Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Hypothyreoza a těhotenství

Endokrinologie Petra . 10.10.2012 redakce uLékaře

Dobrý den. Jsem těhotná v 16 týdnu. O těhotenství vím týden. Léčím se pro hypothyreozu a beru Euthyrox 50. Nějakou dobu jsem euthyrox nebrala, prakticky od začátku těhotenství. Nyní jsem byla u lékaře a hodnota ssTSH je 5,08. Referenční hodnoty josu od 0,47 do 4,67. Ihned jsem začala Euthyrox užívat. Může mít zvýšená hodnota ssTSH negativní vliv na vývoj plodu? Děkuji za odpověĎ

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, Petro, jedná se pouze o nepatrnou odchylku, nebojte se tedy, že by tím vaše miminko trpělo. Aby byl postižen psychomotorický vývoj plodu, musela by být funkce štítné žlázy poškozena mnohem více (hodnoty TSH se pak pohybují v řádu i několika stovek mIU/l). Přeji hezké těhotenství a krásné miminko

Související dotazy

Hypothyreoza v těhotenství
Dobrý den, velice mě trápí jeden problém, jsem ve...
Hypothyreóza
Dobrý den! Mohu brát substituční terapii v případě,...
Hypothyreoza zjištěná v těhotenství
Jsem v asi 10 t. těhotenství, před 2 týdny jsem byla...
Těhotenství a hypothyreóza
Dobrý den. Je mi 34 let. Otěhotněla jsem nečekaně a...
Těhotenství
Dobrý den, chci se zeptat na vhodnost cestování letadlem...
Hypothyreóza a nepravidelná menstruace
Dobrý den. Necelé dva měsíce se léčím s hypothyreozou,...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hypothyreosa po porodu

Dobrý den, koncem těhotenství mi byla zjištěna hypothyreosa, brala jsem Letrox...

Hypothyreosa v graviditě

Dobrý den, ráda bych znala názor jiného endokrinologa na dávkování Euthyroxu...

Hypothyreosa, únava

Dobrý večer, na poslední kontrole jsem měla výsledky TSH 16,84 a T4 4,0 Jinak...

Hypothyreosis a otěhotnění

Dobrý den. Prosím vás o vyjádření se k mému problému: V roce 2005 jsem 2x...

Hypothyreóza

Dobrý den, patří mezi příznaky hypothyreozy také potíže s rovnováhou? Případně...

Hypothyreóza

Dobrý den! Mohu brát substituční terapii v případě, že mám trombofilii? Má...

Hypothyreoza a hyperprolaktinemie

Dobrý den, byla jsem na krvi pro vyšetření hormonálního profilu kvůli snaze...

Hypothyreóza a nepravidelná menstruace

Dobrý den. Necelé dva měsíce se léčím s hypothyreozou, chci se zeptat jak dlouho...

Hypothyreoza a otoky nohou

Dobrý den, asi 2 měsíce se léčím s hypothyreozou. Postupně jsem se dostala na...

Hypothyreóza a potrat

Dobrý den,beru letrox 50 1x denně na hypothyreozu,v těhotenství mi byla zvýšena...

Hypothyreoza po porodu

Dobrý den, jsem 9m po porodu a zjistili mi sníženou funkci štítné žlázy o 20%....

Hypothyreoza v těhotenství

Dobrý den, velice mě trápí jeden problém, jsem ve 12 tt a byla mi zjištěna...

Hypothyreoza zjištěná v těhotenství

Jsem v asi 10 t. těhotenství, před 2 týdny jsem byla poprvé na vyšetření u endokrinologa...

Hypothyrodism a tehotenstvi

Dobry den, jsem tehotna 27 tydnu, mam hypothyrodism a beru nyni jiz mesic a...

Hypothyrosa

Dobrý den, se ŠŽ se léčím již několik let, dávka Euthyrox se mi postupně zyvšovala...

Hypothyroxinémie v těhotenství

Dobrý den paní doktorko, mám dotaz ohledně štítné žlázy v těhotenství. Ve 23...

Hypothyroxinemie v těhotenství

Vážená paní doktorko, mám dotaz ohledně štítné žlázy v těhotenství. Ve 23...

Hypothyroza

Dobrý den, léčím se už asi 10 let se štítnou žlázou (zpomalená funkce), beru...

Hypotonia uteri

Dobrý den,jsem sice už rok od porodu,ale v propouštěcí zprávě po porodu,mám...

Hypotonicka panvicka

Dobry den, dcera, 16 mes, 12 kg, doposud zdrava prodelala akutni pyelonefritidu,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zvětšené uzliny v břiše


Dlouhodobá rýma

Dobrý den, je mi téměř 18 a mám dlouho rýmu, mám ji třeba týden a není úplně...

Bolesti pravého ucha po skoku do vody

Dnes jsem skocil do vody a pri dopadu a naslednem ponoreni do vody me pichlo...

Arytmie, tachykardie


Výplach pochvy v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko, ráda bych Vám položila dotaz. Bylo mi doporučeno provádět...

Křeče v lýtku


Bílá tečka na jazyku

Dobrý den, asi rok, možná i více, jsem měl malinkou bílou tečku na jazyku,...

MUDr. Michal Farský

Zubní ordinace

MUDr. Luděk Vláčel

Praktický lékař pro dospělé

Menstruace a štítná žláza


Bolesti na právé straně břicha

Dobrý den,mám delší dobu bolesti na pravé straně břicha cca.měsíc,jsem unavená...

Bílá skvrna na dásni


MUDr. Václav Pecháček

Cévní a interní ambulance

Devět tipů, jak ulevit srdci v parném letním dni

Léto je fajn, ale pro kardiaky mohou vysoké teploty znamenat určité riziko....

Plod bez pohybu

Dobrý den. Jsem v 19 týdnu těhotenství a od včerejška necítím pohyby.

Boreliosa


Tmavá stolice v těhotenství


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×