Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hypertenze

Vnitřní lékařství Pavel 22.6.2017

Dobrý den, je mi 22 let a poslední rok si všímám, silnějšího bušení srdce než doposud. Byl jsem u lékaře podstoupil vyšetření a našli mi wpw syndrom, který už mám uspešně odstraněný. Nicméně kromě wpw mám ještě zvýšený tlak kolem (130-140)/(60-75). A mám brát léky, což me netrápí, ale trápí mě vysoká tlaková amplituda, kerou mám a při výkonu se to ozývá. Např mi při drobné zátěži vyletí tlak na 155/70 a citim jak silně mi srdce buší. Četl jsem si hodně o vysoke tlakove amplitude, a tohle je právě udajně příznak. Bězne v klidu mam rozdil mezi sys a dia tlakem 70. Četl jsem, že normální hodnota je 40 max 50 (to jsem za rok snad nemel) a proto mě překvapuje, že mám brát jen ramipril actavis (který mi snižuje i ten diastolicky tlak?) a to je vše, přitom můj problém je vysoká amplituda a ne až tolik tlak. Chci se zeptat jestli je to teda normální a nemám se tím zaobírat nebo to dál řešit. Aktivně sportuju hodinu a půl 6 dní v týdnu už 5 let. A jestli ne tak jak se tohle léčí když léky na tlak snížují obě hodnoty tlaku, jsou nějáké co snizuji jen syst. tlak? Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Králová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Pane Pavle, bohužel všechny antihypertenziva Vám sníží, jak tlak systolický, tak tlak diastolický. V medicíně je možné ovlivnit návrat tlakové vlny podáním nitrátů, lze tak ovlivnit izolovaně systolickou hypertenzi. Pokud máte ale v klidu systolický tlak v normě a jen vyšší tlakovou amplitudu, pak bych Vám spíše doporučila prevenci kardiovaskulárního rizika v podobě racionální stravy, rozumné pohybové aktivity, nekouřit a další. Možnost užívání nitrátů konzultujte s ošetřujícím praktickým lékařem, spíše bych je volila ve vyšším věku. S pozdravem.

Související dotazy

Hypertenze
Dobrý den! Na hypertenzi jsem užíval k mé spokojenosti...
Arteriální hypertenze
Hypertenze na levé ruce 160/110...
Hypertenze a echo
Dobrý den Prosím Vás, projevilo by se na echu srdce...
Arteriální hypertenze
Dobrý den, již cca 15 let mám vysoký krevní tlak. Dříve...
Systolická hypertenze
Dobrý den. Mám dotaz na přílohu kterou přikládám.Jde...
Hypertenze
140 na112 je to moc

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hypertenze

Dobrý den, již několik let bojují s vysokým tlakem. Teď jsem momentálně pracovně...

Hypertenze

Dobrý den. Necelé 2 měsíce mám trvale vysoký systolický tlak 150-177, diastolický...

Hypertenze

Dobrý den, je mi 22 let, 1 rok mám problém s vysokým tlakem. Mám prášky na snížení...

Hypertenze

Při vyšetřování krevního tlaku se mi při stisknutí paže udělá horko,rozbolí...

Hypertenze

Dobrý den, léčím se s vysokým krevním tlakem. Beru léky tenaxum 1-0-1 a nyní...

Hypertenze

Dobrý den, na hypertenzi beru : 1/2 Vasocardin SR 200, 1xDigoxin 0,125, 1x...

Hypertenze

Dobrý den. Lékař mi předepsal lék Inhibace na snížení krevního tlaku. Je pravdou,...

Hypertenze

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně hypertenze. Od září 09 mám hypertenzi....

Hypertenze

Dobrý den, jmenuji se Ladislav a mám problém s vysokým krevním tlakem. Mám...

Hypertenze

Dobry den, na (nebo radeji proti?) zvyseny tlak uzivam lek Orcal Neo 5mg 1xdene....

