Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

PSA

Urologie Pavol 13.11.2016

Mám zvýšený S-PSA na 4,71, volný PSA 0,61.
Ťažkosti mi začali pred 14 rokmi- najvyššie PSA 5,75. Mal som nielen ťažkosti s močením, ale hlavne bolesti v krížoch a bedrových kĺboch, neskôr v celej chrbtici a svalstve. Po cca 2 ročnej liečbe omnicom tocas sa PSA postupne znižovalo. No takmer mi naraz ochrnula ľavá noha.Vyšetrenie gama kamerou preukázalo avaskulárnu nekrózu vo femore ľavého bedrového kĺbu. Omnic bol vysadený a pri liečbe jogou, stravou a bylinami sa môj stav rokmi dosť zásadne zlepšoval. PSA klesol na hodnoty cca 1,2. Vytvorila sa mi však vo varlatách hydrokéla alebo cysta - vlani v júli operačne odstránená. Pooperačný zápal predĺžil liečbu. PSA začalo opäť stúpať -11.2015: 2,75. V septembri ma opäť začali bolieť bedrové kĺby, kríže, malá panva a mávam celkový pocit predráždenia lymfatického systému na rôznych miestach. Lekári sa komunikácii na tieto témy vyhýbajú.
Ďakujem za odpoveď, prípadne radu.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:


Dobrý den, příčinou zvýšené koncentrace PSA může být ca prostaty, vyšší PSA může být...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den. Pokud je PSA opakovaně lehce zvýšené doporučuji navštívit urologa a naplánovat b...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

PSA
Dobrý den, chci se zeptat jak by jste vyhodnotili...
PSA
PSA mám 100 jinak jsem celkem v pohodě
PSA
Dobrý den. Mému tatínkovi je 72 let a při vyšetření...
Vyšší PSA
Při posledním vyšetření urologem mám PSA O,652,testosteron...
PSA a PSA frakce
Dobrý den, prosím o zhodnocení hodnot PSA 2,33 ng/ml,...
Hodnoty PSA
Otec, ročník 1952. Kontrolován z genetických důvodů...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Přiznání invalidního důchodu

Dobry den,mam dotaz +mam specifickou poruchu osobnosti s emocne nestabilni s...

Přiznání OZZ

Dobrý den.Po operaci výhřezu ploténky L5/S1 ,nyní recidivě,anulárních trhlinách...

Přiznání statutu OZZ

Dobrý den, chci se zeptat, když přítel má od 3 měsíců epilepsii GM, s pravidelnými...

Přizvedávání varlat

Dobrý den, před několika dny mě začla u kořene penisu nepříjemná bolest. Druhého...

PSA

Dobrý večer, tumor markery PSA 12.40 ug/l, fPSA 2.700 ug/l, fPSA/PSA index...

PSA

Dobrý den,chtěla bych se zeptat přítel (29) měl PSA před 6měsíci 2,25 nyní 2,38....

PSA

Dobrý den pane doktore. Mám K Vám prosbu, která se týká mého PSA. Na preventivní...

PSA

VYSOKÉ PSA

PSA

Dobrý den, jsem roč 57, vážím 82 kg, výška 173, loni v březnu jsem byl na biopsii...

PSA

PSA mám 100 jinak jsem celkem v pohodě

PSA

dobrý den je mi 53 roků přišly mně výsledky prostaty PSA 2,75 PSA-volný O,26...

PSA


PSA

Dobrý den, moc Vás prosím o Váš úsudek a odb. názor k mojí aktuální situaci...

PSA

Dobrý den. Mému tatínkovi je 72 let a při vyšetření mu zjistili u obvodního...

PSA

Dobrý den, Po krevních testech mám celk PSA 3,30 a volný 0,68 ,fPSA/PSA mám...

PSA

Dobrý den. Manžel má problém s prostatou. Byla mu asi dvakrát vyšetřena krev...

PSA

Dobrý den. Při preventivnīm vyšetřeni byla naměřena hodnota PSA 9,54 a FPSA/PSA...

PSA

Před rokem jsem měl na urologii PSA 4. Nyni mi naměřili 7. Odběr krve jsem měl...

PSA + index PHI

Dobrý den Dozvěděl jsem se,že na vyšetření vyšších hodnot PSA kvůli karcinomu...

PSA a cvičení

Dobrý den, zajímalo by mne, zda-li fyzická námaha, posilování (např. vzpírání...