Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Infekce Chlamydií trachomatis

Martin 26.8.2018

Dobrý den,
před 5 lety jsem začal mít bolesti hlavy, které se stupňovali, kdy se přidalo brnění končetin. Byl jsem odeslán na vyšetřeni na neurologii. CT mozku v pořadku, EEG také bez nálezu, krev v pořádku až na jednu hodnotu protilátek IGg na boreliozu, test byl doplněn testem Western blot, který byl negativní. Výsledek byl, že mám migrénu, ikdyž to nic nepotvrdilo. Zajímavé ale je, že po pár opravdu bolestivých stavech se bolesti začali zmírňovat. Místo prudké bolesti (trvající jeden den a poté 2 dny únavy) se postupně začala prodlužovat únava (4 dny) později i více. Zajímavé také je, že tyto stavy přišli vždy po fyzické námaze s odstupem jednoho nebo dvou dnů. Před rokem jsem měl bolest v podbřišku s podezřením na zánět slepého střeva. Krev a moč v pořádku, na ultrazvuku pouze zvětšené uzliny v této oblasti. V únoru jsem měl zánět dolních cest dýchacích(nasazeny antibiotika duomox), který se mi v dubnu opakoval(znova stejné antibiotika duomox) a dodnes vykašlávám hlen. V červnu jsem měl podle mého praktického lékaře zánět močových cest, moč a krev opět bez nálezu, nasazeny antibiotika ciprinol 250mg (měl jsem pálení při močení a mírný otok žaludu), po dobrání antibiotik se příznaky zlepšili, ale po týdnu opět to samé. Nasazeny znovu antibiotika ciprinol 250mg, vše se opakovalo. Tyden po antibiotikách se mi potíže vrátili, a tak jsem požádal praktického lékaře, aby mě poslal na urologii. Tam opět moč v pořádku, provedeny stěry z močové trubice, doporučení hodně pít a za týden si zavolat na výsledky. Mezitim se přidala mírná bolest varlat. Výsledky stěrů prokázali mírný výskyt barterií chlamydie trachomatis (po 2 antibiotikách na zánět močových cest). Dostal jsem na přeléčení antibiotika gyrablok 400mg.
Zajímalo by mě, jestli je možné, že by bolest hlavy a chlamydie (které mohou být bezpříznakové) mohli mít něco společného, myslim nakažení před 5-ti lety chlamidyemi, a až nyní příznaky v podobě pálení při močení a bolest varlat (po oslabení imunity několika antibiotiky). Vím, že jsou to na první pohled 2 různé problémy, ale znám pani, která při nakažení chlamydiemi měla brnění končetin, proto mě zajímá zda tyto potíže mohou mít něco společného.
Poslední detail je že, mám již 2 roky problémy s uzlinama pod čelistí (2x za měsíc se zvětší), praktický lékař to neřešil. Proto jsem si došel na ultrazvuk na vlastní žádost a výsledek je, že tam mám zánětlivá ložiska, která jsou benigní. A k tomu zvětšené uzliny v podbřišku pred půl rokem.
Je možné, že i tento fakt značí dlouhodobou infekci v těle v podobě chlamidií?
Děkuji za radu a případný návrh jak celou situaci řešit dále. Nejsem si totiž jistý zda tento problem vyřeši gyrablok na 15 dní.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Vamed-Mediterra

Dobrý den,
infekce Chlamydií trachomatis je nejčastější sexuálně přenosná bakteriální infekce.
Je tedy otázka, zda jste se mohl takto před 5ti lety nakazit.
Jinak mezi příznaky infekce patří bolesti hlavy, svalů, kloubů, dále mohou být i zvětšené uzliny v oblasti pánve - v této oblasti se tedy u Vás infekce Chlamydií trachomatis vyloučit nedá. K léčbě se používají antibiotika, která Vám byla dříve i nyní znovu nasazena.
Chlamydií je více druhů, infekce horních cest dýchacích způsobují Chlamydie pneumoniae , které mohou způsobovat i opakované infekce nebo mohou přetrvávat v organismu.
Určitě teď vyčkejte na efekt léčby, můžete užívat prostředky na podporu imunity a v případě, že by u Vás problémy trvaly, bude vhodné vyšetření na imunologii. Doporučení by Vám měl vystavit Váš praktický lékař.
Přeji, aby se Váš zdravotní stav brzy zlepšil.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Chlamydiová infekce jako možná příčina obtíží je nepravděpodobná, protože jste byl několikrát přeléčen antibiotiky, která na chlamydie působí (Ciprinol, Gyrablok). Navíc opakované podávání antibiotik poškozuje vaši mikroflóru a může vést k dalším obtížím. Příčinu vašich obtíží je nutné hledat jinde. Doporučuji provést kompletní vyšetření týkající se uzlinového syndromu, buď cestou praktického lékaře nebo na infekčním či interním oddělení.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Chlamydia trachomatis
Dobrý den ještě jsem se chtěla zeptat zda se tato infekce...
Infekce chlamydií trachomatis
Mám chlamydii trachomatis., mám léky od min týdne,...
Nákaza chlamydií trachomatis
Dobrý den, prosím o vysvětlení následujících výsledků...
CHLAMYDIE TRACHOMATIS
Dobrý den , Infekce chlamydiemi trachomatis - jak...
CHLAMYDIE TRACHOMATIS
Dobrý den , Můj muž - 45 let-měl stále subfebrilie...
CHlamydia trachomatis
Dobrý den chci se zeptat zda je možné, když se momentálně...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infekce chlamýdiemi

dobry den;mam uz za sebou 5.davku atb,vzdy po lecbe stery z cipku na trachomatis...

