Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Infekce

Kateřina 4.5.2018

Asi na zacatku unora mi bylo 14 dni spatne, tlacel me zaludek, nemohla jsem nic jist a mela nechutenstvi, pote se mi udelal ma loktu takovy kousanec a strup, ktery se nechtěl hojit, od nej se mi zacala delat hrce nad loktem, ktera bolela a byla cimdal vetsi, vyrazelo to az do paze, kterou jsem jen stěží mohla zvednout. Do toho 3tydenni zvysene teploty, silena únava, nespavost (a to nikdy nemivam problem), buseni srdce, nocni poceni, tres v nohou, v rukou, stuhla šíje a asi mesicni bolesti hlavy, na ktere nic nezabiralo, zavrate, paleni pokozky hlavy, ted asi 14 dni. Byli mi delane krevni testy, ktere byly pry ukázkové, takze nikdo nic neřešil. Kazdy to bral bud psychicky a ta hrce na ruce jako nejaky otok, ktery chteli vyrezat, ze to nikdy na ultrazvuku neco takoveho nevideli, celou dobu me doprovazelo takove stipani v krku, bolest okolo oci. Nakonec az na infekcnim mi bylo receno, ze to vše jsou příznaky Bartonelozy, ktera se take potvrdila. Vzhledem k tomu ze jsem astmaticka, alergicka a epilepticka, me prelecili Klacidem 500 na 14 dni, puvodne mi pry meli davat kombinace, coz jsem nakonec nedostala. To bylo v pulce brezna a az do 28. brezna jsem mela antibiotika. Jiz behem lecby se mi zvetsila uzlina napravo pod kyvacem u pres to, ze uzliny pred tim byly jen na leve strane. Lecba zabrala, rana z loktu se zacala hojit i ta hrce nad ni se vstrebala. Tyden mi bylo dobře a ja zacala zass normálně fungovat. Jenze pak zacalo zase kolecko, Silene bolesti hlavy pouze na prave strane hlavy nad uchem jakoby kousek od spanku tlakove a pichlave, opet nic nezabralo a na stejne strane jako mam tu hrcku nebo zvetsenou uzlinu na te prave strane krku, do toho ta neustala bolest v krku ale pry tam nic nikdo nevidi, jen citi tu uzlinu pod kyvacem, ale je divne ze jen na te jedne strane zase, opet se objevil tres vnitrni i vnejsi v nohou i v rukou, zvýšené teploty, silena unava i nocni poceni a obcasne buseni srdce, takovy obcasny tlak na hrudi a zase me zacalo bolet v podpazi i s tim ze to obcas zaboli az k prsu. Zacal mravencit ret i okolo nosu, motam se, nesoustredim, furt se mi chce spat. Opet jsem absolvovala ty kolecka. Neurolog si nevi rady uz, odeslal me zpet na infekcni, kde mi bylo receno ze nejaky kontrolni testy ted nemaji smysl a je brzo a ze si nemysli, ze by se to melo vracet. Jsem jeste objednana na MR, als opet az za mesic, prakticka taky nevi nic. Opet zakladni krevni testy v poradku jako pred tim, na CT hlavy taky naštěstí nic. Ale nikdo nic neřeší. Je mozne ze se to muze vrátit a jak se to ma vyléčit, nebo co mam delat. Potrebuju fungovat, ale takhle to nejde. Doktoři tomuhle prilis nerozumi. Uz je to zase mesic co ty problemy trvaji a ta uzlina pod krkem se mi zda ze tvrdne, stejne jak tehda ta na te ruce, kdyz se zacala vstřebávat akorát bylo vse na druhe strane. Jeste podotknu ze se momentálně nenachazim v zadnych stresovych situacich apod.. mozna tak z toho ze mi nikdo nerekne co to je a neresi to.
DĚKUJI

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, zvětšené citlivé uzliny mohou přetrvávat 1-2 měsíce po léčbě. V některých případech se u bartonelózy může objevovat zánět v oblasti dutiny ústní a hrdla. Vaše obtíže nemusí znamenat reaktivaci onemocnění, ale spíše důsledek poklesu imunity po léčbě a infekci. Požádejte svého praktického lékaře o odeslání na imunologické vyšetření. Pokud i zde budou výsledky negativní, Vaše obtíže budou v souvislosti s prodělanou bartonelózou a půjde o následky tohoto onemocnění. Také je třeba vyčkat na výsledek MR mozku. Doporučuji Vám zatím vitamíny skupiny B, především B6 - pyridoxin a hořčík. Další bude až dle výsledků imunologie nebo kontrolních testů na infekčním.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Infekce
Ziji v USA a s doktory nemam moc dobre zkusenosti....
Infekce
Ktera infekce spusobuje lymf. uzliny a muze napadat...
HCV infekce
Paní doktorko,co znamená HCV infekce? O jakou infekci...
HCV infekce
Dobrý den.Slyšela jsem že HCV infekce může způsobit...
HCV infekce
Dobrý den.Když jsem si pročítala otázky a odpovědi...
Infekce
Zdravím, zajímalo by mne jestli oboustranný zánět oční...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infekce

Dobrý den, od porodu mě velmi často bolí hlava ale je to velmi silna bolest....

