Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Je tomu již rok kdy mě začaly bez jasné příčiny bolet konečky prstů, poslední články

Mozek a nervy Luděk 17.9.2018

Dobrý den, obracím se na Vás jako poslední možností. Budu rád i za názor více lékářů. Je tomu již rok kdy mě začaly bez jasné příčiny bolet konečky prstu poslední články. Začalo to na pravém ukazováčku a pak se rozšířilo do všech prstů. Za tento celý rok jsem nelenil a obešel několik specialistů. 2 cevní,revmatolog,2 kožní, 1 neurologiie. V každým oddělení mě sdělily nějaké informace které se pokusím podat co nejpřesněji protože má situace je již zoufalá.

Byl jsem na pletysmografii myslim a tam mi směrili krevní tlaky v prstech které byly v normě, byl jsem u 2 docentů cévářů kteří mě vyšetřily dokonce i ultrazvuk bylo slyšet jak mi tepe krev do konečku prstů. Na neurologii jsem byl vyšetnen Emg na karpály bez nálezu. Kožní interní lékařství bez nálezu. Ráno těsně po probuzení mě prsty nebolí vůbec až za tak 15 minut od postavení. Léčil jsem se enelbinem,pentomerem retard, zkoušel jsem b6 + horčík a bez exektu. Nyní mám Vessel due F bez efektu.

Dvě diagnózy které mě určily na podezření jsou raynaldova choroba a možný karpální tunel. Co se týká raynaldovy choroby nepomáhá střídavá studená a teplá voda na prokrvení. Naopak mě ještě bolí předloktí ze spodu.

Potom co mě tyto léky nikterak nepomohli mě napadlo zda by se nemohl jednat o zánět šlach předloktí a konečků prstů?

- V době vzniku nemoci mě vypli na 14 dní topení na horách září kdy bylo 5 stupňu
- beru lék metrotexat na snížení imunity
- mám revmatickou artritidu.

U prstů mám takový pocit pálení jako když se opaří jazyk, tupá bolest a pálení. Jeden čas docházelo i k brnění ale to odeznělo. Žádná změna barvy, modrání tricolora. Není to záchvatovité ale stálé. Vzhledem k tomu že pracuji jako recepční mě to dost zhoršuje pracovní podmínky.

Napadlo mě pokusit se užívat lék wobenzym který je proti chronickému zánětu a hojení zda by mě to nepomohlo, má situace není o tom že bych to vynechal a nechal být zkusil jsem i kupu mastí. Chtěl bych aby konečně došlo úlevy nejlépe uzdravení a neohrožovalo to můj život.

Děkuji Vám za pečlivou odpověď. Doplnění informací: První doktorka se snažila pomoci, a byla dobrá. Druhá doktorka mě poslala za revmatologem se kterým jsem to vše dávno řešil. Má otázka byla na možný zánět a vyzkoušení wobenzynu => při čemž tomuto se uplně vyhnuly. Takže ztráta času i pěnez i u všech doktorech. Protože se ani nesnaží hledat něco co by mi vlastně mělo být. Jediný co umí počkejte počkejte a trpte si dál a další prosím. Škoda že ani u Vás to není jinak.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, absolvoval jste již poměrně rozsáhle vyšetření stavu, bez jednoznačně stanovené diagnózy. Určitě podle charakteru potíží by jsem zvažovala cévní problém na prvním místě, píšete, že vy se mohlo jednat o Raynaudovou chorobu, co mně tedy klinicky neodpovídá. Raynaudova choroba (primární Raynaudův syndrom) je onemocnění tepenného systému nejčastěji horních končetin. Jedná se o typ vazoneurózy (funkční tepenné poruchy), pro kterou je charakteristické chladové bělání prstů na rukou, častější u žen v zimních měsících. Z neurologických příčin uvádíte syndrom karpálního tunelu, na který by jsem taky v nepomýšlela vzhledem k popisovaným potížím. Pro SKT jsou typické parestezie (pocit mravenčení, brnění) 1. až 3. a přilehlé části 4. prstu, pocit „oteklé ruky“ bez zjevného otoku, zpočátku typicky v noci, vzbudí pacienta nad ránem a po protřepání ruky a rozhýbání prstů dochází k úlevě, později i v klidu přes den nebo při manuální práci, při zalomení zápěstí ve statické poloze ruky (držení řídítek kola) nebo při zvednutí horní končetiny (držení se v dopravním prostředku), typické je i zhoršení jemné motoriky. Pro SKT jednoznačně ukazuje EMG, k verifikaci diagnózy i ke stanovení tíže postižení a k objektivnímu sledování nemoci. Pokud je EMG v pořádku, o SKT se nejedná. V úvahu připadá polyneuropathie, která ale by se také projevila změnami na EMG a je pak zde otázka její příčiny. Taky by jsem konzultovala revmatologa zdali se nemůže jednat o bolest kloubního původu primárně při revmatoidní artritídě. případně by jsem zkusila vysadit Metotrexát přechodně, zdali se nejedná o nežádoucí účinek tohoto léku. Vzhledem k tomu, že by jste chtěl názor více lékařů, přeposílám Váš dotaz ještě dále revmatologovi k posouzení a doporučení dalšího postupu. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dokoupilová

