Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Infekce HPV viry

x 17.11.2017

Dobrý den,
při pravidelné gyn. prohlídce mi byly zjištěny pozitivní HPV viry, za půl roku jdu opět na stěry, trpím častými gynekologickými záněty, přeléčená autovakcínou a několika zaváděcími tabletkami. V letošním roce byl naštěstí zánět asi jen čtyřikrát.
Dr. mi doporučila Deflagyn, kterému tedy moc nevěřím podle diskuzí.
Celkem psychicky jsem z výsledku mimo. Zatím bezdětná, což se také bojím, aby jsem neměla v budoucnu problémy s těhotenstvím. Na druhou stranu si říkám, že kdyby tam bylo něco vážnějšího, Dr. by si mě pozvala hned.
Měl by i přítel navštívit odborného lékaře, aby zjistil zda je také nakažen, ať si nepředáváme viry pořád dokola. Je vhodný vůbec sex, ač chráněný či nechráněný?
Děkuji Vám za Vaši odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová


Dobrý den, s HPV viry se za život setká až 80% žen a 50% mužů. Velice zálěží na tom o jaký typ HPV viru se jedná. Některé z nich způsobují genitální bradavice, jiné mohou způsobit rozvoj karcinomu děložního čípku. Většina infikovaných však nemá žádné příznaky. Nevím co konkrétně se Vám na přípravku Deflagyn nezdá a nelíbí, ale je to přípravek, který zabraňuje poškození zdravých buněk a šíření tedy HPV infekce. Lék, který by však infekci zcela vyléčil není, proto je potřeba pravidelně chodit na gynekologické prevence. Pohlavní styk zakázaný určitě není. VZhledem k tomu co jsem psala výše již nezáleží na tom, zda je chráněný, či nechráněný, pokud máte stálého partnera. Viry již v těle přítomny jsou a nezbavíte se jich. Dbejte však na pravidelné gynekologické kontroly.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
testace je oporučena až u žen starších 30-35 let. Testuje se přítomnost typů virové DNA s vysokým rizikem. Pokud je žena ve věku nad 30 let HPV pozitivní, tak to znamená, že pravděpodobně již virus má dlouhou dobu a je tudíž větší riziko přednádorových změn. U žen mladších 30-ti let je HPV pozitivních až 30 % a imunita většiny žen se v průběhu několika měsíců dokáže viru zbavit bez následků (proto se testace u této skupiny nedoporučuje - právě pro vysokou pozitivitu).
Co se týče Deflagynu je to osvědčený lék, nevím z jakých diskuzí čerpáte.
Příjemný den

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Herpatické viry
Dobry den.. s přítelkyní jsem necelé 3 měsíce.. pohlavní...
HPV infekce
Dobrý den, virus HPV jsem chytla od "kamaráda",který...
LSI vir
Dobrý den chtěla jsem se zeptat byla jsem na ženském...
HPV
Dobrý deň akú šancu ma 21 ročný človek na rakovinu...
Riziko nákazy hpv v práci
Dobrý den, dříve jsem nad tím příliš neuvažovala, ale...
HPV infekce, změny na čípku
Dobrý den, mám dlouhodobé problémy se změnami na děložním...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infekce HP a bolest břicha

Dobrý den,už víc jak dva roky boJuli s velkými bolestmi břicha v levém podzebri,již...

Infekce HPV

Dobrý den, měl jsem kondylomata, které by měla být v současné době...

Infekce HPV

Dobrý den, na poslední pravidelné prevenci mi po stěru lékařka sdělila, že se...

Infekce HPV

Dobrý den, chci se zeptat ohledně přenosu HPV virů, kvuli kterému jsem musela...

Infekce HPV

Dobrý den,než jsem s partnerem začala sexuálně žít/známe se půl roku/,nechal...

Infekce HPV

Dobrý den, byla jsem na cytologickém vyšetření a našli mi nález viru HPV pozitivní....

Infekce HPV

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně infekce HPV. Pravidelně chodim na prevence,...

Infekce HPV

Dobry den chtel bych se zeptat jak se pozna ze nejsem nositelem infekce HPV....

Infekce HPV u muže

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat mám Papillon virus 16 -18 když jsem se to...

