Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hydrokéla dítěte

Dětská urologie Zdeňka 16.3.2018

Hydrokéla
Dobrý den, syn (nyní 2,5 roku) má jít na operaci s hydrokélou. Hydrokéla zjištěna v červenci 2017, po dvou měsících nám naše praktická dr. rozmluvila kontrolní uzv s tím, že to není neinvazivní vyšetření a že je dle pohmatu kýla vstřebaná. Nyní (březen 2018) se objevila znovu při viróze, dle UZV "malá" hydrokéla. Nicméně nám byla indikována operace, termín (11/2018) s tím, že už mezitím žádná kontrola nebude, že se to už nevstřebá a že jiné řešení není a máme přijít rovnou v listopadu na příjem.
Dotazy:
1) Je možné vstřebání nějak podpořit? Je možné, aby se kýla ještě vstřebala?
2) Je operace nutná, pokud se kýla nebude zvětšovat?
3) Jaká jsou rizika, pokud by kýla operovaná nebyla? Jinými slovy, co by se stalo, pokud by tam kýla zůstala?
4) Opravdu se běžně před operací uzv neprovádí?
Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Dobrý den, paní Zdeňko, na Vaše dotazy by nejlépe odpověděl dětský urolog, kterému dotaz předávám dále k odpovědi, vyčkejte prosím i druhé odpovědi. Definitivní léčbou je bohužel operační řešení, které se provádí pokud hydrokéla přetrvává i po druhém roce věku dítěte. S pozdravem a přáním brzkého vyřešení obtíží syna.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, vstřebání nelze podpořit. Vstřebání kýly je možné, ale po půl roce trvání kýly se pravděpodobnost vstřebání výrazně snižuje. Dlouhodobě trvající hydrokéla by se měla odstranit - jde o vývojovou vadu, trvající komunikaci mezi šourkem a břichem, kterou není vhodné ponechávat do pubertálního nebo dospělého věku. Dlouhodobě může například ovlivnit vývoj varlete nebo usnadnit vznik střevní kýly. Při jasné klinické diagnóze není ultrazvuk před operací nutný.

Související dotazy

Hydrokéla
Jsem objednán na operaci vodní kýly za 3 měsíce. Čeho...
Hydrokéla
Dobrý den, je mi 17 let a trápí mě bolest levého třísla...
Hydrokéla
jak dlouho lze odkládat operaci hydrokýly na pravém...
Hydrokéla pětiměsíčního dítěte
Dobrý den, zhruba před měsícem jsem Vás tázala na riziko...
Hydrokéla u dítěte
Dobrý den, mám syna (19 měsíců) a má jedno varle už...
PSA
Mám zvýšený S-PSA na 4,71, volný PSA 0,61. Ťažkosti...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hydrokéla

Jsem objednán na operaci vodní kýly za 3 měsíce. Čeho se mám do té doby vyvarovat?...

Hydrokéla

Dobrý den. Již více než rok mě bolí v pravém podbříšku. V dubnu loňského roku...

Hydrokéla

Dobrý den, je mi 17 let a trápí mě bolest levého třísla a levého varlete.. přijde...

Hydrokéla

jak dlouho lze odkládat operaci hydrokýly na pravém varleti? Mám zvětšené cca...

Hydrokéla

Mám menší hydrokélu i přesto, že je malá tak se její obal zpevňuje a tekutina...

Hydrokéla

Zdravím, jeden den jsem se byl projet na motorce 400km a chodil jsem často na...

Hydrokela

Dobry den, mam chlapecka 2 a pul roku stareho, od pul roku ma hydrokelu. Pred...

Hydrokéla

Dobrý den,prosím Vás o odpověď.Mám syna 2roky a nyní máme podstoupit operaci...

Hydrokéla čtyřměsíčního dítěte

Dobrý den, náš syn má hydrokélu. Na levé straně větší, než je obvyklé (váček...

