Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Intolerance lepku a únava, péče o kojence

Dieta Kateřina 24.4.2017

Dobrý den ,před 2 roky mi bylo zjištěno alergie na pšenici ,po půl roce co jsem nasadila bezl.dietu ,zhubla jsem a bez problémů otěhotněla .V těhotenství jsem se neomezovala ,spátne mi nebylo ,ani žádné jiné potíže nebyli .Porod ,následně šestinedělí ,začala jsem být extrémně unavená ,sotva jsem kolikrát mluvila ,byla jsem občas i dezorientovaná ,stále nafouklá ,tlačeni žaludku ,občas pálení na hrudi,bylo toho dost .Začla jsem omezovat potraviny s pšenici ,už měsíc nejím pečivo ,nejím sladkosti kde se psenic.mouka nachází .Po 2 mes.cekani mi alergolog řekl že je to zkřížená reakce s trávami ( jsem alergická na pyl) .Nasadil mi prášky každodenní ,a příležitostný ( antihistaminika ).Tím se mnou skoncil,dál nic neřeší.Je mi ale stále stejné ,co s tím ? Děkuju moc za radu. Doplnění informací: Pan dr.alergolog mi dělal podrobnější vyšetření na další potravin.alergie i jeden druh pšenice-negativní vše.
Předepsal :deslortadine actavis 5 mg ,ale jen v případě když budu navštěvoavat restaurace ,prostě jen v krajní mezi ,nepravidelně.Podle pana alergologa se jedná o zkříženou reakci s moji alegii na traviny-dosud žádná vakcína ,větší potíže jsem neměla v době kvetení.
Ano ,po porodu jsem již užívala podle praktické dr.železo ,nyní 3měsíce už ne.
Za nedlouho mám schůzku s praktickou dr.a pobavíme se co dál když testy vyšli negativní ,trvá na vyšetření žaludku, mne osobně to příjde zbytečné.
Vypozorovala jsem ,že mi je těžko a pobolívá žaudek i po smetanovém jogurtu ,domaciho pudingu z mléka ,ale pouze večer když to zkonzumuji.
Takže vlastně stále po 3 měsích nevím na čem jsem,a čeká mne další lítání po dr. a to je s malym dětatkem hodne narocne.

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Pracoviště: Klinika pracovního a cestovního lékařství - FNKV Praha

Kateřino, pečujete o malé dítě, do jisté míry je naprosto normální, že jste unavená, a to i hodně. Pokud máte intoleranci lepku, je třeba držet dietu na 100 %. Nevím, jak dlouho už berete antihistaminika, ale doporučuji Vám v tom pokračovat dle doporučení lékařů, držet bezlepkovou dietu a snažit se maximálně odpočívat. Další příčinou může být poporodní chudokrevnost a nedostatek železa. Bylo by vhodné podstoupit vyšetření krve, navštivte Vašeho praktického lékaře. Věřím, že se vše časem srovná. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie‎, Imunologie‎ Pracoviště: MMUNIA spol. s r.o.

Dobrý den, diagnostika potravinové alergie není jednoduchá, nejlépe se prokáže časná přecitlivělost, ale může se jednat i o oddálenou senzibilizaci, která se laboratorně úplně spolehlivě vyšetřit nedá. Píšete, že Vám byla zjištěna alergie na pšenici a pozorovala jste zlepšení projevů po nasazení diety. Proto pokud se obtíže vrátily bych opět dietu nasadila.
Je rozdíl zda-li Vám byla diagnostikována alergie- senzibilizace na pšenici nebo celiakie - jedná se o naprosto různorodá onemocnění.
Nelze samozřejmě vyloučit i podíl zkřížené alergie s inhalačními alergeny pylů trav, kdy může dojít i k senzibilizaci na rostlinné alergeny přítomné např. v obilovinách.
Pokud po dietě tentokrát obtíže nevymizely /dieta musí být opravdu striktní/, je potřeba pátrat po jiných příčinách nejen v alergologické oblasti , ale vhodné by bylo doplnit i gastroenterologické vyšetření.
Přeji hezký den Marcela Vorlíčková

Související dotazy

Intolerance na lepek a mléko
Dobry den, nedavno mi lekari zjistili intoleranci na...
Intolerance lepku
Dobrý den, už nějakou dobu asi 3 roky mám problémy...
Lepek ve stravě kojence
Dodrý den,mám dotaz ohledně zavedení lepku do stravy...
Intolerance lepku
Dobrý den, chtěla bych se zeptat je možné že bych měla...
Mám alergii na lepek
Dobrý den, mám potíže se zažíváním. Mám alergii na...
Intolerance lepku
Dobrý den, mám dotaz ohledně intolerance na lepek....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Intolerance laktózy

Dobrý den. Mám podezření na intoleranci laktózy. Už jako mimino jsem zvracela...

Intolerance laktózy

Dobrý den pane doktore, měl bych na Vás prosím následující dotaz: Minulý...

