Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

HPV

Praktické lékařství Marie 13.2.2017 redakce uLékaře

Zdravím... nedávno mi byl zjištěn HPV virus.. imunitu mám velmi silnou..
Mám par otázek..
Za jak dlouho nebudu infekční?
Nehrozí mi rakovina?
Muže se to ještě někdy vrátit?
Muzu z toho mít nějaké motani hlavy a tak podobně?
Muže mě kvůli tomu bolet sex?
Děkuji Eva 24

Odpovídá:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

Dobrý den. HPV virus je herpetický virus, který může dělat potíže kdekoliv na těle. Pokud se ptáte na sex, tak předpokládám, že vám byl virus nalezen na gynekologii. Pokud tomu tak je, tak virus můžete přenést na partnera po celý život. Nedá se v tomto případě hovořit o tom, že jste infekční, s pohlavním HPV je situace trošku složitější. Je to virus, který na partnera můžete kdykoliv přenést, ale tento virus se nijak neprojeví, při přenosu o tom partner nemusí vůbec vědět a projeví se u něj až bude oslaben, například při jiné nemoci. Nebo se nemusí projevit vůbec a stane se přenašečem pro jiné partnerky. To je právě ta svízel tohoto viru, že při promiskuitním sexu bez ochrany se snadno šíří mezi populací. Také proto, že tento virus "působí" velmi pomalu a skrytě se zavedlo prvně u dívek a dnes již u chlapců dobrovolné očkování, které částečně hradí pojišťovna a částečně rodiče. Jedná se o vakcinu Silgard nebo Cervarix. Virus působí tak pomalu, že do budoucna může hrozit rakovina děložního čípku. Projev viru se vám může vrátit kdykoliv, pokud se již jednou objevil, tak propuknutí je možné kdykoliv. Motání hlavy z toho mít nemůžete. Sex vás určitě bolet na podkladě infekce může. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

HPV
Dobrý den, je možné nakazit se HPV virem pouhým líbáním?...
HPV
Dobrý deň akú šancu ma 21 ročný človek na rakovinu...
HPV
Dobrý den, před nedávnem jsem prodělala konizaci děložního...
HPV
Dobrý den, co jsou HPV viry (obecně), a jaké formy...
HPV
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o vysvětlení. Před...
Očkování HPV
Dobrý den, měl jsem pohlavní styk s novou přítelkyni...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hospotalizace po operaci slepého střeva


Hotemin


Houba Ganoderma zázračná


Houba v koupelně - může být zdraví škodliva?


Houpací síť


Houstnutí krve

Dobry den. Mam na vas dotaz mam problem s krvi houstne mi krev beru tablety...

Hovädzie Aminikyseliny (negatívne účinky) ?


Hovna


HP chronicka gastritida


Hpolipidemika


HPV


Hpv


Hpv


HPV


Hpv


Hpv


HPV


HPV


HPV


HPV


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pityriasis versicolor v těhotenství

Dobrý den, prosím o informaci, jaký lék můžu užívat k léčbě pityriasis versicolor...

Boulička v pochvě

Dobrý den, právě jsem si nahmatala bouličku "tam dole" a dost mě to vyděsilo. Prosím,...

Záření při svařování


Bolest ramene


Zlomenina prsta

Dobrý deň ja by som sa chcela spýtať, pred vyše mesiacom som si zlomila spiralovito...

Bolest hlavy a zad

Dobrý den, už asi 5tým dnem je mi strašně nevolno mám tlaky v hlavě zhoršené...

Ochabnutí svalů

Dobry den. Moje matka je jiz tri mesice upoutana na luzku po prodelanem infarktu.Problem...

Kašel v těhotenství


Nadýmání


Bolest zad

Dobrý den, je mi 25 let. Od roku 2012 mě trápí bolesti zad. Poprvé jsem...

Pannenská blána

Prosím, potřebovala bych vysvětlit, jak je možné, že panenská blána vydržela...

Bolest trojklanného nervu

Dobrý den,chtěla bych se zeptat nco může znamenat,když mě už 4dny bolí levá...

Risperidon orion

Dobrý den, mám syna necelých 5 let s dětským autismem a kvůli agresivitě mu...

Užívání pervitinu


Kratší menstruace a možnost otěhotnění

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Menzes mám už 3 roky. Poslední rok byla pravidelná...

Rozdíl mezi masturbací a onanií

Dobrý den, prosím, jaký je rozdíl mezi sexuálními praktikami masturbace a onanie....

Tinea versicolor

Dobrý den , již delší dobu mám "vyrážku " na ramenou a na zádech, myslel jsem...

Vysoký kortizol

Paní doktorko, moje dcera začala mít problémy s vysokým krev.tlakem. Začalo...

Hlen v kuku


Hučení v uších

Dobrý den, poslední cca týden mi vždy večír hučí v uších. Myslím si, že přes...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×