Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

HPV infekce a těhotenství

Pohlavní nemoci 1.9.2023

Dobrý den,
Byla mi diagnostikovaná pozitivita na HPV vir, nyní mě čeká konsiliární vyšetření na specializovaném pracovišti, co od dalšího vyšetření můžu očekávat?
Dále bych se chtěla zeptat, zda se má nechat otestovat i partner a jak s tímto faktorem přístovat k plánovanému otěhotnění.
Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Čamborová, Ph.D.

Specializace: Osteologie, Pediatrie / Praktické lékařství pro děti a dorost Pracoviště: Dětské oddělení Krajská nemocnice T. Bati a.s., Zlín

Dobrý den, HPV infekce se bohužel vyléčit zcela nedá. Léčebně se řeší následky infekce, kondylomata se odstraňují chirurgicky, pacientka je sledová stran případných následků chronické infekce. Je možnost vyšetřit a případně naočkovat partnera nakažené pacientky, i nakažená pacientka může podstoupit očkování. Jinak je možností pouze bariérová ochrana při styku. S ohledem na těhotenství není riziko pro plod, HPV infekce by plod neměla ohrožovat v průběhu vývoje. Potíže můžou působit v porodních cestách právě kondylomata, které v důsledku infekce vznikají a můžou být zdrojem nákazy pro rodící se dítě. Proto je důležité aby před plánovaným těhotenstvím v porodních cestách kondylomata nebyly.

Jsme vaším průvodcem na cestě za zdravím.

  • Praktičtí lékaři a specialisté odpovídají na dotazy.
  • Zdravotní sestry pomohou s objednáním k lékaři.
  • Jsme vaším partnerem v prevenci.

Související dotazy

HPV infekce
Dobrý den, po 13 letech jsem se vyléčila z HPV infekce....
Infekce HPV
Dobry den chtel bych se zeptat jak se pozna ze nejsem...
HPV v těhotenství
Dobrý den,pro klid v duši se chci poradit,jsem v 20...
HPV infekce
Dobry den. Mam obavu, zda jsem se nenakazila HPV virem...
HPV u mužů
Dobrý den, jak se léčí infekce HPV u mužů a jak dlouho...
HPV infekce
Dobrý den, virus HPV jsem chytla od "kamaráda",který...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HPV infekce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak konkrétně se nákaza HPV projeví? (Kromě...

HPV infekce

Dobrý den,18.5.jsem byla na pravidelné gynekologické prohlídce,3.6 mi přišla...

HPV infekce

Dobry den. Mam obavu, zda jsem se nenakazila HPV virem pri nechranenem styku...

Hpv infekce

Dobry den,je mi 22 let a ma gynekolozka zjistila pomoci citologie ze mam lehke...

HPV infekce

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat: při poslední kontrole, která byla před...

HPV infekce

Dobrý den, při pravidelné roční prohlídce na gynekologii mi bylo sděleno, že...

HPV infekce

Dobrý den, předem mých dotazů uvádím, že s manželkou (36) spolu žijeme 14 let...

HPV infekce a její přenos

Dobrý večer, Na gynekologii mi vyšla špatně cytologie na HPV. Byla jsem z toho...

HPV infekce a jiné stěry

Dobrý den, předem děkuji za odpověď. Chtěla bych se zeptat byla jsem na gynekologii,...

HPV infekce a konizace čípku

Dobrý den , na přelomu roku 2009 a 2010 jsem byla na konizaci a re-konizaci...

HPV infekce i po očkování

Dobrý den, je mi 19 let a v 16 lety jsem byla očkovaná vakcínou Silgard proti...

HPV infekce po 20 letech

Dobrý den, Mohl by doktor Sládeček odpovídat prosím na dotazy? V odpovědích...

HPV infekce u muzu

Dobry den... chtel sem se zeptat jak se leci HPV infekce u muzu.. kdyz se vyskytnou...

HPV infekce v krku

Dobrý den, všiml jsem si malé bulky vzadu v krku, níže za jazykem se zda se...

HPV infekce, změny na čípku

Dobrý den, mám dlouhodobé problémy se změnami na děložním čípku zpusobené hpv...

HPV infekce?

Dobrý den, přikládám fotografii a prosím o posouzení, zda se jedná o normální...

HPV infekce?

Dobrý den, přikládám fotografii a prosím o posouzení, zda se jedná o normální...

HPV infekt a Macmiror

Dobrý den. Před půl rokem jsem dostala macmiror po pozitivním stěru na HPV...

HPV infekt, hygiena

Dobry den, chtela bych se zeptat zda když si zavedu tampon nebo tabletku do...

Hpv kondylomy

Dobrý den, mám dotaz. S přítelem chodím dva roky. 1 rok před ním jsem podstoupila...