Infekce hpv v ústech

Dobrý den, prosím o informaci, jak by se projevila infekce virem hpv (především...

Infekce HPV viry

Dobrý den, zřejmě jsem se nakazil virem HPV a s tímto problémem jsem navštívil...

Infekce chlamydia pneumoniae a Mycoplazma pneumoniae

Vážený pane doktore, půl roku mě bolí klouby, mám neustálé záškuby svalů, ucpaný...

Infekce chlamydiemi

Dobrý de, Potřebuji poradit ohledně plicních chlamydíí,poprvé mě byli diagnostikovány...

Infekce chlamýdiemi

dobry den;mam uz za sebou 5.davku atb,vzdy po lecbe stery z cipku na trachomatis...

Infekce chlamydiemi

Dobrý den, dočetl jsem se že Chlamydie trachomatis jsou často bez příznakové,...

Infekce chlamýdiemi

Dobrý den, před půl rokem přítelkyni diagnostikovali chlamydia trachomatis...

Infekce chlamýdiemi

Dobrý deň, na začiatku roka som prekonala pohlavné chlamýdie, po preliečení...

Infekce chlamýdiemi

Dobrý den, před třemi měsíci jsem měl problémy s močením a dle trvající asi...

Infekce chlamydiemi

Dobrý večer, léčila jsem se na chlamydie trach. 10 dní doxyhexal 100 2x denně....

Infekce chlamydiemi

Dobrý den, ráda bych se zeptala na hodnoty mého vyšetření na plicní chlamydie....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Tlak v nose

Dobrý den, již asi 5 dní mě trápí podivný tlak v nose. Popsala bych to jako...

Bolest močové trubice

Po vyléčení ureoplasmy,jeto asi 3 měsíce mám pořád stejné problémy.BOLEST V...

Stent a magnety

Dobrý den, mám před 1 rokem ICHS a voperovaný u srdce stent. Vím, že nesmím...

Popraskaná kůže na prstech

Dobrý den, asi před rokem mi na bříškách třech prstů (ukazováček, prostředníček...

Bolesti zad a pálení v oblasti ramen a lopatek

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat co to je, když třeba sedím u PC nebo jen tak...

Vysvětlení CT vyšetření

Prosím o vysvětlení následující diagnózy...Moc děkuji. Spondylarthrosa def.lumb.incip....

Bolest zad ustoupila, ale udělala se mi po injekci malá bulka a z té mi střílí silní bolest do jedné nohy

Dobrý den, před časem jsem dostal injekci na bolest zad. Bolest zad ustoupila,...

Nález na vaječníku

Dobrý den, před měsícem mi gynekolog našel útvar na vaječníku. Říkal, že asi...

Třes hlavy

Dobrý den, mám takový problém...začala se mi " třást" hlava. Nikdy jsem neměl...

Bolest třísla


Zarůstající nehet

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, jak postupovat u zarostlého nehtu...

Asacol

Dobrý den, již rok používám asacol jako léčbu urcerozní kortitidy. Přibrala...

Nevolnosti, třes, točení hlavy

Dobrý den, již delší dobu trpím náhlými a bezdůvodnými záchvaty nevolnosti,...

Slepé střevo

Můžu se zeptat?Dá se nějak slepé střevo vyvolat samo?Popřípadě jak.Někde jsem...

Zvětšená játra

Byla my pri sonu bricha nalezena zvetsena jatra 180 mm kk. Jeterni a krevni...

Chlamydie

Dobrý den, včera mi přítelkyně řekla že si nechala udělat krevní testy protoze...

Krevní skupiny

moji rodiiče mají krevní skupinu B rh+ a 7 sourpzenců máme též Brh+ 1bratr...

Pobolívání břicha a boule na břiše

Dobrý den, je mi 23 let a před 3 mesicema mě pobolivalo břicho na pravé straně...

Kašel a chrapot

Dobrý den , chtěla bych se zeptat jak mám to astma a i k tomu chraptim. Myslíte...

Škrábnutí a vzeklina

Dobrý den, chci se zeptat zda je možné dostat vzteklinu od vlastní kočky, která...

Zavřít reklamu