Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Jedná se o chronickou tonsilitidu.

Uši, nos, krk Martina 17.1.2018

Dobrý den, za od rijna jsem prodelala jiz 3 anginu. privni v pulce rijna, byl mi na ni napsat cyplox na 5 dni(alergie na penicilin), po dobraní jsem to do 2dnu dostala znovu, nasazen dalacin na 10 dni, proveden vyter zjisten streptokok pyogenes, po dobrani kontrolni vyter a vse v poradku, krome mirne zarudlého hrdla, po te jsem otěhotněla a v pulce prosince anginu dostala znovu, nasazen zinnat na 8 dni, nyní jsem 3 tydny bez atb, ale kontrolni aslo mam 438. muze pritomnost streptokoka ohrozit plod? popřípadě je něco, co mohu brat v tehotenstvi, aby se mi angina nevratila? citim se stále zahlenena a unavena, nevim jestli ne spise z tehotenstvi, jsem v 11 tt. pan doktor na orl mi doporucuje mandle po porodu odstanit, rada bych se tomu vyhla, jen nevim, co vic uz udelat. z velkého množství atb mam asi poradne rozhozenou imunitu. normalne mam anginy 1x, max 2x do roka, ted se vse nejak zhoršilo, cepy na mandlich mam jen při angine, jinak ne, hrdlo mam asi lehce zarudle porad. zasilam foto a dekuji za pripadne rady. Doplnění informací: a muze chronicka infekce nejak ohrozit plod? popřípadě je to dedicne? pokud si necham po porodu mandle odstranit, budu se moct po navratu z nemocnice postarat o dite? dekuji za doplneni odpovedi

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, těhotenství jako takové může stát za tím, že jste nyní náchylnější k infekcím, proto nejspíše i ta větší frekvence angín. Pokud je za angínami opakovaně streptokokus pyogenes a zároveň je vysoké ASLO, je to známka toho, že mandle jsou chronicky obsazené touto bakterií, jedná se o chronickou tonsilitidu, a jediným řešením, jak se opakujících angín zbavit je, že si mandle necháte odstranit. Nyní v těhotenství nemůžete nic užívat, potravinové doplňky k podpoře imunity nedoporučuji, spíše zdravější životní styl, dostatek pohybu, zdravá strava. Hrdlo kloktat slanou vodou či Vincentkou. Jinak pro opakování akutní infekce v těhotenství, vhodný z ATB je především Penicilin, pokud na něj nejste alergická (nejspíše jo, vzhledem k tomu, že léčba PNC doposud neprobíhala). S pozdravem, Dr. Horáková

MUDr. Pavel Strnad
Odpovídá lékař:

MUDr. Pavel Strnad

Specializace: ORL (ušní, nosní, krční) Pracoviště: Ambulance ORL (ušní, nosní, krční), Ústecká poliklinika

Dobrý den, v tomto případě doporučuji také odstranění mandlí. problémy se budou stále vracet. Samozřejmě těhotenství je přednější, takže vzhledem k nutnosti celkové narkozy je vhodnější naplánovat až po šestinedělí- poradte se se svým gynekologem. Chronický zánět mandlí by na plod neměl mít vliv.

Související dotazy

Chronická tonsilitida
Dobrý den, prosím o názor k mému problému. Už asi...
Chronická tonsilitida
Dobry den, rada bych se zeptala jaka je sance, ze mam...
Tonsilitida - doplnující odpověd
Dobrý večer, doplňuji fotografie k dotazu #341268 -...
Tonsilitida
Dobrý den, od úterý mě bolelo v krku, a měla jsem trochu...
Autoimunní onemocnění štítné žl.
Dobrý den, bylo mi diagnostikováno autoimunní onemocnění...
Tonsilitida
Dobrý den, od včerejšího večera mě při polykání hrozně...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jedná se o bradavici?

Do bry den Jedna s eo bradavici? Na dotek bolí a obcas když slapnu

Jedná se o fibrom?

Dobry den jiz nekolik let jsem ignoroval kozni vyrustek aniz bych se s nekym...

Jedná se o folikulitidu a jak se léčit ?

