Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Infekce chlamydie trachomatis

Pohlavní nemoci Gabriela 25.3.2020

Dobrý den, prosím o radu. Mám na chlamydie trachomatis předepsaný Klacid (dávkování po 12 hodinách) na dobu 14 dní, manžel má Klacid SR s postupný uvolňování (dávkování po 24 hodinách) na dobu 7 dní. Chci se zeptat, zda je tato léčba dostačující? Dále bych se chtěla zeptat, jestli se tato infekce nemohla přenést na našeho syna např. přes ručník, povlečení, máme doma společnou vanu apod.? Mám strach, aby u něj nákaza neprobíhala bezpříznakově a neměl pak v budoucnu problémy, je v pubertě. Kdybychom ho chtěli nechat případně otestovat na vlastní náklady jako samoplátci, je toto prosím možné a kam se obrátit? Ještě bych se chtěla zeptat, zda se dá chlamydie trachomatis odhalit z moči, která se posílá do laboratoře při preventivní prohlídce u praktického lékaře? A ještě prosím jedna otázka. Při užívání Klacidu jsem udělala jednou chybu a jeden prášek jsem užila s hodinovým zpožděním. Je to velký problém? Mám strach, aby antibiotika účinkovala. Předem moc děkuji za odpovědi, vím, že je toho hodně.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství

Dobrý den paní Gabrielo.
Děkujeme za Váš dotaz. Léčba antibiotiky je dostatečná. Chlamydie lze prokázat v moči. Přenos infekce je možný například použitím cizího ručníku. Váš dotaz předávám specialistovi k odbornému vyjádření. Vyčkejte prosím na jeho odpověď. Přeji hodně štěstí.

Odpovídá lékař:

MUDr. Patrik Havlán

Specializace: Dermatovenerologie Pracoviště: Dermatovenerologické oddělení Ústřední vojenská nemocnice

Vážená Gabrielo, Klacid doberte tak jak máte předepsáno. Pokud ale nejste alergičtí na doxycyklin, měli byste dostat spíše toto antibiotikum nebo azitromycin. Infekce je pouze pohlavně přenosná, syn žádné problémy mít nebude. Při preventivní prohlídce se Chlamydie netestuje. Můžete si nechat syna otestovat v jakékoli laboratoři jako samoplátci, ale není to nutné. Zpoždění v užití nevadí, hodina nezpůsobí znatelný výkyv hladiny. Přeji brzké uzdravení.

Související dotazy

CHLAMYDIE TRACHOMATIS
Dobrý den , Infekce chlamydiemi trachomatis - jak...
Plicní chlamydie a chlamydie trachomatis
Dobrý den , 1) Lze Chlamydia trachomatis přenést...
Chlamydie trachomatis
Dobry den, Mel jsem problemy s genitaliemi,tak jsem...
CHLAMYDIE TRACHOMATIS
Dobrý den , Můj muž - 45 let-měl stále subfebrilie...
Chlamydie trachomatis
Dobrý den, chci se zeptat na spolehlivost testu na...
Chlamydie trachomatis
Dobrý den, na internetu jsem našla, že chlamydie trachomatis...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infekce HPV

Dobry den chtel bych se zeptat jak se pozna ze nejsem nositelem infekce HPV....

Infekce HPV a papilom na mandli

Dobrý den, našla jsem si výrustek na mandli a šla jsem hned druhý den na ORL....

Infekce HPV u muže

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat mám Papillon virus 16 -18 když jsem se to...

Infekce hpv v ústech

Dobrý den, prosím o informaci, jak by se projevila infekce virem hpv (především...

Infekce HPV viry

Dobrý den, při pravidelné gyn. prohlídce mi byly zjištěny pozitivní HPV viry,...

Infekce HPV viry

Dobrý den, zřejmě jsem se nakazil virem HPV a s tímto problémem jsem navštívil...

Infekce HPV, karcinom čípku děložního

Dobrý den, před měsícem jsem postoupila hysterektomoii kvůli karcinomu děložního...

Infekce chlamydia pneumoniae a Mycoplazma pneumoniae

Vážený pane doktore, půl roku mě bolí klouby, mám neustálé záškuby svalů, ucpaný...

