Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Infekce Garnerella vaginalis a Ureaplasma urealyticum

Gynekologie Michaela 14.9.2017

Dobrý den,
mám prosím dotaz, na kterých bych ráda dostala odpověď i od jiného specialisty gynekologa, než je ten můj. Z návratu dovolené u moře po vysazení léku Noretisteron jsem dostala menstruaci, která měla velmi silné krvácení a po jejím ukončení jsem měla potíže. Výtok a pálení v močové trubici. Po intimním styku masivní krvácení. Navštívila jsem svého gynekologa, který mi udělal kultivaci na bakterie. Tam se potvrdily bakterie Garnerella vaginalis četně a Ureaplasma urealyticum více než 10 na 4/1. Dostala jsem Metronidazol antibiotika i pro partnera, který měl jen mírné potíže v podbřišku. Lékař mi sdělil, že tato nemoc se přenáší jen sexuálně, prakticky nemožné získat jinak. Chci se tedy zeptat jestli je možné si dovést tyto bakterie právě z dovolené. Moc děkuji za názor odborníka. Plánovali jsme na podzim IVF a teď mám obavy, jestli by to na početí nemělo vliv.

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Králová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den, paní Michaelo, vzhledem k prosbě odpovědi gynekologa, tak Váš dotaz předávám k odpovědi našemu specialistovi z dané oblasti z konzultační ambulance. Vyčkejte prosím jeho reakce. S pozdravem.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
Bakterie Gardnerella vaginalis je součástí poševní mikrobiální flóry každé zdravé ženy. Pokud však dojde k narušení přirozeného mikrobiálního prostředí, například vlivem antibiotické terapie, bakterie se přemnoží a svými toxiny a enzymy naruší prostředí vaginální sliznice, což se projeví právě výtokem, dále svěděním a pálením při močení a výrazným „rybím zápachem“, který je pro tuto infekci typický. Nakažení muži mohou trpět zánětem prostaty či močových cest, ale nemusí mít žádné projevy infekce.Na plánované početí by to nemělo mít vliv, spíše by jej bylo vhodné zvážit vzhledem k věku.
Příjemný den

Související dotazy

Přenos ureaplasma urealyticum
Dobrý den, Je mozne se nakazit ureaplasma urealyticum...
Ureaplasma urealyticum
Dobrý den. Píši ohledně bakterie Ureaplasma Ur. Asi...
Ureaplasma urealyticum
Dobrý den, prosím o radu. Je rozdíl ve spolehlivosti...
Chlamydia trachomatis a Ureaplasma urealyticum
Dobrý den, na testech na gynekologii mi našli bakterie...
Kombinovaná terapie při infekci pochvy
Dobry den, pro opakovane zanety mocoveho mechyre mi...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infekce dýchacích cest u kvadruplegika

Dobrý den, jsem kvadruplegik (hýbu pouze hlavou), 16 let po autonehodě (mezižeberní...

Infekce dýchacích cest v těhotenství

Dobrý den Chci se zeptat, jsem na konci 32tt a již 5 den užívám antibiotika...

Infekce dýchacích cest, dušnost

Dobrý den, otec má od neděle vysoké teploty, vždy kolem 38.7 a pocit něčeho...

Infekce dýchacích cest, nízké crp a efekt antibiotik

Dobrý den, od 23.12 beru ATB Augmentin po 12 hod., mudr napsal bez crp na zanet...

Infekce dýchacích cest, průjem, antibiotika

Dobrý den, dostala jsem od lékaře předepsaný Ospamox 750, beru jej po 8h. A...

Infekce dýchacích cest, teploty

Dobry den,v úterý se mě chytla zimnice a dostala jsem horecku cca 40 a dusivy...

Infekce E coli?

Zdravím paní doktorko před 7 lety mi doktoři našli záňet v dolňích moč. Cestách...

Infekce E.coli

Dobrý,den.Již jsem psala.Už 4mněs.mně trápí e colli v pochvě.Vždy dostanu nějaké...

