Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Infekce chlamydiemi

helena 24.6.2018

Dobrý de,
Potřebuji poradit ohledně plicních chlamydíí,poprvé mě byli diagnostikovány v roce 2004,pak v roce 2010,dále v roce 2012 a naposled v roce 2017,podotýkám že pokaždé byl výsledek pozitivní jako akutní infekce z odběru krve při potížích,velké unavy,bolesti svalu a kloubů vždy přeléčeno klacidem na tři týdny ptám se je tato léčba dostačující v případě že se tato nemoc stále takhle vrací? ptám se je pokaždé infekce vyléčena a já mám jen takovou smůlu že ji chytám tedy stále pořád dokola,nebo ji mám v těle tedy již od roku 2004 stále jen špatně léčenou či nedoléčenou na internetu se píše že léčba atb na tři týdny zabíjí jen jednou stadium nemoci že se musí léčit dlouhodobě aby se zničila všechna stadia nemoci, ptám se proto že mé zdravotní problémy se stále zhoršují nyní kromě únavy ,a bolesti svalů ,pocituji i velice nepříjemnou dušnost jako kdybych měla oslabené dýchací svaly nebo co chvílemi mám pocit že se nemohu dodechnout nebo se mi stane že se nemohu ůplně nadechnout, k tomu mám nepříjemný tlak v krku a neustále musím pokašlávat a odkašlávat,mám stále ucpsaný nos může to být spůsobeno chlamydiemi? byla jsem vyšetřena na orl,ekg,plicní a nikde se nic nenašlo z internetu vím že takových pacientu kteři mají potíže a všechna vyšetření jsou v pořádku je víc,lékaři je považují za hypochondry a píše se že zato mohou právě ony chlamydie,mé výsledkyz lonského roku byli IgG POZITIVNÍ 52,850 meze 20-25 , IgM POZITIVNÍ 2,850 meze0,9- 1,1. Nakonec jsem si nechala nyní na vlastní náklady udělat kontrolní test a vyšel IgG pozitivní 1,81 meze 0,00- 0,90 a IgA NEGATIVNÍ 0,49 meze 0,00-0,90 lékařka mi řekla že to je pouze znací že jsem prodělala infenkci není to akutní ale chronické a neléčí se co mám dělat dál na koho se obrátit kvůly mým potížím děkuji prosím o odpověd někoho kdo je odborním na chlamydie a může mi říct jak se léčí a zda mé potíže jsou od chlamydii či nikoliv každý totiž říká něco jiného a potíže nejěn že přetrváváji ale naopak se zhoršují děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Vamed-Mediterra

Dobrý den,
je pravda, že s infekcí chlamydiemi je někdy problém. Infekce může přejít do chronického stádia nebo se může jednat o reinfekci, jak sama píšete. Pro aktivitu infekce svědčí přítomnost protilátek třídy IgM. Pokud tedy při posledním odběru byly IgM negativní, nejedná se o akutní infekce. Podle dalších obtíží, které popisujete bych doporučila ještě vyšetření na alergologii- imunologii. A dále předám Váš dotaz k doplnění specialistovi.
Prosím tedy o strpení.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Pozitivita chlamydií bez odpovídajícího klinického nálezu (tedy horeček, nálezu zápalu plic na rentgenovém snímku a ev. poslechového nálezu na plicích), nemůže být brána jako akutní chlamydiová infekce. Obtíže jsou patrně jiného charakteru a léčba antibiotiky, ve vašem případě Klacidem 3 týdny, je tedy zbytečná, navíc bežně při prokázané infekci jsou většinou postačující antibiotika na 2 týdny. Uvedená sérologie chlamydií značí, že jste se někdy s chlamydiemi setkala a rozhodně neznačí chlamydiovou infekci. Po příčině uvedených obtíží je třeba pátrat jinde, doporučuji vyšetření na plicní ambulanci, pokud přetrvávají plicní obtíže, k vyloučení astmatu nebo CHOPN, případně jiné příčiny.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Chlamydie
Prodělala jsem pohlavně přenosné chlamydie. Hodně jsem...
Chlamydie
Ahoj, co jsou to ty chlamydie. Děkuji
Chlamydie
Dobry den, v lednu 2016 mi byly zjisteny chlamydie...
Chlamydie
Dobrý den, prosím o radu ohledně chlamydií . Mam asi...
Infekce chlamydiemi
Dobrý den, ráda bych se zeptala na hodnoty mého vyšetření...
Chlamydie
Dobrý den, prosím Vás měl bych na Vás dotaz, nedávno...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infekce HPV

Dobrý den, chci se zeptat ohledně přenosu HPV virů, kvuli kterému jsem musela...

Infekce HPV

Dobrý den,než jsem s partnerem začala sexuálně žít/známe se půl roku/,nechal...

Infekce HPV

Dobrý den, byla jsem na cytologickém vyšetření a našli mi nález viru HPV pozitivní....

