Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hypotyreoza

Endokrinologie Zuzana 3.5.2021

Dobrý den,
mám dotaz ohledně hypotyreozy. Léčím se cca 15 let. Beru Letrox 75 mg. Uzv SZ je v pořádku - normální nález. Protilátky anti TPO < 10 tj. snad negativní?? Nyní jsem si jako samoplátce nechala udělat opět testy a vyšly takto: TSH 0,520 FT4 13,2 a T4 je 98. Již jsem u svého praktického lékaře několikrát zmiňovala mé neustálé vlčí hlady, padání vlasů, tachykardii na kterou beru betablokátory, jsem horkokrevná a moje tělesná teplota nedosáhne někdy ani na hodnotu 36. Vždy jen řekne, že hodnoty jsou ok a zkontrolujeme zas za čas. Na endokrinologii mě nikdy neposlal. Chci se zeptat, zda je hodnoita TSH při této spodní hranici a léčbě Letroxem 75 opravdu v pořádku. Případně zda nemáte kontakt na endokrinologii v Brně, kde by mě případně vyšetřili na základě výsledků bez žádanky. Předem moc děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jarmila Aseemová


Dobrý večer paní Zuzano.
Podle výsledků, které uvádíte, jsou hodnoty TSH při dolní hranici normy a ostatní zcela v pořádku. Pokud máte zájem o endokrinologické vyšetření, předám Váš dotaz našim sestřičkám, které Vás budou kontaktovat a pomohou s objednáním na endokrinologii v místě Vašeho bydliště. Přeji Vám pěkný zbytek večera.

Odpovídá lékař:

MUDr. Martina Rosická Ph.D.

Specializace: Endokrinologie‎ Pracoviště: Ambulance pro endokrinologii, obezitologii, diabetologii a nutriční terapii

Dobrý den, Zuzano,
hodnoty TSH při dolní hranici nejsou špatně, ale pokud máte pocit, že by vaše obtíže mohly souviset s užíváním levothyroxinu, pak by bylo vhodné zkuist dávku na nějaký čas snížit třeba na 50ug denně (Tj. můžete střídat 1 a 1/2 tbl Euthyroxu 75ug) a sledujte, co se bude dít. Pokud obtíže ustoupí, máte jistotu, že souvislot existuje. Laboratoř je často jedna věc, ale klinický stav druhá. Někomu je s podobnými hodnotami výborně, ale druhý se naopak cítí lépe s vyššími hladinami TSH. Hezké dny

Související dotazy

Byla mně zjistena subklinicka hypotyreoza
Dobry den, mam recidivujici aftosni stomatitidu, kdy...
Hypotyreóza
Dobrý den, jsem 4. mesice po porodu a byla mi diagnostikovana...
Hypotyreoza a přípravek Femibion s jódem
Dobry den, Jsem v 6. tydnu tehotenstvi a byla u...
Hypotyreóza
Dobrý den, v minulosti jsem se léčila se sníženou funkcí...
Hypotyreóza
dobrý den. Jmenuji se Mirka a chtěla jsem se zeptat...
Hypotyreóza
Dobry den, pred 5lety mi byly zjisteny pri darovani...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hypotyreoza

Dobrý den, z krevního testu mi byly zjištěny hodnoty hormonu THS - 5,35 ,ale...

Hypotyreóza

Dobrý den, je mi 40 let a léčím se cca od 24 s hypofcí ŠŽ. Beru Letrox 75. Nejprve...

Hypotyreóza

Dobrý den, již dříve jsem pokladala dotaz ohledně vysoké TSH měla jsem 51,57,...

Hypotyreóza

Dobrý den, ráda bych poprosila o konzultaci ohledně části výsledků z imuniologického...

Hypotyreóza

Dobrý den, již 3 roky mám zvýšené protilátky proti štítné žláze Anti TG a anti...

Hypotyreóza

dobrý den. Jmenuji se Mirka a chtěla jsem se zeptat na hypofunkci štítné žlázy....

Hypotyreóza

Dobrý den, minulý týden jsem byla poprvé na endokrynologii, neboť jsem v březnu...

Hypotyreoza

Dobry den. Mame v rodine znizenu funkciu stitnej zlazy,mala ju babka a mamine...

Hypotyreóza

Dobrý den, prosím o přeložení zprávy ze sona šž: Oboustranně menší laloky,...