Infekce chlamydiemi

Dobrý den, dočetl jsem se že Chlamydie trachomatis jsou často bez příznakové,...

Infekce chlamýdiemi

Dobrý den, před půl rokem přítelkyni diagnostikovali chlamydia trachomatis...

Infekce chlamýdiemi

Dobrý deň, na začiatku roka som prekonala pohlavné chlamýdie, po preliečení...

Infekce chlamýdiemi

Dobrý den, před třemi měsíci jsem měl problémy s močením a dle trvající asi...

Infekce chlamydiemi

Dobrý večer, léčila jsem se na chlamydie trach. 10 dní doxyhexal 100 2x denně....

Infekce chlamydiemi

Dobrý den, ráda bych se zeptala na hodnoty mého vyšetření na plicní chlamydie....

Infekce chlamydiemi

Více než před rokem jsem prodělal zápal plic vyvolaný plicními chlamydiemi....

Infekce chlamýdiemi

Dobrý den, před asi čtyřmi lety jsem prodělala chlamydiovou infekci - měla jsem...

Infekce chlamydií trachomatis

Mám chlamydii trachomatis., mám léky od min týdne, kdy jsem si vzal první dávku...

Infekce chrupu

Dobrý den, zhruba před dvěma lety jsem byl na pohotovosti s bolestí zubu (spodní...

Infekce kampylobakterem

Dobrý den, chtěla bych se Vás prosím zeptat. Přítelkyně leží čtvrtý den na infekčním...

Infekce kosti

Dobry vecer pritel pred rokem boural na motorce. Operovali mu panev,rana se...

Infekce koutků úst

Dobrý den , Na tváří se mi kolem koutku úst dělají suché červené fleky , které...

Infekce krev

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je riziko nakazit se nějakou infekcí,...

Infekce krku, dutiny ustni

Dobry den. Jiz nekolik mesicu me trapi bolest jazyka. Je paliva, zejmena pod...

INFEKCE ktera se doposu nenasla

Dobry den, Chtela bych Vas pozadat o radu ohledne infekce, ktera se nemuze najit....

Infekce kůže ??

poustu odborníků a nikdo mi nedokáže říct co mi je. Mám po celém těle (hlaně...

Infekce kůže v tropech...

Dobrý den. Jsem v zahraničí přesnějí na Filipínách - je tu vlhko, teplo a možná...

Infekce kvasinkami a celkové obtíže

Dobrý den Léčim se asi 3 týdny s kvasinkami. Po nějaké době se to zlepšilo,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Píchání ve varlatech a bedrech


Bolest po vytržení zubu

Je to 14dni co mi vytáhli 8 v pravo nahoře od té doby mě strašně bolí celá práva...

Chronická Hepatopatie - nákaza?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda člověk, který má chronický abuzus a chronickou...

Vřídky na stydkých pyscích

Mám u pochvy pár tvrdých vridku. jeden až 1cm, dva jsou tmavé az černé jinak...

Zúžení páteřního kanálu

Dobrý večer. Na magnetické rezonanci mi bylo zjištěno Zúžení L úseku páteřního...

Zánět močového měchýře

Dobrý den,loni v srpnu jsem měla zánět močového měchýře (léčen ATB).Kontrolní...

Píchání v uchu při vytvoření tlaku, podtlaku

Dobrý den, mám problém s pícháním v uchu za vytvoření tlaku či podtlaku na...

Krevní tlak

Pri beznych cinnostiach mam pulzny tlak 10-20 tep 85, no stava sa, ze pulzny...

Bolesti žaludu

Dobrý den , je mi 15 let a už mi bolí žalud tak 3 roky asi sem to předtim nevnímal...

Scheuermannova nemoc

Dobrý den. Je mi 19 let a už před několika lety mi bylo řečeno že mám scheuermannovu...

Bolest kyčelního levého kloubu

Dobrý den.Prosím o radu .Zhruba měsíc mě trápí bolest kyčelního levého kloubu...

Bolesti zad s prostřelováním do pravé nohy

Dobrý den třetím rokem mám mravenčení až pálení pravé nohy předního stehna .Na...

Křeče v břiše v těhotenství

Dobry den jsem těhotná ve 24 týdnu a dneska jsem dostala silné křeče do břicha...

Léčba ATB

Dobrý den, pro mé obtíže(třas, motání hlavy, brnění a pálení končetin, záškuby,zhoršená...

Mám na spodní straně svého penisu modřinu/modřiny


Porušení střevní mikroflóry po antibioticích Duomox, jak dlouho trvá obnova a jak?

Dobrý den při léčbě antibiotiky duomox 1000 mi bylo po 4 měsících zjištěno porušení...

Pocit nedodechnutí


Kokosovy olej v tehotenstvi

Dobrý den, je bezpečné v těhotenství používat jako lubrikant kokosový olej? Děkuji

Parapelvické cysty pravé ledviny

Paní doktorko,mám takový dotaz,co znamená parapelvické cysty a pak,mívala jsem...

Vyrážka na žaludu


Zavřít reklamu