Infekce HPV

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně infekce HPV. Pravidelně chodim na prevence,...

Infekce HPV

Dobry den chtel bych se zeptat jak se pozna ze nejsem nositelem infekce HPV....

Infekce HPV u muže

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat mám Papillon virus 16 -18 když jsem se to...

Infekce hpv v ústech

Dobrý den, prosím o informaci, jak by se projevila infekce virem hpv (především...

Infekce HPV viry

Dobrý den, při pravidelné gyn. prohlídce mi byly zjištěny pozitivní HPV viry,...

Infekce HPV viry

Dobrý den, zřejmě jsem se nakazil virem HPV a s tímto problémem jsem navštívil...

Infekce chlamydia pneumoniae a Mycoplazma pneumoniae

Vážený pane doktore, půl roku mě bolí klouby, mám neustálé záškuby svalů, ucpaný...

Infekce chlamýdiemi

dobry den;mam uz za sebou 5.davku atb,vzdy po lecbe stery z cipku na trachomatis...

Infekce chlamydiemi

Dobrý den, dočetl jsem se že Chlamydie trachomatis jsou často bez příznakové,...

Infekce chlamýdiemi

Dobrý den, před půl rokem přítelkyni diagnostikovali chlamydia trachomatis...

Infekce chlamýdiemi

Dobrý deň, na začiatku roka som prekonala pohlavné chlamýdie, po preliečení...

Infekce chlamýdiemi

Dobrý den, před třemi měsíci jsem měl problémy s močením a dle trvající asi...

Infekce chlamydiemi

Dobrý večer, léčila jsem se na chlamydie trach. 10 dní doxyhexal 100 2x denně....

Infekce chlamydiemi

Dobrý den, ráda bych se zeptala na hodnoty mého vyšetření na plicní chlamydie....

Infekce chlamydiemi

Více než před rokem jsem prodělal zápal plic vyvolaný plicními chlamydiemi....

Infekce chlamýdiemi

Dobrý den, před asi čtyřmi lety jsem prodělala chlamydiovou infekci - měla jsem...

Infekce chlamydií trachomatis

Mám chlamydii trachomatis., mám léky od min týdne, kdy jsem si vzal první dávku...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dysplazie pattely typ III.

Dobrý den, dnes jsem dostala výsledek z mr. Závěr je , že v koleni je náplň...

Bakterie, plísně a kvasinky v krvi

Dobrý den, před nedávnem, jsem Vám psala o problému s pálením močové trubice...

Zalehnutí ucha

Dobrý den, prosím o radu už jsem zoufalá.Před měsícem jsem prodělal ošklivou...

Bolest nártu, následný otok nártu a brnění, necitlivost a červená skvrna nad Achillovou patou

Dobrý den, ráda bych Vás požádala o nezávislou konzultaci. Mého přítele začala...

Výhřez ploténky a bolest pravého předloktí

Dobrý den, je mi 23 let a chtěl bych se Vás zeptat na následující problém....

Opakované krvácení po hysterektomii

Před 6 lety mi byla provedena hysterektomie pro zánětlivé onemocnění. Nic jiného...

Nutná změna zubaře?

Dobrý den, docházím už nějaký čas k paní zubařce, která je moc příjemná,...

Narušená panenská blána


Dysplazie patelly

Zdravím, pane doktore, je mi 18 let a asi dva měsíce mám takový nepříjemný...

Drobné ložisko nejasné etiologie v mozku, stopy krvácení, elongace tepen

Dobrý den, podstupovala jsem MR vyšetření pro časté zvracení. Výsledkem je...

Krvácení z nosu

Dobrý den, už 3 týdny smrkám krev + odplivávám krev, a vůbec netuším proč,jiné...

Varlata u chlapce 3roky

Dobrý den, potřebuju se zeptat, zda je u tříletého syna normální, že se mu varlátka...

Balanitida kvasinkova

Dobrý den pane doktore, Byla mi diagnostikována kvasinkova balanitida - již...

Hodnoty TSH a TF4

Dobrý den, beru euthirox 50 asi 10 let poslední léta laboratorní vyšetření bylo...

Antibiotika

Dobrý den u zubaře jsem dostala antibiotika Azithrocin Activys 500 ráda bych...

Bolest po artroskopii

Dobrý den, dne 13.1. 2016 jsem byla na artroskopii kolene. Mám artrózu druhého...

Borelioza

Děkuji za odpoved ale radši Vám pošlu výsledky z odběru jestli by jste mi podle...

Škrábnutí a vzeklina

Dobrý den, chci se zeptat zda je možné dostat vzteklinu od vlastní kočky, která...

Bulka v tříslech

Dnes jsem zjistila, že mam nějakou bulku v tříslech. Přijde mi, že je hluboká...

Jaký je rozdíl mezi vagínou, pochvou a vulvou?

Dobrý den, při mém stáří bude můj dotaz bude znít asi hodně hloupě, ale příliš...

Zavřít reklamu