Infekce

Zdravim , asi dva dny zpatky jsem mel horecku a silnou bolest v krku, sel jsem...

Infekce

Dobrý den, dcera dnes na procházce zvedla prázdnou láhev, kterou tam někdo pohodil...

Infekce

Dobry den, chtela bych se zeptat posledni dobou mam opakovanou infekci mocovych...

Infekce

Mohla jsem se nakazit virem hiv při orálním styku já-jemu když jsem v puse měla...

Infekce

Dobry den! Mama 72r. mala zapal platnicky az ochrnula (mohla to dostat po obstrekoch?)....

Infekce

Dobrý den. Je mi 23 let a již od mých sedmnácti mě trápí vaginální záněty. Tehdy...

Infekce

Dobrý den, potřebuji se poradit ohledně nemoci děti. Syn sel poprvé do školky...

Infekce

Dobrý den, včera jsem se večer cítil velmi unavený, dnes jsem se probudil po...

Infekce

Dobrý den.Byli jsme s miminem měsíčním na pohotovosti ,čekali jsme v čekárně...

Infekce

Dobrý den,dá se poznat z krve zánět ledvin??Nebo jen z moče,nebo eště z čeho...

Infekce

Dobry den, mam asi hloupy dotaz ale trpim uzkostnymi stavy a proste to resim!...

Infekce

Dobry den, pred casem jsem si vsiml mensiho vytoku z mocove trubice a tak jsem...

Infekce

Dobrý den, je mi 31 let, před měsícem jsem absolvovala vyšetření u gynekologa...

Infekce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně malých svědivých puchýřků naplněných...

Infekce

Dobry den, uz 4 dny trpim na silne svedeni, paleni a podrazdeni pochvy a okoli,...

Infekce

Dobrý den,na cevním mi byla diagnostikován infekce./přikládám výsledky/ Herpesin...

Infekce

Dobry den, jen pro uklidneni se chci zeptat. Mam doma glukometr a k tomu je...

Infekce

Dobrý den, posledních asi 14 dní už se hrozně potím ( teče ze mě pot i přitom,...

Infekce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na pohlavní infekce, konkrétně ureaplasma...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti žaludku vpravo asi 2 prsty pod žebry

Dobrý den, pravidelně, cca 1x za půl roku se mi stane, že po nějakém jídle...

Pocit tlaku v krku, dušnosti

Dobrý den. dá se poznat nádor v krku z běžného vyšetření na orl? byla jsem před...

Knedlík v krku

Dobrý den, děkuji za odpověď jenom ještě doplním nějaké informace Mám už...

Knedlík v krku

Dobrý den, tento dotaz jsem tu minulý týden už pokládal a myslím, že mi na něj...

Krvácení při orgasmu


Dlouhodobé užívání projímadla

Dobý den! Více než rok jsem trápila své tělo projímadlem (Gutalax). Dávky jsem...

Červené ústí močové trubice a "nezdravá" kůže žaludu

Dobrý den, loni v létě jsem měl zánět žaludu, aplikován Canesten na doporučení...

Knedlík nízko v krku

Dobrý den. Již několik dní pociťuji tlak v krku mezi klíčními kostmi, jakoby...

Knedlík krku po vyšetření břicha

Dobrý den, dnes mi při prohlídce obvodní doktorka vyšetřovala hmatem břicho...

Slabost v kolenou

Dobrý den pane.doktore.Cely život jsem aktivně sportoval.Za měsíc se podrobim...

Pozitivní ASLO, ANCA

Chtěla jsem se zeptat,jak moc je vážné,když syn (5.měsíců) má pozitivní ASLO...

Knedlik a tlak v krku

Dekuji. Jeste pokud se muzu zeptat, je u stitne zlazi pocit pachuti krve???...

Recidivující močové záněty

Dobrý den, mám neustále problémy se zánětem močových cest, trva to uz 4 roky....

Opožděná menstruace

Dobry den, v patek vecer (6 dnu pred ocekavanou menstruaci) jsme meli s pritelkyni...

Alkohol a antidepresiva

dobrý den, nevím si rady a nevím co je ještě normální a přijatelné. Manžel...

Kameny ve žlučovodech

ZDRAVÍM CHTĚLA BYCH SE ZEPTÁT JSEM PO OPERACI ŽLUČNIKA/byl mi odstraněn./ PŮL...

Žluté kuličky ve stolici, o velikosti hrášku,plovoucí na hladině.

Dobrý den, prosím o radu, již týden mám bolesti žaludku a ve střevech. Mám často...

Knedlik a tlak v krku

Dobry den .Pane doktore, mam takovy prblem asi uz tri tydny me trapi knedlik...

Spatne polykani

Dobry den pred cca 4mi roky mi zacaly problemy kdy se mi spatne polykala potrava...

Zlomenina vnitřního kotníku

Dobrý den. Před týdnem jsem si špatným šlápnutím zlomila vnitřní kotník (cca...

Zavřít reklamu