Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Je tzv. píštěl po léčeném zánětu/váčku zubu OK?

Zuby František 5.10.2014

Zdravím pane doktore,

před cca 3 měsíci mě moje zubní lékařka léčila zánět/váček u mrtvé 5tky vpravo dole. Ač jsem si během 14 dní užil své vč. teploty, docházel na pravidelné čištění kanálků a ve finále musel vybrat dvě krabičky antibiotik - konec zdál se dobrý a zub byl následně zaplněn vč. finální plomby. Cca měsíc a půl jsem měl klid. Následně mi otekla dáseň, tvář a v podstatě se jednalo o stejné symptomy na identickém místě jako v akutní fázi předchozího zánětu. Největší bolestivost se nacházela v dásni pod léčenou 5tkou. Takto vzniklý otok vč. bolestivosti však začal již 3. den ustupovat a za několik dní se mi na místě udělala píštěl přesně pod léčenou 5tkou z které permanentně vytéká mléčně zbarvená tekutina. (Nikoliv žlutě zabarvená, hnisavá) Setrvalý, současný stav trvající přes měsíc mi negeneruje žádné potíže, pouze mám menší otok dásně pod 5tkou a píštěl produkující „mléko“. Konzultoval jsem toto se svou zubní lékařkou a dle ní se nejedná o nic patologického a tělo se v podstatě vyrovnává, resp. čistí píštělem od zbytků zánětu. Toto prý může trvat až půl roku a nemám se bát ani v rámci opětovného otoku. Následně mě eventuálně pošle na resekci, kdyby nedošlo k úpravě. Nicméně na internetu jsem se dočetl, že je potřeba řešit i toto, tzn. pokud po léčení vytvoří, resp. přetrvává píštěl. Váš názor?
Díky!

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Stomatologie‎ Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

Dobrý den, tvorba hnisavé píštělě (mléčné zabarvení) svědčí o přetrvávající infekci, což rozhodně není stav, který je v normě. Buď v kořenovém kanálku zůstala infekce nebo mohlo dojít k podélné prasklině kořene, obojí jsou stavy vyžadující ošetření. S pozdravem, Jan Stuchlík

Související dotazy

Píštěl nad zubem
Dobrý den, několk měsíců mě trápí tento problém. Přibližně...
Váček pod zubem
Dobrý den, udělal se mi pod zubem zánět ve formě...
Píštěl nad zubem
Dobrý den,chtěla bych se zeptat co je píštala. Nad...
Umrtveni pri zanetu zubu
dobry den. loni jsem mel zanet zubu (sestka dole),...
Po operaci zánětu pod zubem
Dobrý den, potřeboval bych pomoct popřípadě poradit.Ve...
Píštěl
Dobry den,mam prenatalni pistel od ledna tohoto roku.V...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je tohle gynekomastie?

Dobry den chtel jsem se zeptat jestli je toto gynekomastie nebo ne. Je mi 18...

Je tohle normální, nebo ne?

Dobrý den, chci se zeptat, jestli je tohle normální, nebo ne.. Byl jsem hodně...

Je tohle rakovina?:(

Dobry den, dnes jsem objevil tohle na svem tele. Moc se bojim aby to nebyla...

Je toho na mňa už veľa

Volám sa Iveta.Mám 40 rokov, tri dcéry vysokoškoláčku v1.roč, maturantku a 2.roč...

Je tomu již rok kdy mě začaly bez jasné příčiny bolet konečky prstů, poslední články

Dobrý den, obracím se na Vás jako poslední možností. Budu rád i za názor více...

Je treba menit prezervativ

Dobry vecer omlouvam se ze pisi takhle pozde ale mel bych dotaz ohledne prezervativu....

Je TRIVIVAC?

Hezký den, pane doktore. Mé dcery(dvojčata) byly očkované TRIVIVACEM v 16 měsících...

Je tu možnost být těhotná?

