Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hyperaktivita

Psychika Irena 18.10.2017

Dobrý den chci se zeptat mám 3 letou dceru, neposlouchá moc sama nechce jist.,odmlouvá, nechce mluvit nevydrží si hrat dlouho u ničeho neumí stavět kostky ani kreslit a nechce se to naučit. Chodí do školky soukromé jen na 3 dny dopoledne. Podle dětský doktorky je v pořádku je jen víc divoká a vztekla dělala test na autismus a nemá. Dcera skoro všemu rozumí co jí říkáme. Tak nevím jestli je to u dětí normální nebo ne. Tohle chování. A čekáme druhi dítě nevím jestli jít na potrat kvůli malí nebo je lepší si druhé dítě nechat děkuji za odpovědi.

MUDr. Petra Bomberová Kánská
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Bomberová Kánská

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: OPL, Hrochův Týnec

Dobrý den, Ireno,

omlouvám se, ale obávám se, že bez pohovoru s vaší dcerou nelze dělat žádné diagnostické závěry a soudy. Pokud si nejste jistá tím, že chcete další dítě, doporučuji používat jiné metody než je potrat plodu. Váš dotaz nyní přeposílám psychologovi.

Hezký den

Mgr. Diana Valečková
Odpovídá lékař:

Mgr. Diana Valečková

Specializace: Hypnoterapie, Psychologie, Psychoterapie Pracoviště: Privátní psychologická a terapeutická praxe

Dobrý večer Ireno, určitě potrat ne. Dítě si nechte. I pokud by Vaše dcera měla sy. hyperaktivity, což se od 3.roku dá dětským psychologem posoudit, není to důvod k ukončení Vašeho těhotenství.Chápu, že mít miminko a jedno "živé, hyperaktivní" dítě není jednoduché, ale zároveň to není nemožné!Naopak, druhé dítě může být klidné a tyto dvě děti se tak mohou od sebe dobře učit a vzájemně doplňovat. Nechte si u dcery udělat psychologické vyšetření, psycholog Vám pak doporučí vhodné výchovné a rozvíjející přístupy. Hlavně se nedejte odradit!Děti s ADHD (pokud se to potvrdí) jsou velmi milé a srdečné i při svém neklidném projevu. Přeji hodně radosti a štěstí.

Související dotazy

Hyperaktivita
Prosím o radu ohledně možné hyperaktivity. Máme problémy...
Hyperaktivita
Dobrý den paní doktorko, mám 7 měsíčního syna, který...
Hyperaktivita dítěte
Dobrý den pane doktore, mam otázku ohledně syna. Je...
Hyperaktivita a nesoustředění se
Dobrý den, máme syna 25 měsíců, který jeví známky hyperaktivity...
Hyperaktivita
Dobrý den mám 5 letého syna u kterého byla v prosinci...
Hyperaktivita
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,můj syn začal brát...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hymenotomie

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na odstranění hymenu. S přítelem nelze...

Hymenotomie

Dobrý den. Je mi 20 let a jsem stále ještě panna. S přítelem jsme se už několikrát...

Hypehidroza

Dobrý den, můj přítel už několik let se v noci potí...tak ,že polštář a...

Hyper IgE sydnrom

Dobry den , chtěla bych se zeptat, zda je tu nejaky lékař, který by mel zkusenksti...

Hyper IGe syndrom

Dobrý den pane doktore. Moje dcera, která bude mít v červenci tři roky, má již...

Hyper.moč.měchýř

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat zda může být souvislost mezi hyper.moč.měchýřem...

Hyperaktivita

Dobrý den mám 5 letého syna u kterého byla v prosinci lonského roku zjištěna...

Hyperaktivita

Dobrý den paní doktorko, mám 7 měsíčního syna, který je dle mé tchýně hyperaktivní....

Hyperaktivita

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,můj syn začal brát Rorendo oro na ADHD,ale v...

Hyperaktivita

Prosím o radu ohledně možné hyperaktivity. Máme problémy s tříletou dcerkou,...

