi se ukazuje tříselná kýla vlevo, kam se dostává část tlustého střeva. To by bylo na konzultaci s chirurgem, zda operovat. Močový měchýř má zhrubělou stěnu, původ Vám osvětlí Vás ošetřující lékař, nevím, co všechno jste podstoupil. Je popsaný stav po zlomenině stehenní kosti. Máte zkroucenou páteř do strany a trošku více vyhrbenou (kyfoskoliosa), může to vést k bolestem zad, vadnému držeí těla atd.. Jinak máte aterosklerózu (ukládání tuků do stěny tepen, spojené se zánětem a rizikem cévních a srdečních příhod); jde o srdeční tepny, břišní aortu a pánevní tepny. Všechno, co se zjistilo, je nezbytné probrat s Vaším ošetřujícím lékařem, s onkologem, s chirurgem, intenistou. To, co jste dostal do ruky, je popis obrázku. Co z něj pro Vás vyplývá, závisí na tom, jaké máte obtíže, jaké jsou vaše laboratorní testy, jaká je Vaše osobní i rodinná historie a další. Nic bližšího Vám proto nedokáži k Vašemu nálezu napsat, nicméně věřím, že Vám i tak naše odpovědi přinesou užitek a pomohou Vám se zorientovat. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

CT PET
Dobrý den 27.1. jsem byla na CT,a ted mám jít 22.2.na...
Vyšetření Pet/CT
Dobrý den,odmítám vyšetření ionizujícím zářením Pet...
PET/CT
Dobrý den.Prosím o vysvětlení diagnoz.na tomografických...
Výsledok PET CT
Dobrý deń,mám na plúcach nodulus,ktorý na PET CT bol...
Výsledky PET/CT vyšetření
V loňském roce jsem prodělala rakovinu prsu.Nádor odstraněn...
Máme chtít PET/CT znova a důrazně?
Děkuji Vám za odpověď - č. dotazu 310702 A podle těchto...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnocení EKG

Prosím o popis EKG. Objednaná na kardiologie až za dva měsíce. Můžu v klidu...

Hodnocení EKG

Dobrý den, na preventívní prohlídce mi paní doktorka tvrdila, že naměřený výsledek...

Hodnocení ekg

Dobrý den, prosím Vás dokážete mi odpovědět na uvedené výsledky EKG. První byl...

Hodnocení EKG křivky

Dobrý den, Prosím o hodnocení mého EKG, můj lékař se příliš nevyjádřil. Vyšší...

Hodnocení hodnoty TSH

Dobrý den, po odebrání krve mi hodnota TSH vyšla 8,78 .Doposud jsem žádnou léčbu...

Hodnocení lab.vyšetření KO+dif.,imuno.zakl.

Dobrý den,žádám o vysvětlení výsledku lab.výš.:Patologické jsou :Hematokrit...

Hodnocení laboratorních odběrů

Dobrý den, prosím o vysvětlení výsledků z odběru krve v příloze. Děkuji

Hodnocení laboratorních výsledků

Dobrý den, potřebuji zjistit výsledky krve, lékař mi jen poslal a nerozumím...

Hodnocení MR

Dobrý den, mohla bych poprosit o hodnocení odborníka k mé zprávě z MR? Děkuji....

Hodnocení nálezu

Prosím o vysvětlení popisu EKG: AS prav., SR, f 64/min, PQ 0,14 s, QRS 0,10s,...

Hodnocení spermiogramu a šance na otěhotnění

Dobrý den, Už 4 roky se s partnerem snažíme o dítě. Mě je 26let, partnerovi...

Hodnocení spiroergometrie

OD 17.8 jsem nedostala odpověď na otázku: Jak moc jsou vážné naměřené hodnoty?...

Hodnocení stupně vývojové kyčelní dysplázie

Dobrý den, máme 4 děti a z toho čerstvě narozenou dceru, dva měsíce starou...

Hodnocení výsledků

Dobrý den, jsem v 8. týdnu těhotenství a v 7. týdnu jsem byla na prvních krevních...

Hodnocení základního laboratorního vyšetření krve

Dobry den, rada bych se zeptala na vysledky krevnich testu delane v den prijeti...

Hodnocení záznamu

Dobrý den, ráda bych se zeptala na záznam ekg z hodinek, zda je toto v pořádku,...

Hodnota AC

Dobrý den, 10. 7. jsem byla na ultrazvuku, který odpovídal 31+0 t. g. (naměřené...

Hodnota AC neodpovídá délce těhotenství

Dobrý den paní doktorko, jsem ve 29+2 týdnu. těhotenství. Při dnešní kontrole...

Hodnota ALT

Dobrý den paní doktorko. Mám problém, který mne dost trápí. Na začátku roku...

Hodnota ALT

Dobrý den na předoperačním vyšetření v lednu tohoto roku mi byly naměřeny vyšší...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Průjem

Dobrý den, chtěla bych se zeptat už asi rok mě trápí věčný průjem. Nevím jestli...

Puchýře/pupínky na jazyku+bolest v krku+přenos

Dobrý den, již měsíc jsem pracovně ve Španělsku a 2. týden mě začalo mírně bolet...

Lékařská zpráva

Dobrý den, pomohli by jste mi prosím vysvětlit tento popis z lékařské zprávy?...

Zvětšené srdce na RTG

Dobry den, nase trileta dcera prodelala lehky zapal plic a po trech tydnech...

CYsta vaječníku a zpoždění menstruace


Sumetrolim

Dobrý den. Můj devítiletý syn má zánět ledvin. Dostal lék Sumetrolim. Neměl...

Interupce po 35.roce ženy

Dobrý den, všude se píše o tom, jak je těhotenství po 35.roce věku ženy rizikové,...

Půlení antibiotika

dobrý den, chtěla bych se zeptat zda vadí že jsem si přepůlila antibiotika...

Zánět vaječníku

Dobrý den. Je mi 34 let a už 4 roky se léčím na neplodnost. V roce 2009 jsem...

Praskání v kloubech

Dobrý den, již před rokem se u mě projevila tetanie. Jednalo se o klasické...

Zápach vlasové pokožky

Dobrý den, již od léta mě velice trápí zápach vlasové pokožky. V prvních měsících...

Trhání zubu

Trhání zubu, před týdnem jsem byl na trhání zubu 7vlevo dole. Paní doktorce...

Tromboza po operaci

Dobrý den, dnes jsem týden po operaci LCA. Otok mírně opadl ale trápí mě...

Citalopram a opožděná ejakulace

Dobrý den, už druhým rokem beru denně Citalec 20mg, respektive Citalon 20....

Mycoplasma pneumonie

Dobrý den, dcera 10. 9. 2016 onemocněla, zpočátku to vypadalo na běžný infekt...

Zápach z pupíku

Dobrý den, nevím kam mám tento problém zařadit, tak doufám, že jsem zařadila...

Tlak v koleni

Vážený pane doktore, před pěti dny jsem cvičil těžké dřepy s činkou na zádech....

Streptokok-bolest kloubů

Dobrý den,měla jsem 4 měsíce neléčeného streptokoka,nepatřící do skupiny A ani...

Cysta na mozku v pineální oblasti

Dobrý den,paní doktorko-na magn.rezonanci mi našli cystu v oblasti glandula...

Otoky hlavně břicha,nohou,obličeje

V roce 2007 jsem prodělal operaci epigastrické kýly(byl jsem 3 hod 40 minut...

Reklama
Zavřít