Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hypothyroxinémie v těhotenství

Endokrinologie K 13.11.2015

Dobrý den paní doktorko, mám dotaz ohledně štítné žlázy v těhotenství. Ve 23 tt jsem mi byly naměřeny tyto hodnoty: TSH 1,41 mlU/l (ref.meze 0, 27 - 4,2) , FT4 volný 11,7 pmol/l (ref.meze 12, 00 - 22,00), aTPO neg. Začala jsem užívat JODID 100 – 1 tbl nalačno. Nyní, ve 30 tt mám tyto hodnoty: TSH 1,89 mlU/l – (ref.meze 0, 27 - 4,2) , FT4 volný 10,8 pmol/l (ref.meze 12, 00 - 22,00). Mám nadále užívat JODID 100 – 1 tbl nalačno + navíc Letrox 50 - ½ tbl denně nalačno. Chtěla bych se zeptat jak vážné je snížení hladiny FT4 a zda to mohlo mít negativní vliv na vývoj miminka? Děkuji mockrát za odpověď a přeji hezký den.Katka

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,
v takto pokročilém stadiu těhotenství bývá snížení hladiny fT4 někdy již jen projevem naředění vnitřního prostředí. Určitě pokračujte v užívání jódu, někdy se ještě pokoušíme navýšit jeho dávku, když fT4 nestoupá. Obavy ale mít nemusíte.
Mějte se hezky.

Související dotazy

Těhotenství
Dobrý den, chci se zeptat na vhodnost cestování letadlem...
Těhotenství
Dobry den. V březnu 2016 se mi po 3. císařském řezu...
Těhotenství?
Dobrý den, antikoncepci jsem brala asi tak rok a půl...
Nové těhotenství
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat před 14 dny v ranném...
Těhotenství?
Dobrý den,chtěla bych se zeptat mám vynechání menstruace...
Těhotenství?
Dobry den chtela bych se zeptat mela jsem.styk pred...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hypothyreoza a hyperprolaktinemie

Dobrý den, byla jsem na krvi pro vyšetření hormonálního profilu kvůli snaze...

Hypothyreóza a nepravidelná menstruace

Dobrý den. Necelé dva měsíce se léčím s hypothyreozou, chci se zeptat jak dlouho...

Hypothyreoza a otoky nohou

Dobrý den, asi 2 měsíce se léčím s hypothyreozou. Postupně jsem se dostala na...

Hypothyreóza a potrat

Dobrý den,beru letrox 50 1x denně na hypothyreozu,v těhotenství mi byla zvýšena...

Hypothyreoza a těhotenství

Dobrý den. Jsem těhotná v 16 týdnu. O těhotenství vím týden. Léčím se pro hypothyreozu...

Hypothyreoza po porodu

Dobrý den, jsem 9m po porodu a zjistili mi sníženou funkci štítné žlázy o 20%....

Hypothyreoza v těhotenství

Dobrý den, velice mě trápí jeden problém, jsem ve 12 tt a byla mi zjištěna...

Hypothyreoza zjištěná v těhotenství

Jsem v asi 10 t. těhotenství, před 2 týdny jsem byla poprvé na vyšetření u endokrinologa...

Hypothyrodism a tehotenstvi

Dobry den, jsem tehotna 27 tydnu, mam hypothyrodism a beru nyni jiz mesic a...

Hypothyrosa

Dobrý den, se ŠŽ se léčím již několik let, dávka Euthyrox se mi postupně zyvšovala...

Hypothyroxinemie v těhotenství

Vážená paní doktorko, mám dotaz ohledně štítné žlázy v těhotenství. Ve 23...

Hypothyroza

Dobrý den, léčím se už asi 10 let se štítnou žlázou (zpomalená funkce), beru...

Hypotonia uteri

Dobrý den,jsem sice už rok od porodu,ale v propouštěcí zprávě po porodu,mám...

Hypotonicka panvicka

Dobry den, dcera, 16 mes, 12 kg, doposud zdrava prodelala akutni pyelonefritidu,...

Hypotonická pánvička

Dobry den, dcera, 16 mes, 12 kg, doposud zdrava prodelala akutni pyelonefritidu,...

Hypotonický syndrom

Dobrý den, prosím Vás o radu. Je diagnoza lehčí hypotonický syndrom totožná...

Hypotonický syndrom

Dobrý den. Porodila jsem 19. května chlapce. Porod byl dřív .. 34+5 týden...

Hypotonický syndrom u dítěte

Dobrý den, můj dotaz se týká centrálního hypotonickeho syndromu. Mému synovi...

Hypotonie

Dobrý den, dcera má 13 měsíců, narozena v termínu s váhou 2kg byla zjištěna...

Hypotonie

Dobrý den ráda bych se zeptala.Mám 4 letého syna.Byla mu zjištěna diagnoza svalová...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Tepová frekvence

Dobrý den, rád bych se zeptal na tepovou frekvenci. Je mi 40 let dvakrát týdně...

Zarudnutí kůže

Dobrý den, prosím o radu. Před cca 14 dny se mi objevil na noze menší červený...

Před osmi týdny jsem měla úraz kolene

Zdravím Vás, Před osmi týdny jsem měla úraz kolene, kde jsem si natrhla vnitřní...

Salmonelóza ?

Dobrý den, mám skoro všechny příznaky: vodnaté průjmy, bolesti až křeče břicha,...

Bolest kotníku

Z niceho nic,bez urazu me zacal bolet pravy kotnik z vnejsi strany. Prvne jsem...

Bílý povlak jazyka

Dobry den , takto prosim vypada muj jazyk , zuby i jazyk cistim 2x dene věk...

Červené skvrny na nohách

Zdravím asi pred 3 tyždnami sa mi objavila červena škvrna na nohach k dnesnemu...

Dlouhodobý kašel a těhotenství

Dobrý den, ráda bych se poradila ohledně mého zdravotního stavu... Jsem v 38tt...

Boreliosa

Dobrý den,dobral jsem dnes ráno antibiotika doxybene200mg skrze boreliózu(doktorka...

Popraskané koutky úst

Dobrý den, už asi dva týdny mám popraskané koutky u pusy, a poslední tři dny...

Bolest levého boku nad pánví.

Dobrý den, už je to pár dní, co to trvá, ale jakmile se začnu jakkoliv pohybovat,...

Pálení po souloži

Dobrý den. Mé partnerce se stává, že po souloži se mnou cítí velmi silné pálení...

Užívání antibiotik

Dobrý den, bylo mi určeno ať užívám prášky Amoksiklav a chtěla bych se zeptat,...

Bolest břicha vpravo

Dobrý den, mé problémy začaly cca někdy v červnu, kdy mě při hraní tenisu začalo...

HAC a ATB

Dobrý podvečer, chtěla bych se zeptat, moje lékařka mi na tyden předepsala antibiotika...

Cysta na játrech a vaječníku

Dobrý den, na CT břicha mi bylo zjištěno několikero cyst na různých orgánech....

Bílé pupínky u konečníku

Dobrý den,mám takový problém.udělaly se mi bílé,nebolestivé,trochu zašpičatělé...

Kožní obtíže

Dobrý den, na krku se mi postupně zvětšuje ložisko, takový flek tmavší než kůže....

Léky při bolestech páteře

Já nesmín analgetika jako je ibuprofen a tak užívat. Stačí užívat paralen. Děkuji

Žaludeční obtíže

Dobrý den, již delší dobu (cca 1,5 roku) mne trápí velice nepříjemné kručení...

Reklama
Zavřít