Hydrokéla dítěte

Dobrý den, syn má od narození hydrokélu, od jeho tří let chodíme na pravidelné...

Hydrokéla pětiměsíčního dítěte

Dobrý den, zhruba před měsícem jsem Vás tázala na riziko poškození varlete kvůli...

Hydrokéla recidivující

Dobrý den. Je mi 66 let. Zhruba před 6 lety u mne proběhla operace rozměrné...

Hydrokéla u dítěte

Dobrý den, mám syna (19 měsíců) a má jedno varle už skoro od narození větší....

Hydrokela?

dobry den, memu synovi je 5 mesicu, myslim, ze jsem mu nahmatala na jedne strane...

Hydrokortizon při fimoze

Dobrý den, již včera jsem se ptal na fimózu. Dnes jsem si koupil mast hydrocortison...

Hydromyelie

Dobrý den přeji. Po propuštění z nemocnice mě lékaři napsali do propouštěcí...

Hydronefroza

Dobry den, už od mala trpim na ruzne zanety (v dusledku rezidia mocoveho mechyre).Kdyz...

Hydronefróza - co způsobilo útlak (rakovina, zánět, hysterektomie)?

Dobry den. Již jsem Vám psala ohledně zjištěné hydronefrózy pravé ledviny při...

Hydronefroza a přerušení těhotenství

Pane doktore, v 16 týdnu mi byla zjištěna u plodu pravděpodobná hydronefroza...

Hydronefroza levé ledviny

Dobrý den jako malí jsem prodělal operaci levé ledviny hydronesfrozu tak bych...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest a otok dásní a jazyka


Bílé pupinky na varlatech a na penisu

zdravím potřeboval bych pomoc ohledně toho že mám na penisu a na varlatech bílé...

Deprese, pocity úzkosti, záchvaty pláče

Dobrý den, je mi 17 let a už přes dva roky trpím depresemi, se kterými si nevím...

Zánět kůže penisu

Dobrý den, před pár dny jsem měl nechráněný pohlavní styk a po 3 - 4 dnech se...

Omnic Tocas 0,4 a pivo

Dobrý den budu užívat lék Omnic Tocas 0,4- prozatím po dobu 3měsíců. Mohu si...

Hnědá menstruace

Dobrý den, již druhý měsíc mě trápí hnědá menstruace. Od brezna uzivam antikoncepci...

Otok kolem kotníků a zadýchávání


Bílé skvrny kůže penisu, kůže praská

Dobrý den, už delší dobu se mi stává že se mi na penisu v oblasti žakudu a předložky...

Můžu si vzít ibalgin pokud užívám antibiotika?


Jsem těhotná?

Dobrý den, chtěla bych vědět jaká je šance že jsem otěhotněla. Na dovolené jsem...

Brnění prstů, noční bolest ramene, loktu

Dobrý den, již několik let mě trápí brnění prsů (první 3 prsty od palce) začalo...

Bolesti nohou a ramen, brnění


Bolest břicha


Lubrikačný gél

Dobrý večer, S priateľkou sme nedávno mali prvý sex a skúšali sme pri tom použiť...

Mamdlové kameny

dobrý den mam mandlové kameny ( hrudky ),které jdou težko ven. Jak se dá tohoto...

Bolest hrudní páteře

Dobrý den v noci se mi stalo něco divného cítil jsem tlak na hrudi zhruba uprostřed...

Nedislokovaná intraartikulární zlomenina prstu

Dobrý den, pane doktore. Před dvěma dny jsem si, nárazem o letící předmět, zlomil...

Suchý kašel a bolest na hrudi

Dobry den, uz druhy tyden mam suchy srazdivy kasel a ted posledni tri dny se...

Tupí tlak pod pravou lopatkou

Dobrý den, měla bych na vás dotaz. Před třemi týdny jsem měla chřipku. která...

Vertiginózní stav

Dobrý den, snažila jsem se tu najít odpověď na podobný dotaz, ale bohužel...

Reklama
Zavřít