Hypertenze

Dobrý den, jaká hypertenzíva mají minimální počet nežádoucích účinků a jsou...

Hypertenze

Dobrý den mám vysoký tlak 190/120 a cukrovku typ II.Na tlak beru léky Dopegyt...

Hypertenze

Dobry den, dostala jsem od obvodniho lekare tlakoveho holtera na 24 h. Kdyz...

Hypertenze

Dobrý den. Před pěti lety jsem měla úspěšně operované aneurysma v mozku. Coiling....

Hypertenze

Dobrý den, zajímá mne užívání léků na vysoký tlak při kojení. Ještě před otěhotněním...

Hypertenze

Dobrý den pane doktore.Užívám následující kombinaci léků: kapidin 10 1-0-1,mikardis...

Hypertenze

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na léky na vysoký tlak. Přítel se léčí s ledvinami...

Hypertenze

Chci se zeptat, beru léky na vysoký tlak Lozap H a bisseprolor 5mg v indikací...

Hypertenze

Dobrý den, léčím se s vysokým tlakem a začala jsem užívat lék Concor COR 2,5mg...

Hypertenze

Dobrý den,je mi 25let a již rok se léčím s prim.hypertenzí.Užívám Tritace 2,5...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zánět ledviny ??

Dobrý den. Dcera 16 let je často nemocná( zánět dutin) Nyni byla hospitalizovaná...

Nález na vulvě

Dobrý den, je mi 16 let a chtěla bych se zeptat co jsou tyhle pupínky, jsou...

Častí zácpa, projímadlo nepomáhá

Dobrý den, manžela trápí častá zácpa. Nyní se nemůže již tři dny vyprázdnit,...

Červený flek na špičce penisu

Dobrý den, asi půl roku mám na špičce žaludu v oblasti vyústění močové trubice...

Zpoždění menstruace

Dobrý den pane doktore,mám problém s bolesti prsou uz jeden týden uz sem mela...

Pauza s antikoncepci

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je nejake riziko pokud beru antikoncepce...

Boule ve svěrači

Dobrý den, po stolici mám ve svěrač bouli, která se po chvíli stratí

Bolest břicha

Dobrý den chtěla bych se zeptat. Boli me nad pupikem jakoby dvanacternik. Paliva...

Svědění kůže bez vyrážky

Dobrý den, už víc jak týden trpím svěděním kůže bez příčiny, žádnou vyrážkou...

Smrkám krev

Dobrý den, prosím poraďte. Asi už týden vysmrkávám z levé nosní dírky krev,...

Asentra a vyšší nitrooční tlak


Zpoždění menstruace

Dobrý den, moje otázka se týká opožděné menstruace. Můj cyklus trvá vždy cca...

Hypospádie a hormony u malého dítěte - podstupovat doplňující vyšetření?

Dobrý den, mému synovi je 8 měsíců a nyní mu zjistili hypospádii. Korporální...

Lze užít na kvasinky Fucidin místo Canestenu?

Dobrý den Lze použít fucidin na začínající kvasinky na žaludu místi canesten

Srdeční problém a panická porucha

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se nějaký vážný srdeční problém zjsití...

Svědění kůže zejména v oblasti stehen, břicha, podpaží

Dobrý den, již 3. měsíc mě trápí svědění kůže převážně na stehnech, ale svědivost...

Tlak v šourku a bolest třísla

Dobrý den. Je to již týden co mi trápí tlak v šourku u pravého varlete, který...

Bolestivá bulka v ušním lalůčku

Dobrý den, uši mám propíchnuté už 10 let,před týdnem se mi vedle 'dírky' vytvořila...

Za uchem v oblasti pod ušním lalůčkem mám bulku o velikosti hrášku

Dobrý den, asi před 2 týdny jsem si nahmatala za uchem v oblasti pod ušním lalůčkem...

Zpoždění menstruace

Dobry den. Chtela jsem SE zeptat, UZ 15 den mam zpozdeni Menstruace. Prsa bolestive.......

Reklama