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat, už několik let beru HA, nedávno...

Je tu problém??

Dobrý den, mám docela obavy. Porodila jsem zdravou dcerku 23.08.2013.. první...

Je tu velká pravděpodobnost otěhotnění?

Dobrý den, při braní nového platíčka antikoncepce (jangee) jsem si zapomněla...

Je u Crohnovy choroby těžší průběh žloutenky typu A?

Dobry den . Trpim na Crohnovu chorobu, a bezne onemocneni jako je chripka a...

Je v mém případě již možná laserová operace?

Dobrý den, je mi 21 let. Od nejakych asi 3-4 let mi zjistili vadu očí. Na levém...

Je v mém případě nutná hormonální léčba?

Dobrý den, je mi 47 let, měsíčky mám pravidelné, někdy silnější, přibližně...

Je vazne nemocna?

Dobry den, kamaradka ma 14ti mesicni holcicku a uz od narozeni je strasne...

JE VELKÁ PRAVDĚPODOBNOST TĚHOTENSTVÍ?

Dobré ráno, chtěla bych se Vás zeptat jaká je pravděpodobnost těhotenství. V...

Je velká pravděpodobnost, že se to někam do orgánů rozšíří?

Dobrý den, předem se omlouvám za můj dotaz ptala sem se již několikrát ale já...

Je vhodná biologická léčba na granuloma anulare?


Je vhodná soda bicarbona při atrofické gastritidě s hypergastrinemií?


Je vhodná tato léčba?


Je vhodné endokrinologické vyšetření?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Antibiotika na zub


Ledvinné parametry

Dobrý den, chtěla bych poprosit o konzultaci výsledků - urea 3,3, kreatinin...

Bodavá bolest kotníku


Píchavá bolest v močové trubici

Dobry den, mam uz 14 dni problem s mocovou trubici. Nekolikrat denne me v ni...

Bolest a zatvrdnuti v miste piercingu na jazyku

Dobrý den! :) Ráda bych se zeptala. Mám piercing jazyka 6 let. Někdy se stalo,...

Přeočkování proti heptitidě

Dobrý den,jako zdravotnický pracovník jsem byla na střední škole očkována proti...

Bolest leve strany zad

Dobry den, již 5 rokem trpím bolesti zad na levé straně u lopatky , posledni...

Pálení zad

Dobrý den, třetí den mě pálí záda krční a hrudní páteř, někdy i hrudník, vždy...

Mononukleóza- opakovaná nákaza?

Dobrý den, 9ti-letý syn má mononukleózu, já jsem v 15. týdnu těhotenství. Mononukleózu...

Křeče v podbřišku, pocit na zvracení, průjem

Dobrý den, Před 2 týdny jsem dostala křeče v podbřišku a do levé strany. Po...

Výtok z penisu po pohlavním styku


Zlucnik

Dobry den ještě k dotazu ze dne 2.2.16 strašně se bojím, ze se jedna o nějaký...

Fyzická námaha při ATB proti lymeské borelióze

Dobrý den, lékař mi předepsal Deoxymykoin 100 mg na 15 dní proti lymeské borelióze...

Hlen ve stolici a bolest v kříži 3 týdny po antibiotikách


Bolest za kolenem a v lýtku po sportovní aktivitě

Vážený pane doktore, mám 5 měsíců po plastice LCA levém koleni (metoda BTB),...

Radikulopatie, léčba

Dobrý den, jsem sledována na neurologii pro dg. lumbalgii s radikální iritací,...

Bolesti svalů celého těla


Pálení konečníku

Dobrý deň, mám už dlho problém , ktorý ma trápny. Uz asi mesiac ma bolí keď...

Bolesti svalů, fibromyalgie, léčba

Vážený pane doktore, v roce 1994 viróza, doprovázená silným kašlem, antibiotika...

Zvětšené lymfatické uzliny v podpaží


Reklama