Specializace: Revmatologie Pracoviště: Revmatologická a osteologická ambulance MEDICAL PLUS

Pane Luďku dobrý den. Byl jste u řady specialistů, užíval řadu léků. Subjektivně Vás bolí prsty na rukou. To je vše a chcete po neznámém lékaři na internetu, aby vyřešil to, co nezvládli jeho kolegové (i 2 docenti jak píšete), kteří Vás měli v ordinaci. Jediná, skutečně relevantní informace od Vás je diagnóza revmatoidní artritidy, kvůli které užíváte MTX. Tady by bylo dobré se zastavit. Obraťte se na svého revmatologa. Ten Vám přece musel na základě něčeho tento lék předepsat. Revmatolog by měl mít tedy řadu laboratorních testů, ultrazvukové vyšetření, případně vyšetření další. Tam byste se tedy měl vrátit a konzultovat. Není to snadné, jste mladý, choroba Vám bere radost ze života, jistěže se to dá pochopit. Obrňte se trpělivostí a vraťte se zpět k revmatologovi. Nebo běžte k jinému, je to i o vztahu pacient-lékař a naopak. Přeji hodně štěstí.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Nováková

Specializace: Neurologie Pracoviště: Lékařská poradna Ave-Vita-Mea

Dobrý večer. Byl mi přeposlán váš dotaz - k vyjádření neurologa.

Vaše obtíže neodpovídají neurologickému onemocnění,ale poradila bych vám ještě vyšetření krve na protilátky proti borreliose.
Také by bylo vhodné vyšetření v psychosomatické ambulanci - tam by se dalo zjistit,jestli převažuje problém v rukou nebo v mozkové kůře ( obě místa mohou způsobit stejný problém).

K vašemu dovětku,že se nesnaží hledat něco,co by vám vlastně mělo být, bych odkázala na všechna vyšetření,která jste absolvoval.
K zakončení,že ani u nás to není jinak,se raději vyjadřovat nebudu.

s pozdravem NOJ

Související dotazy

Konečky prstů a zvláštní pocity
Dobrý den, jednou za čas mívám pocit jako bych měl...
Citlivé konečky prstů u nohou pod nehty
Dobrý den, po delší chůzi (po běhu, při vysokohorské...
Brnění prstů
Dobrý den, prosím Vás, už tak tři měsíce mi brní několikrát...
Stav po úrazu prstů ruky
dobrý večer,mám dotaz s prosbou v dubnu se mi stal...
Zbělení konečků prstů
Dobrý den, Je mi 20let a mám problém s běláním prstů,...
Skolióza a brnění prstů
Dobrý den, je mi 19 let, měřím cca 197 cm a mám skoliózu....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je to vázne a mám zajit Dr?

Dobrý den, již několik měsíců mám stiplavou bolest na levá straně hrudi .palciva...

Je to vazne?

Pan doktor, prepacte ze Vas s tym otravujem viem ze ste tu neni len pre mna...

Je to vážně chřipka?

Dobrý den už více jak týden mi nebylo dobře ale musela jsme chodit do Prace...

Je to vážné?

Ještě jednou dobrý den. Minulý týden jsem vám zaslala dotaz ( -------------------------------------------------------------------------------- Dobrý...

Je to zanet?

Dobry den, Jiz treti den me pali pochva. Prvni den jsem mela vytok a pres noc...

Je to zavodnění?

Dobrý den, je mi 22 let. Poslední 2-3 měsíce jsem začala strašně otékat. Prsty...

