Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

HPV infekce i po očkování

Gynekologie Monika . 12.12.2011 redakce uLékaře

Dobrý den, je mi 19 let a v 16 lety jsem byla očkovaná vakcínou Silgard proti rakovině děložního čípku. Před rokem jsem měla svůj vůbec první pohlavní styk s přítelem, se kterým jsem i dnes.(Ten měl ovšem už v minulosti pohlavní styk s jinou ženou). Po maturitě se u mě začala hromadit různá onemocnění, měla jsem několikrát angínu, zánět dýchacích cest, apod. a kromě toho jsem začala mít i gynekologické potíže.Navštívila jsem svého gynekologa, který provedl stěr a vzorek poslal na cytologii. Tam zjistili, že mám HPV infekci. Můj první dotaz zní, jak je možné, že se u mě objevila HPV infekce i přesto, že jsem očkovaná? Doktor mi dále předepsal různá antibiotika na záněty, které se mi ale stále vracely, tak udělal test na chlamydie, které byly pozitivní. Teď už je to měsíc poté, co jsme s partnerem dobrali antibiotika. Myslela jsem, že po tom, co se záněty přeléčí, HPV infekce zmizí. Nové výsledky z cytologie ale ukázaly, že HPV infekce je ve mně stále. Přítel byl u orologa, který mu odstranil genitální bradavici, která vznikla údajně v důsledku HPV viru. S přítelem teď máme strach mít pohlavní styk, abychom na sebe neustále navzájem nepřenášeli infekci. Existuje vůbec nějaké východisko? Děkuji moc za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, vakcína Silgard Vás chrání proti HPV typu 6, 11, 16 a 18. Nechrání Vás proti ostatním typům HPV. Z toho důvodu je možné mít HPV infekci i po očkování. HPV 16 a 18 jsou nejčastější příčinou vzniku rakoviny čípku děložního. Imunitní systém si ve většině případů poradí s HPV infekcí, a dochází k eliminace infekce z organismu, trvá to však měsíce, i přes rok. V monogamním partnerském svazku není třeba mít obavy z opakovaného přenášení HPV infekce. HPV a chlamydie jsou 2 různé infekce.

Související dotazy

Očkování proti HPV
Dobrý den, uvažuji o očkování vakcínou Cervarix. Pokud...
Očkování proti hpv
Dobrý den, uvažuji o očkování vakcínou Cervarix. Pokud...
Očkování hpv
Dobrý den pane doktore,chtěla jsem se zeptat,jestli...
HPV infekce
Dobrý den, po 13 letech jsem se vyléčila z HPV infekce....
Očkování proti hpv
Dobrý den, uvažuji o očkování vakcínou Cervarix. Dosud...
Infekce HPV
Dobry den chtel bych se zeptat jak se pozna ze nejsem...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hpv infekce

Dobrý den, mám nového přítele, který má virus HPV bradavici. Chci se zeptat,...

HPV infekce

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať aký čas po pohlavnom styku je možné dať...

HPV infekce

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o rady. Letos prvně v září mi na cytologii...

Hpv infekce

Dobrý den pane doktore, Je mi 24 a před půl rokem mi byl poprvé zjištěn hpv...

HPV infekce

Dobrý den,zajímalo by mne, jestli se můj muž nějakým testem může dozvědět,jestli...

HPV infekce

Dobrý den, před měsícem jsem si našla genitální bradavice. Paní doktorka mi...

HPV infekce a její přenos

Dobrý večer, Na gynekologii mi vyšla špatně cytologie na HPV. Byla jsem z toho...

HPV infekce a jiné stěry

Dobrý den, předem děkuji za odpověď. Chtěla bych se zeptat byla jsem na gynekologii,...

HPV infekce a konizace čípku

Dobrý den , na přelomu roku 2009 a 2010 jsem byla na konizaci a re-konizaci...

HPV infekce a orální sex

Dobrý den chtěla jsem se zeptat zda z orálního sexu můžu mít rakovinu krku ?...

HPV infekce u muzu

Dobry den... chtel sem se zeptat jak se leci HPV infekce u muzu.. kdyz se vyskytnou...

HPV infekce, změny na čípku

Dobrý den, mám dlouhodobé problémy se změnami na děložním čípku zpusobené hpv...

HPV infekce?

Dobrý den, přikládám fotografii a prosím o posouzení, zda se jedná o normální...

HPV infekce?

Dobrý den, přikládám fotografii a prosím o posouzení, zda se jedná o normální...

Hpv kondylomy

Dobrý den, mám dotaz. S přítelem chodím dva roky. 1 rok před ním jsem podstoupila...

Hpv Konizace

Dobry den je mi 22rokov a pred rokom som bola u svojho gynekologa a robil mi...

HPV možné nakažení

Dobry vecer. Mam takovyto problem: Chodil jsem s divkou ktera byla po operaci....

HPV na deloznim cipku

Dobry den, od cervna mam problemy s vytoky, bolesti pri sexu. Nejprve mi byla...

HPV na žaludu.

Dobrý den, už nevím co mám dělat.Nedávno jsem byl na chirurgickém odstranění...

HPV nákaza

Dobrý den. V srpnu 2007 u mě cytolog. vyšetření prokázalo přítomnost HPV. V...

Naposledy přečtené dotazy z poradny



Ultrazvuk krku - nodozity na štítné žláze


MUDr. Eva Maroušková

Praktický lékař pro dospělé

Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Pupínky penisu


Kruhy pod očima


Pulzace aorty

Tepání v břiše Chtela bych se zeptat, zda by mohla byt nejaka souvislost...

Bolest ua ušima


Introvertní povaha a sex


Intoxikace potravinami

Dobry den pritel byl v praci a snedla nejaky spatny steak a parky. Rozklepal...

Strach


Bolest nohou


Červené fleky na kůži


Kožní sufúze


Nepravidelná menstruace


MUDr. Jana Baslerová-Fojtíková

Praktický lékař pro dospělé

Snížená sexuální touha? Viníkem může být i stres


MUDr. Alexandra Vacková

Stomatologická ordinace

Virová hepatitida v číslech


Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×