Infekce Chlamydia trachomatis

Dobrý den, chtěla jsem se optat, zda-li lze Canestestem pro samodiagnostiku...

Infekce chlamydie trachomatis

Chlamydie trachomatis ,jak poznám jestli je nemám chronické? v roce 1012 jsem...

Infekce chlamydiemi

Dobrý de, Potřebuji poradit ohledně plicních chlamydíí,poprvé mě byli diagnostikovány...

Infekce chlamýdiemi

dobry den;mam uz za sebou 5.davku atb,vzdy po lecbe stery z cipku na trachomatis...

Infekce chlamydiemi

Dobrý den, dočetl jsem se že Chlamydie trachomatis jsou často bez příznakové,...

Infekce chlamýdiemi

Dobrý den, před půl rokem přítelkyni diagnostikovali chlamydia trachomatis...

Infekce chlamydiemi

Hezký den,dnes mi moje ambulance volala výsledky krve. Sestra mi řekla,že mám...

Infekce chlamýdiemi

Dobrý deň, na začiatku roka som prekonala pohlavné chlamýdie, po preliečení...

Infekce chlamýdiemi

Dobrý den, před třemi měsíci jsem měl problémy s močením a dle trvající asi...

Infekce chlamydiemi

Dobrý večer, léčila jsem se na chlamydie trach. 10 dní doxyhexal 100 2x denně....

Infekce chlamydiemi

Dobrý den, ráda bych se zeptala na hodnoty mého vyšetření na plicní chlamydie....

Infekce chlamydiemi

Více než před rokem jsem prodělal zápal plic vyvolaný plicními chlamydiemi....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Únava, proběhlá infekční mononukleóza

Dobrý den, V polovině ledna jsem prodělala virózou, zhruba tyden v posteli...

Změna konzistence spermatu


Plicní embolie

Dobrý den, před 6 měsíci jsem byla s potížemi s dýcháním a slabostmi převezena...

Průjem po viróze

Dobrý den. V pondělí mě schvátila únava. Odpoledne po příchodu domů jsem dostala...

Přenos hiv

Dobry den, rada bych se zeptala, jestli je mozny prenos hiv,kdyz jsem partnera...

Artritida

Dobrý den, asi dva roky se léčím na séronegativní artritidu charakteru časné...

Bulka na čele

Udělala se mi malá bulka na čele. Doufám že je tuková. Chtěl bych poradit. Mám...

Ložisko v mozku

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, našli mi na MRI :suprratentoriálne sa parientálne...

Podezření na nákazu coronavirem

Dobrý den. Včera jsem byl na testech na koronavirus. Byl jsem mírně osypanej....

Skříplý nerv, bolest zad v oblasti lopatky

Dobrý den, již přes dva týdny mám bolesti zad v oblasti kolem levé lopatky,...

Špinění v 6. týdnu těhotenství

Dobrý den, jsem na konci šestého týdne těhotenství a měla jsem dva dny špinění....

Vyrážka pod okem

Dobrý den, dcera má pod okem již 3 týden toto zarudnutí, postupem času se pomaličku...

Coronavirus a chřipka - porovnání

Dobrý den, popis situace a zdravotního stavu: Zřejmě mám chřipku (asi). Teplota...

Prosím o vysvětlení zprávy od lékaře

Dobrý den mám po zpoždění menzes cca 4 dny test mám negativní,ale nastal mi...

Bércový vřed či nikoliv?

Dobrý den, chtěla jsem Vás moc poprosit, mému otci se udělal na noze takový...

Výrustky v konečníku

Dobrý den po chirurgickem zakroku pred tremi lety , kdy mi p. doktor řezal...

Nasazení antibiotické terapie

Dobrý den mám rýmu kašel a pobolívá mě v krku už týden. Vykašlávám a smrkám...

Hubnuti

Dobrý den, mám na Vás pane doktore takovou prosbu. Před dvěma lety ze svých...

Mdloby

Dobrý den, cca od puberty jsem citlivější na změnu tlaku v okolí. Např. při...

Mohou za bolest svalů a kloubů ledviny?


Reklama