Je tohle gynekomastie?

Dobry den chtel jsem se zeptat jestli je toto gynekomastie nebo ne. Je mi 18...

Je tohle normální, nebo ne?

Dobrý den, chci se zeptat, jestli je tohle normální, nebo ne.. Byl jsem hodně...

Je tohle rakovina?:(

Dobry den, dnes jsem objevil tohle na svem tele. Moc se bojim aby to nebyla...

Je toho na mňa už veľa

Volám sa Iveta.Mám 40 rokov, tri dcéry vysokoškoláčku v1.roč, maturantku a 2.roč...

Je treba menit prezervativ

Dobry vecer omlouvam se ze pisi takhle pozde ale mel bych dotaz ohledne prezervativu....

Je TRIVIVAC?

Hezký den, pane doktore. Mé dcery(dvojčata) byly očkované TRIVIVACEM v 16 měsících...

Je tu možnost být těhotná?

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat, už několik let beru HA, nedávno...

Je tu problém??

Dobrý den, mám docela obavy. Porodila jsem zdravou dcerku 23.08.2013.. první...

Je tu velká pravděpodobnost otěhotnění?

Dobrý den, při braní nového platíčka antikoncepce (jangee) jsem si zapomněla...

Je tzv. píštěl po léčeném zánětu/váčku zubu OK?


Je u Crohnovy choroby těžší průběh žloutenky typu A?

Dobry den . Trpim na Crohnovu chorobu, a bezne onemocneni jako je chripka a...

Je v mém případě již možná laserová operace?

Dobrý den, je mi 21 let. Od nejakych asi 3-4 let mi zjistili vadu očí. Na levém...

Je v mém případě nutná hormonální léčba?

Dobrý den, je mi 47 let, měsíčky mám pravidelné, někdy silnější, přibližně...

Je vazne nemocna?

Dobry den, kamaradka ma 14ti mesicni holcicku a uz od narozeni je strasne...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Cysta na ledvině u plodu dítěte

Dobrý den paní Doktorko, Jsem v 17tt a jedná se o mé druhé těhotenství. Dnes...

Xarelto


Kozni problemy

Dobry den, dela se mi opar primo na pohl.organe, vzdy na stejnem miste. Zhruba...

Hodnoty výsledků štítné žlázy a co dál

Dobrý den, při odběru mi byly zjištěny tyto výsledky: S-Anti-tyreoglobulin...

Antidepresiva a alkohol?


Trpím bolestí pravého ramene, i při mírné zátěži v ramenu mi "přeskakuje"

Dobrý den, trpím bolestí pravého ramene i při mírné zátěži v ramenu mi "přeskakuje"...

MRI MOZKU

Dobry den, rada bych znala vas nazor na nalez z mri mozku, ktera mi byla provedena...

Opakovaná infekce vedlejších nosních dutin


Vysvetlenie diagnózy

Dobrý deň, chcem sa opýtať čo znamená lekársky záver : - polyartralgie a polyt....

Délka penisu

Dobrý den, je mi 16 a při erekci mám penis vysoký asi kolem 13 cm. Vážím skoro...

Dysplazie patelly

Zdravím, pane doktore, je mi 18 let a asi dva měsíce mám takový nepříjemný...

Zápach z úst a nosu

Dobrý den, už několik let trpím zápachem z úst (připomínající stolici), i nosu...

Hlen ve stolici a nadýmání

Dobrý den, v květnu jsem byl na odstranění hemeroidu. Je to tak měsíc tak mě...

Praskání v uších


Laparoskopie

Dobrý den,chci se zeptat..jsem 2dny po operaci sl.streva laparoskopicky kdy...

Nedostatek bílých krvinek

Dobrý den, byl mi dělán odběr krve kvůli štítné žláze, která mi vyšla tsh 4,8....

Křivá nosní přepážka

Dobrý den, prosím Vás byla jsem přesně před rokem na operaci křivé nosní přepážky...

Bolest v levém podžebří

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Už 14 dní mě píchá/pobolívá levá část...

Vyrážka

Dobry den, zhruba pred mesicem a pul se mi zacala na rukou delat vyrazka..ze...

Rameno - Hill Sachsův defekt

Dobrý den, asi 8 měsíců pocituji bolest v levém rameni při zvedání předmětu...

Reklama
Zavřít