Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Infekčnost po nákaze rotavirem

Infekce H 12.2.2008

Dobrý den.Chci se zeptat. jak dlouho je infekční člověk po prodělání infekce rotavirem.Jde mi o to, za jak dloho můžeme navštívit babičku s dětmi, aby se nenakazily. Stačí, když už nebude zvracet ani mít průjem?Nebo máme raději několik dní počkat?Děkuji.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, paní Hrodková.
Rotaviry jsou extrémně nakažlivé, k přenosu stačí pouhých 10 virových částic. Viry se vylučují stolicí a to 4-57 dní. Diagnostika je možná, ale k potvrzení nakažlivosti po prodělaném onemocnění se příliš nepoužívá.

Související dotazy

Neštovice
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda může být přenašečem...
HIV-infekčnost
Dobrý den, mám dotaz ohledně infekčnosti HIV. Pokud...
Infekčnost-neštovice
Dobrý den, sestřenka (4roky) byla dneska odpoledne...
Varicella v těhotenství
Dobry den ,chtela jsem se zeptat jsem 19+1tt a prisla...
Plané neštovice?
Dobrý den, včera se mi na obličeji udělali menší pupinky,...
Neštovice
Dobrý den, jsem v prvním trim. těhotenství, starší...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infekční onemocnění?

Dobrý den, před třemi týdny jsem měla angínu (údajně) léčenou antibiotiky....

Infekční pacientka-vhodnost pobytu na společném pokoji v rehabilitačním zařízení

Dobrý den, měl bych následující dotaz. Mámě (73 let) byla před týdnem provedena...

Infekční průjem

Dobrý den. Jen se chci zeptat. Ráno 31.12 jsem se vzbudil a měl jsem průjem...

Infekční průjem při cestování

Jsem v zahraničí (v sev.Africe) a dostala jsem náhle infekční průjem.Byl provázen...

Infekční reakce v intimních partiích

Dobrý den, před dvěma dny se mi v intimních partiích objevili pupínky nebo bradavičky...

Infekční zánět mozkových blan

Dobrý den, chtěla bych se informovat má kolegyně byla u mě na návštěvě ten den...

Infekční zátěž - antibiotika

Dobrý den, v březnu 2013 jsem se léčila s borrelií a chlamyidií pneumoniae u...

Infekční zdravý nosič mononukleózy

Dobrý den, mám strach, že jsem infekční zdravý nosič mononukleózy a rád bych...

Infekčnost anginy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak dlouho po zahájení léčby antibiotiky...

Infekčnost chřipky

Dobrý den paní Doktorko, nedávno sem se vás ptala ohledně chřipky a nachlazení...

Infekčnost při mononukleóze

Dobrý den, prodělal jsem mononukleózu, po necelých 3 týdnech diety jsem už v...

Infekčnost při mononukleóze

Dobrý den, prodělal jsem mononukleózu, po necelých 3 týdnech diety jsem už...

Infekčnost spálové angíny

Dobrý den, mám dotaz. Moje sestra má dceru, která má spálovou angínu, má ji...

Infekčnost u planých neštovic

Dobry den Chci se zeptat ohledne nestovic. Nikdy jsem nestovice nemela a zrovna...

Infekčnost-neštovice

Dobrý den, sestřenka (4roky) byla dneska odpoledne na dětském hřišti, kde se...

Infekne

kdybych měla kvasinkovou infekci muže dobře proběhnout menstruace????předem...

Infekt

Dobrý den, syn 17 let je nyní v USA na studiích. Před třemi týdny se mu objevily...

Infekt a ataka roztrousene sklerozy

Dobry den. Od 17 trpím RS.. v tuhle chvilku se lecim s chřipkou.. a mam silnou...

Infekt Helicobacter pylori

Dobrý den, psala jsem dotaz ohledně kompletní intestialni metaplazii, kterou...

Infekt močových cest

Dobrý den, Mám dotaz - dnes jsem navštívil urologa s nevelkou bolestí jakoby...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Otoky tváře, rtů

Dobrý den,již čtvrtým rokem mi otečou rty a tváře.Začne to lehkým brněním rtů...

Možnosti terapie nodózní strumy


Hemangiom jater


Bolest a otok dásní a jazyka


Průjem, cukrovka, dialýza

ráda bych se optala na stále trvající průjmy maminky.je již po operaci...

Mirena

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, má mirena zásadní vliv na vytvoření nádoru...

Hysterektomie a bolest břicha

Dobry den,rada bych se zeptala,jestli je normalni bolest bricha (i v zadech,neco...

PM Chlamydil Extra

Dobrý den, byly mi diagnostikovány chlamydie tracho. na léčbu jsem dostala antibiotika...

Hemangiom v játrech

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Před půl rokem mi byl vyšetření -sono břich...

Tuhý hnis na krčních mandlích

Dobrý den, prosím o radu, asi dva měsíce pozoruji, že se mi na krčních mandlích...

Bulka na penise

Objevila se mi bulka na penisem mám jí tam tak mněsíc. Kdy na ní zatlačím nebolí....

Křeče v břiše

Dobrý den, už nějakou dobu mám ráno křeče břicha, které ale přejdou po stolici....

Azitromycin a mléko


Vlasy


Antidepresiva a alkohol?


Problémy s menstruací

Dobry den uz od 14ti let mam problem s menstruaci byla moc silna dlouha a casta.brala...

Noční bolesti zad

Dobrý den paní doktorko, je mi 40 let. V poslední době se u mě vyskytuje bolest...

Aterom, výrůstek na hlavě

Dobrý den, při česání jsem narazil na tento výrůstek na temeni hlavy a po dalším...

Bulka na penise

Dobrý den, chci se zeptat, po pohlavním styku s přítelkyní se mi na penisu(převážně...

Mirena

Dobrý den, 6 týdnů mám zavedeno nitroděložmí tělísko Mirena. Jsem 7 měsíců...