Infekce Gardnerella vaginalis

Dobry den, rad bych se zeptal, trápí me uz nekolik let žlutý výtok z močové...

Infekce Gardnerella vaginalis

Dobrý den pane doktore, Partner byl léčen Entizolem pro zjištění Gardnerelly,...

Infekce gynekologická

Dobre odpoledne. Ve středu jsem dostalq injekci na vyvolani menstruace.. mam...

Infekce gynekologická

Krásný den, chtěla bych se s Vámi poradit. Mám ženské problémy a nevím, zda-li...

Infekce H. pylori

Dobry den, pred 6 rokam zjisten HP virus v zaludku, nelecila jsem. Ted po 6...

Infekce HCD

Již asi 10 let trpím na opakující se problém s horními dýchacími cestami a to...

Infekce Helicobacter pylori

Dobrý den chtěl bych se optat léčím se na chronickou gastricidu s HP a zajímalo...

Infekce Helicobacter pylori

Na gastroskopiji mi našli Helocobater pyroli nasazena lečba dvoji baleni Klacid,Duomox...

Infekce helicobacter pylori v těhotenství

Dobrý den, prosím Vás o radu. Mám občasné bolesti břicha - vždy po jídle a reflux....

Infekce helicobakteru pylori

Dobrý den, paní doktorko, před třema roky-v 47lety, jsem prodělala zánět jícnu,gastroskopické...

Infekce Helikobakterem

Dobry vecer, chcela by som Vas poprosit o radu, planujeme s manzelom dalsie...

Infekce hemofilem. Časté záněty močových cest

Dobry den, pred tremi tydny mne zacalo palit na prudusnici a pote silna bolest...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest v kyčli vystřelující do zad, břicha a kolene

Dobrý den, už 3 roky mě sem tam bolela kyčel, poslední asi 4 měsíce mě neustále...

Změny na děložním čípku


Čirý výtok, bolest břicha

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na problém s výtokem z pochvy. Před týdnem...

Motání hlavy po úrazu

Dobrý den,chtěl bych vás moc poprosit o radu. Je mi 30 let a jsem na Novém...

Ve středu jsem spadla na schodech

Dobrý den, ve středu jsem spadla na schodech. Pad byl pozadu, kdy jsem upadla...

Úzkostně depresivní porucha a nové projevy


Močové cesty

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou. Před 14 dny mi byl udělán, při prevenci,...

Operace křečovývh žil

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, chystám se na operaci křečovývh žil je mi...

Citalec a psychika

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat.Přítel bere citalec 20mg.Nemá chuť k jídlu,zhubl,mám...

Pupínky na žaludu

Na žaludu se mi udělali tyto pupínky nevím co to je

Předčasná ejakulace

Dobrý den, měl bych dotaz a nemůžu na něj najít nikde odpověď. Trápí mě problém...

Helikobakter pylori

Chci se zeptat, jestli pomáha vyléčit helicobacter pylori tabletky chios masticha.

Krvácení mimo menstruaci


Brániční kýla a reflux jícnu

Dobrý den, mohli byste mi napsat, zda je možné, že brániční kýla do 3 cm se...

Cvičení se zátěží při hluboké žilní tromboze

dobrý den před 14 dny mi na ultrazvuku zjistili hlubokou žiní trombozu v pravé...

Bolest dolních končetin


Necitlivost části pokožky hlavy

Dobrý den, asi to není nic závažného, ale je to pro mě zvláštní, proto bych...

Pálení jazyka, zduření jazykových papil, nepříjemný pocit v krku

Dobrý den, již dlouhodobě trpím na opakované potíže v krku. Vzhledem k mnoha...

Občasné průjmy, lze dlouhodobě užívat Imodium?

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli můžu užívat Imodium i dlouhodobě. Už...

Mastná stolice

Dobrý den, uz 2. Den mam velké množství tuku (oleje) ve stolici a občas i pri...

Reklama