Hyperaktivita a nesoustředění se

Dobrý den, máme syna 25 měsíců, který jeví známky hyperaktivity a nesoustředění....

Hyperaktivita dítěte

Dobrý den pane doktore, mam otázku ohledně syna. Je mu 14 let a asi od 11 se...

Hyperaktivita u dětí

Máme hyperaktivního chlapečka, 3 roky, měla bych tento problém řešit s psychologem?...

Hyperaktivita u syna?

Je můj syn hyperaktivní? Dobrý den mám syna, není mu ještě ani 7 měsíců. Syn...

Hyperaktivita vs. únava

Dobrý den, chtěl jsem se vás zeptat zdali je normální že mám furt tendence být...

Hyperaktivni

neustale jse houpu namiste kdyz stojim i utelevize jsi drzim ovladac a otacim...

Hyperaktivní dítě

Dobrý den, mám skoro 3 letého chlapce, ještě nemluví, když si s ním chci hrát...

Hyperaktivní dítě

Dobrý večer chtěla bych se zeptat jak se máme s přítelem chovat k dceři, má...

Hyperaktivní měchýř

Mám tzv. "neurotický" močový měchýř, což se projevuje častým nucením na močení....

Hyperaktivní moč.měchýř a chron. zánět

Dobrý večer. Mámě byl diagnostikován hyper.moč měchýř. Jako léčba nasazen Toviaz...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Posunutí menstruace

Dobrý den,prosím o radu. V listopadu 2016 jsem byla na laparoskopii cysty na...

Motání hlavy

Dobrý den, je mi 16 let a motá se mi hlava ( takový pocit opilosti), někdy méně...

Svědění kůže nohou (stehna a lýtka)

Dobrý den, už tak rok mě vždy několikrát do týdne začnou svědit nohy lýtka,...

Nepokojny spanok a tiky u rocneho dietata

Dobry den, moj syn (narodeny 1.5.2015) bol 5.4. 2016 ockovany a hned po ockovani...

Jak mám zmírnit svědění konečníku u roupů?

Dobrý den Už docela dlouho mě trápí roupi a obzvlášť to nepříjemné svědění...

Stres a další potíže

Dobrý den, vím, že bych si sama neměla diagnostikovat nemoc, ale chtěla jsem...

Zvětšení varlat

Dobrý den, chtěl bych se zeptat co všechno krom rakoviny může způsobit zvětšení...

Potíže při sexu

Dobrý den, s přítelem (mě 16, mu 17) jsme zkoušeli asi už 3x mít sex, ale pokaždé...

Píštěl - hojení po operaci

Dobrý den, pane doktore, před měsícem jsem podstoupila operaci perianální píštěle...

Hořkost na rtech

Dobry den, po dobu zhruba 2 mesicu vnimam nekdy hořkost na rtech. Muze to byt...

Bolest břicha

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co to může být, když mám již 2 měsíce bolesti...

Zvetšení znaménka na břiše

Dobrý den, mám dotaz ohledně znaménka. Manžel dnes poukázal na fakt, že se mu...

Nepříjemný tlak v krku a nucení ke kašlání


Plíseň či vyrážka v oblasti konečníku

Chtěla jsem se zeptat jak nejlépe se zbavit vyrážky či plísně v oblasti konečníku....

Užívání pervitinu


Motání hlavy

Chtěla jsem se zeptat,mám časté motání hlavy a strašně nepříjemne tlaky v zadní...

Pískání, hučení v uchu po nachlazení

Dobrý den, je to asi týden, co jsem byla nachlazená (rýma, kašel, bolest v krku)....

Nachlazení, pocit nevolnosti od žaludku

Dobrý den, ve čtvrtek a pátek měly děti teplotu. Od té doby jsou fit. Já od...

Sex po operaci výhřezu plotýnky

Dobrý den,21.1.2011 jsem prodělala operaci výhřezu plotýnky v segmentu L4/5....

Svědění konečníku

Dobrý den, rád bych se zeptal na nekolik otázek. 1. Občas mě svědí půlky,...

Reklama