Intolerance laktózy

Dobrý den, kvůli táhlým problémům s trávením (meteorismus, nafouklý žaludek)...

Intolerance laktózy

Dobry den, uz mam delsi dobu travici obtize pred rokem jsem absolvoval gastroskopii...

Intolerance léků

Dobrý den, před pár lety mi lékař navrhl léčbu migrény v poslední fázi klinické...

Intolerance lepku

Dobrý den, už nějakou dobu asi 3 roky mám problémy s trávením. V 17-18 letech...

Intolerance lepku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat je možné že bych měla intoleranci lepku? Trpím...

Intolerance lepku

Dobrý den, mám dotaz ohledně intolerance na lepek. Po vleklých potížích se zažíváním...

Intolerance lepku a laktózy

Dobrý den, již několik měsíců mě trápí zažívací problémy, typu průjmy, bolesti...

Intolerance lepku a laktózy

Dobry den, zajima me vysetreni na intoleranci lepku, laktozy. Pred pul rokem...

Intolerance mléčných výrobků

Dobrý den. Navštívil jsem lékaře kvuli dlouhotrvajícímu (4 týdny) průjmu. Ten...

Intolerance na kravské mléko

Dobrý den paní doktorko,prosím Vás tímto o radu .Dceři bylo dle krevních odběrů...

Intolerance na laktózu a slabě lepek

Dobrý den, prosím o radu - mám dlouhodobě problémy s nadměrnou plynatostí, vlastně...

Intolerance na lepek a mléko

Dobry den, nedavno mi lekari zjistili intoleranci na lepek a mleko. Je to pro...

Intolerance nebo alergie na kravské mléko

Dobrý den, při imunologickém vyšetření mi byly zjišťeny následující hodnoty:...

Intolerance polysacharidů

Vážený pane doktore, 6 měsíců mne trápí kruté bolesti zad a také částečně břicha...

Intolerance potravin

Dobrý den, už přibližně 2 roky mám problém se žaludkem. Nemůžu sníst cokoli...

Intolerance potravin

Dobry den, na jare v roce 2019 me nejspise postihnul zlucnikovy zachvat. (Nepotvrzeno...

Intolerance potravin a eliminačně provokační test

Dobrý den, dlouhodobě mám problémy se zažíváním, po jídle mě bolí břicho a...

Intolerance potravin KB, svědění

Zdravím! Mám vyšetření na intoleranci potravin KB a IGG pozitivní a prosím tímto...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Tetanie

Dobrý den.Me obvodni lékařce jsem popsala příznaky které mám a ona mi řekla...

Zánět moč. měchýře

Dobrý den, je mi 15 let a už asi měsíc pozoruji, že po vymočení, i když mám...

Krvácení z nosu

Dobrý den, před dvěma měsíci mi 2 dny po sobě tekla krev z nosu a dnes znovu,...

Bolest v kříži, noční a ranní tuhnutí kloubů prstů

Dobrý den, prosím o radu. Je mi 43 let.Cca 6 měsíců mě v noci a ráno při probuzení...

Doteď mi na ušním lalůčku zůstala taková tvrdší bulka

Dobrý den, asi před měsícem se mi na jednom ušním lalůčku udělal pupínek, který...

Vyšší lačná hladina cukru


Nateklý nárt a kotník.

Dobry den pane doktore, chtel bych si s vami poradit ohledne meho natekleho...

Zánět zubu

Dobrý den,pane doktore,chodím k zubařce několikrát do roka za poslední 2 roky.,-začlo...

Syfilis v těhotenství

Dobrý den. Mohu poprosit o radu. Jsem ve 13 TT těhotenství na zajišťovací lecbe...

Lék na oddálení menstruace a jeho preskripce


Riziko užívání nikotinových sáčků Lyft


Antimykotika


Pálení a bodání stehen

Dobrý den, posledních půl roku mám potíže ze stehny, při delším chozením,...

NORETHISTERON či Orgametril

Dobrý den. Chtěla bych oddálit menstruaci kvůli dovolené u moře. Chtěla jsem...

Mukokela

Dobrý den,mohla bych se zeptat co to muze byt?mam to asi treti den a dnes se...

Občasné motání hlavy po ránu

Dobrý den , jmenuji se Kristýna a je mi 13 let.Nejsem nějak spokojena s mojí...

Otok po pádu

Dobrý den, ve čtvrtek jsem při běhu zakopla a spadla jsem si na ruku (horní...

Jaké vyšetření může ohalit srůsty

V prosinci 2010 jsem byl na operaci kde mě byl odstaněný žlučník (jeden 14mm...

Vyšší krevní tlak po antibiotikách

Vážená paní doktorko, dnes jsem byla na prohlídce u své gynekoložky a sestřička...

Pásový opar, možnost nákazy po měsíci a půl od výsevu puchýřků

Dobrý den, 18. 7. jsem se vrátila z Bertinných lázní. 20. 7. se mi projevila...

Reklama