Hypotyreóza

Dobrý den, řeším si šítnou žlázu. Neměla jsem žádné příznaky, ale na krevním...

Hypotyreóza

Dobry den, pred 5lety mi byly zjisteny pri darovani krve protilatky na zloutenku,...

Hypotyreoza - nervozita po Euthyroxu

Dobrý den, prosím o radu. V únoru mi byly zjištěny hodnoty ŠŽ takovéto TSH...

Hypotyreóza - nutnost léčby

Dobrý den, moje diagnóza je prim.hypotyreoza na bázi chronické lymfocytární...

Hypotyreóza – snížená funkce štítné žlázy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na výsledky hormonálního profilu, konkrétně...

Hypotyreóza a dechové potíže

Dobrý den, mám sníženou funkci štítné žlázy a vždycky po běhání se mi špatně...

Hypotyreóza a lecitin

Dobrý den, prosím Vás mám hypotyreózu a beru každý den 1 tabletku Letrox 50,...

Hypotyreóza a Letrox

Dobrý den, při preventivní prohlídce u obvodního lékaře mi z krve zjistili hladinu...

Hypotyreóza a padání vlasů

Dobry den, dlouhou dobu mi padaji vlasy, byla jsem u kozniho, trichologa, ale...

Hypotyreoza a přípravek Femibion s jódem

Dobry den, Jsem v 6. tydnu tehotenstvi a byla u me zjistena hypotyreoza v...

Hypotyreoza a těhotenství

Dobry den, pane doktore/doktorko, v 8. tydnu tehotenstvi mi byla zjistena porucha...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Když mám ztopořený penis tak mi nejde přetáhnout předkožka


Zvýšená hladina kreatininu

Manžel má zvýšenou hlad.kreatininu165.Čím je to způsobeno, jak to léčit. Léky...

Mám větší pochvu?

Dobrý, den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Když se s přítelem milujeme, v...

Bolest na hrudníku po kouření

Dobrý den... Mám problém, je mi 14 let a s kamarádama jsme zkoušeli kouřit...

Plané neštovice a novorozenec

Dobrý den, na zač. února mám termín porodu. Chtěla bych se zeptat, kdyby můj...

Chlamydie a sex s kondomem

Dobry den, asi pred dvemi tydny mi byla zjistena chlamydie. Spolecne s pritelem...

Bolest prstů ruky

Dobrý večer,asi před dvouma týdny mi začaly dost velké bolesti prstů/malíčku,prsteníčku...

Ruka bolí jen pokud zatnu v pěst

Boural jsem na kole, všechna ošetření jsem provedl, ale zápěstí začne bolet...

Mám větší pravděpodobnost RS?

Dobrý večer.. Moje babička a moje maminka měli Rs.. Chci se zeptat je větší...

Zvýšený bilirubin

Dobrý den mám dotaz, 31.5 jsem byl na pohotovosti kdy mě bolelo v krku a měl...

Pohmoždění břišního svalu

Dobrý den chtěl bych se optat jak se pozná natržený nebo jinak poškozený sval...

Recidiva refluxních obtíží po fundoplikaci jícnu

Dobrý den pane doktore, jsem 2,5 roku po fundoplikaci jícnu. 14 dní jsem trpěla...

Mám vitiligo nebo pytiriasis versicolor?

Dobry den,chtela bych se zeptat zda mam vitíigo nebo pytiriasis versicolor?Chodim...

Sterilizace

Dobrý den jsem po stelizaci ale chtěla bych miminko.Mam dva porody za sebou...

Nepříjemný tlak v krku a nucení ke kašlání


Nehojící se koutky úst

dobrý den, od léta trpím na koutky,nikdy jsem na ně netrpěla. moje první skušenost....

Velikost penisu v klidném stavu.

Lze nějak ovlivnit velikost penisu v neztopoření? S velikosti ve ztopoření sem...

Tečky na horním rtu

Dobry den, jiz par mesicu pozoruji jakesi tecky na hornim rtu. Nevenoval jsem...

Rakovina tlustého střeva

tři měsíce trpím bolesti břicha a nadýmáním, vyšetření sono v pořádku, gastroskopie...

Mám vřed v okolí penisu, může se jednat o syfilis ?

Dobrý den, před 20 dny jsem měl nechráněný sex. U penisu se mi vytvořil takový...

Reklama