Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Hypothyroxinemie v těhotenství

K . 12.11.2015 redakce uLékaře

Vážená paní doktorko, mám dotaz ohledně štítné žlázy v těhotenství. Ve 23 tt jsem měla tyto hodnoty: TSH 1,41 mlU/l (ref.meze 0, 27 - 4,2) , FT4 volný 11,7 pmol/l (ref.meze 12, 00 - 22,00), aTPO neg. Začala jsem užívat JODID 100 – 1 tbl nalačno. Nyní 30 tt mám tyto hodnoty: TSH 1,89 mlU/l – (ref.meze 0, 27 - 4,2) , FT4 volný 10,8 pmol/l (ref.meze 12, 00 - 22,00). Mám nadále užívat JODID 100 – 1 tbl nalačno + navíc Letrox 50 - ½ tbl denně nalačno. Chtěla bych se zeptat jak závažné je snížení hladiny FT4 volný a zda to mohlo mít negativní vliv na vývoj miminka? Děkuji moc předem za odpověď a přeji hezký den.KK

Odpovídá:

MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie Pracoviště: Soukromá praxe praktického lékaře pro děti a dorost Boskovice a Svitávka

Dobrý den, uvedené výsledky jsou poněkud zvláštní a nevím, zda to není laboratorní chyba. TSH je zcela v normě, spíše nižší, což nekoresponduje s nižší hladinou fT4. Jinak léčba, jak vám byla doporučena by měla být správná, pokud je funkce š. žlázy mírně snížena. Na vývoj plodu by tyto hodnoty negativní vliv mít neměly.

Související dotazy

Hypothyroxinémie v těhotenství
Dobrý den paní doktorko, mám dotaz ohledně štítné žlázy...
Těhotenství
Dobrý den, chci se zeptat na vhodnost cestování letadlem...
Těhotenství
Dobry den. V březnu 2016 se mi po 3. císařském řezu...
Nové těhotenství
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat před 14 dny v ranném...
Těhotenství?
Dobrý den, antikoncepci jsem brala asi tak rok a půl...
Těhotenství?
Dobrý den,chtěla bych se zeptat mám vynechání menstruace...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hypothyreoza a hyperprolaktinemie

Dobrý den, byla jsem na krvi pro vyšetření hormonálního profilu kvůli snaze...

Hypothyreóza a nepravidelná menstruace

Dobrý den. Necelé dva měsíce se léčím s hypothyreozou, chci se zeptat jak dlouho...

Hypothyreoza a otoky nohou

Dobrý den, asi 2 měsíce se léčím s hypothyreozou. Postupně jsem se dostala na...

Hypothyreóza a potrat

Dobrý den,beru letrox 50 1x denně na hypothyreozu,v těhotenství mi byla zvýšena...

Hypothyreoza a těhotenství

Dobrý den. Jsem těhotná v 16 týdnu. O těhotenství vím týden. Léčím se pro hypothyreozu...

Hypothyreoza po porodu

Dobrý den, jsem 9m po porodu a zjistili mi sníženou funkci štítné žlázy o 20%....

Hypothyreoza v těhotenství

Dobrý den, velice mě trápí jeden problém, jsem ve 12 tt a byla mi zjištěna...

Hypothyreoza zjištěná v těhotenství

Jsem v asi 10 t. těhotenství, před 2 týdny jsem byla poprvé na vyšetření u endokrinologa...

Hypothyrodism a tehotenstvi

Dobry den, jsem tehotna 27 tydnu, mam hypothyrodism a beru nyni jiz mesic a...

Hypothyrosa

Dobrý den, se ŠŽ se léčím již několik let, dávka Euthyrox se mi postupně zyvšovala...

Hypothyroxinémie v těhotenství

Dobrý den paní doktorko, mám dotaz ohledně štítné žlázy v těhotenství. Ve 23...

Hypothyroza

Dobrý den, léčím se už asi 10 let se štítnou žlázou (zpomalená funkce), beru...

Hypotonia uteri

Dobrý den,jsem sice už rok od porodu,ale v propouštěcí zprávě po porodu,mám...

Hypotonicka panvicka

Dobry den, dcera, 16 mes, 12 kg, doposud zdrava prodelala akutni pyelonefritidu,...

Hypotonická pánvička

Dobry den, dcera, 16 mes, 12 kg, doposud zdrava prodelala akutni pyelonefritidu,...

Hypotonický syndrom

Dobrý den, prosím Vás o radu. Je diagnoza lehčí hypotonický syndrom totožná...

Hypotonický syndrom

Dobrý den. Porodila jsem 19. května chlapce. Porod byl dřív .. 34+5 týden...

Hypotonický syndrom u dítěte

Dobrý den, můj dotaz se týká centrálního hypotonickeho syndromu. Mému synovi...

Hypotonie

Dobrý den, dcera má 13 měsíců, narozena v termínu s váhou 2kg byla zjištěna...

Hypotonie

Dobrý den ráda bych se zeptala.Mám 4 letého syna.Byla mu zjištěna diagnoza svalová...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nystagmus

Děkuji za Vaši rychlou odpověď ohledně nystagmu. Ještě bych měl jeden doplňující...

Dysurické potíže

Ahoj, celý svůj život chodím na lehko, i jako dítko školou povinné jsem nikdy...

Antikoncepce Bonadea

Dobrý den, antikoncepci Bonadea užívám již 4. měsíc zhoršila se mi pleť,nemám...

Zánět močového měchýře ?

Dobrý den, před měsícem jsem ležela v nemocnici s akutním zánětem močového...

Genitální opar

Dobrý den, nedávno měla moje přítelkyně genitální opar. Nevíme, kde tento vir...

Zvyšovat hladinu prolaktinu v těle může mnoho věcí – třeba hladovění

Prolaktin, hormon produkovaný přední částí hypofýzy, přirozeně stoupá po porodu,...

Tik oka

Dobrý den, levé oko už mě tak měsíc zlobí. Skoro celý den samovolně mi tiká...

Motání hlavy

Dobrý den už od května trpím na motani hlavy nemůžu vůbec chodit ven obvodni...

Gardnerella vaginalis

Dobrý den, co jsem se vrátila od moře trápil mě tvarohovitý výtok, svědění,...

Necitlivost části prstu na noze

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat čím to může být, že mám již delší dobu (pozorováno...

Nelze souložit

Dobrý večer,chtěla bych poradit,dcera má přítele bude mu 18 let. Nemůže s ním...

Pomalý tep

Dobrý den, je mi 37 let, 184cm/100 kg.Na problémy s vyšším tlakem a rychlým...

Nekuřákům se lépe hojí pooperační jizvy

Jste kuřák a máte před sebou nějaký operační zákrok? Pokud se vám alespoň na...

Jaká antikoncepce?

Dobrý den, chci se prosím zeptat jaký druh antikoncepce bych si měla pořídit?...

MUDr. Zdena Nekvapilová

Praktický zubní lékař

Ztráta rovnováhy

Dobrý den, moje mamka (63let) byla před 6 týdny na operaci šedého zákalu s pravým...

Oční "alergie" na slunce

Vážený pane doktore, chtěla bych se zeptat, zda může existovat oční alergie...

Interkostální neuralgie

Od včerejšího dne mám ostrou bolest v pravém podžebří při ohnutí .Silnou ostrou...

Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×