Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Intoxikace oxidem uhelnatým

Mozek a nervy Zuzana . 28.10.2009 redakce uLékaře

Dobrý deň, naša 11ročná(43Kg) dcéra bola vraj otrávena oxidom uhelnatým, mala však silné krče horných končatín a miestami prestávala dýchat toto všetko trvalo až 15minut bez prestávky.Ked prišli zachranari už sa začala preberat sama bola zmatená ale oči už otvorila a kominukovala. Pri prevoze mala TK60/40 a SpO2 96%-a práve o SpO2 mi ide, ked prišli mala len 82% , prečo toto číslo nieje uvedené v zázname nieje doležité? Hladala som či su krče bežné pri otrave, ale nikde som nenašla odpoveď. Prosím možete mi vysvetlit tie čísla a aké nasledky može mat takáto otrava na jej zdravie? Netrvali krče a stav bezvedomia príliž dlho (15min)? EKG křivka- sin.114/min.., osa+60°, PQ0,15, QRS0,06, Qtc 0,395, ST-T bpn B-COHb:0,302 Ďakujem za odpoveď. Zuzana

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, Zuzano! U otrav oxidem uhelnatým záleží hlavně na množství karboxyhemoglobinu v krvi COHb% (zjednodušeně řečeno, kolik oxidu uhelnatého se stačilo navázat na červené krvinky). Podle hodnoty, kterou uvádíte, se u vaší dcerky jedná o otravu středního stupně (ale záleží na tom, s jakým časovým odstupem byla tato hodnota stanovena, přesnou informaci ohledně tíže otravy vám tedy může podat jen její ošetřující lékař!). Křeče do obrazu otravy oxidem uhlenatým opravdu patří. Jaké budou následky otravy ukážou hlavně následující dny a týdny, v tuto chvíli není možné je s jistotou předpovědět. U otrav těžšího stupně lze očekávat problémy neurologického charakteru-poruchy paměti, soustředění, třes, poruchy řeči, zvýšená dráždivost, náladovost, atd. Objeví se většinou do 3 týdnů, zda a jak rychle se upraví záleží na tom jak těžká byla otrava. Obecně platí, že mozek dětí má o mnoho lepší schopnost regenerace než mozek dospělých. Přeji vaší dceři brzké uzdravení!

Související dotazy

Intoxikace
Dobrý den, dovoluji si na Vás obrátit s následujícím...
Dlouhodobé přiotrávení oxidem uhelnatým
Dobrý den, loni v červenci jsem se přestěhoval do...
Intoxikace
Zdravím, potřebuji radu nebo aspoň určit co mi je....
Lehká otrava CO
Dobrý den, pokud mám podezření na lehkou otravu oxidem...
Intoxikace,alfotoxiny
Dobrý den, Prosím Vás o zodpovězení dotazu týkající...
Intoxikace potravinami
Dobry den pritel byl v praci a snedla nejaky spatny...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Intolerance potravin KB, svědění

Zdravím! Mám vyšetření na intoleranci potravin KB a IGG pozitivní a prosím tímto...

Intolerance vajec

Dobrý den, poslední dobou jsem zaznamenal velkou intolerancí po konzumaci...

Intolerance,zanet

dobry den ,pani doktorko,prosim vas,porad te mi,po dvou a pul letech meho trapeni(hypochondr)...

Intolerante

Dobrý den, rád bych se zeptal.. poslední roky, kdy sem začal konzumovat více...

Intolerantní pleť+sluníčko

Dobrý den.Mám velmi intolerantni pleť a ani kožní lékařka ani alergoložka mi...

Intoxikace

Dobrý den, dovoluji si na Vás obrátit s následujícím problémem ke konzultaci Žijeme...

Intoxikace

Zdravím, potřebuji radu nebo aspoň určit co mi je. K doktorovi moc nechci..O...

Intoxikace Ibalginem

Dobrý den, mam dotaz kamarádka který je 20 let je silnějších postavy. A spolikala...

Intoxikace léky

Dobrý den, po psychických problémech jsem si vzala 12 prášku něco na způsob...

Intoxikace marihuany a stav po ní

Dobrý den, V pátek okolo jedné hodiny jsem vykouřil ani né polovinu jointa....

Intoxikace potravinami

Dobry den pritel byl v praci a snedla nejaky spatny steak a parky. Rozklepal...

Intoxikace,alfotoxiny

Dobrý den, Prosím Vás o zodpovězení dotazu týkající se aflatoxinů.Zajímalo...

Intraartikulární kys. hyaluronová do hlezenního kloubu po úrazu

Dobrý den, jsem asi půl roku po distorzi kotníku (nespecifikované poranění vnějších...

Intraartikulární zlomenina kloubu na palci nohy

Dobry večer, V nedeli 9.3.během dopoledne mi zničehonic otekl palec pravé...

Intracerebrální krvácení

Dobrý den, 9měsíční syn mi pozadu spadl přímo na hlavu (na lino) ze židličky...

Intracerebrální krvácení

Dobrý den, 9měsíční syn mi pozadu spadl přímo na hlavu (na lino) ze židličky...

Intracerebrální krvácení

Dobrý den, 9měsíční syn mi pozadu spadl přímo na hlavu - možná právě na oblast...

Intracerebrální krvácení

Dobrý den, mám dotaz týkající se krvácení do mozku. Vím, že u malých dětí (cca...

Intracerebrální krvácení

Dobrý den, před třemi dny mi 9měsíční syn pozadu spadl přímo na hlavu (na lino)...

Intracerebrální krvácení

Dobrý den, před třemi dny mi 9měsíční syn pozadu spadl přímo na hlavu (na lino)...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Křeče v žaludku při požití jídla nebo pití


Mám 14 let a mám problém s přetažením předkožky při erekci


Sportovní aktivita po prodělaném infarktu


Tuhnutí lýtek


Svědění těla


Antikoncepce a antibiotika


Změna léků


Opakovaná zlomenina zánártní kosti


Bulging disku

dobry den chcel bz som sa opytat na postup ako dalej ci je nutna operacia.MR...

Tezka diskopatie

prosim vas,lekar mi diagnostikoval tezkou diskopatii-mohl by jste mi prosim...

Warfarin a aloe vera


Potíže s trávením


Nákaza dětí psí škrkavkou


Menzes po kyretáži, negativní těhotenský test, "NĚCO" na UTZ


Bolesti v tříslech a kříži


MUDr. Jaroslav Sedláček

Urologická a chirurgická ambulance

Jazyk - křeče


MUDr. Tomáš Mikula

Odborný lékař diabetologie

Může být reálně test opravdu již pozitivní?


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×