Dobrý den, zhruba před pěti měsíci se mi udělal červený pupínek na břiše, zhruba...

Jedná se o genitální bradavice?

Dobrý den přeji je mi to hloupé, ale jakdi mi to nedá spát. Nějakou dobu pocituju...

Jedná se o genitální bradavice?

Dobrý den, po oholení genitálních partií se mi objevily tyto výrůstku-bouličky...

Jedná se o gynekomastii?

Dobrý den, od mala mám takto zvětšené (vypouklé) bradavky, nevím jestli je nějaká...

Jedná se o hemeroidy?

Dobrý den, v příloze Vám zasílám foto z dnešního dne. Prosím Vas,jedna se o...

Jedná se o hemoroid?

Dobrý den, Obracím se na Vás s problémem, zasílám i foto. Po stolici mi vždy...

Jedná se o herpes

Zdravím,pár dni dozadu som písal kvôli tým vyrazkam,ktoré sa objavili mne a...

Jedná se o HPV nebo jen papillaris genitalis ?

Zdravím mám dotaz viz nadpis... Bílé tečky kolem žaluda neřeším, ty ostatní...

Jedná se o Chronovu nemoc?

Dobrý den, včera na kolonoskopii mi byl nalezen tenhle nález. V celém rozsahu...

Jedná se o infekci?

Dobrý den. 4 týdny mám následující problémy - únava, zvýšená teplota ( kolísá...

Jedná se o infekci?

Již pět dní má problém ...mám zarudloua opuchlou pochvu...je to spojené se svěděním...myslím...

Jedná se o kondolymata?

Dobrý den, mohu se zeptat, zda se jedna o kondolymata? Mám to už delší dobu....

Jedná se o kondylomata

dobrý den, minulí týden jsem na svém penisu v místech okolo uzdičky našel několik...

Jedná se o kondylomata?

Dobrý den, dnes sem navštívíl urologa a následně mi řekl že se nejedná o kondylomata....

Jedná se o kondylomata?

Dobrý den, ráda bych se vas zeptala na názor ohledně mého problému. Jsem ve...

Jedná se o kontaktní alergickou dermatitidu

Dobry den, na rukou se mi objevily neprijemne puchyrky, ktere dost svedi. Navic...

Jedná se o kožní plísňové onemocnění

Dobrý den chtěl bych se zeptat, na krku a na hoře na zádech a ještě z vnitřní...

Jedná se o krátkou uzdičku?

Dobrý den. Je mi 26 let a rád bych se zeptal na normální délku uzdičky penisu....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest břicha a plynatost


Cysta či absces stydkého pysku

Dobrý den, na velkém stydkém pysku se mi udělala tvrdá bulka, ze které jsem...

Krvavý a páchnuci výtok z pupku

Dobrý deň Mám 25 rokov a asi pred 3 mesiacmi som spozoroval zaschnutú krv...

Kousnutí muchničkou

Dobrý den, ve čtvrtek ráno jsem se probudil s lehce rudým, na dotek dosti citlivým...

Výrůstek na stydkém pysku

Dobrý den. Na velkém stydkém pysku se mi vytvořil malý útvar, vypadá jakoby...

Nechráněný styk při menstruaci

Dobrý den, je mi 16 a s přítelem jsem měla asi před mesicem nechráněný pohlavní...

Potíže se střevem a vyprázdňováním

Dobrý den. Normálně chodím na záchod 2-3x týdně. Poslední asi 3 měsíce chodím...

Výrůstek u konečníku


Maxitrol mast a užívání

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho po aplikaci působí mast Maxitrol....

Bušení srdce a Betaloc

Dobrý den, na orl mi byl diagnostikovan jicnovy reflex, nasazen Pantoprazol...

Edém a svědění prstů na rukou

Dobrý den, prosím o radu...dcera 17 let, vše začalo malou zatvrdlinou v oblati...

Věková hranice pro legální pohlavní styk


Otok po operaci zlomeniny

Dobrý den, jsem několik dní po vyjmutí kovové dlahy z holenní kosti (zloměnina...

Bolesti po operaci anální fisury

Dobrý den, jsem po operaci anální fisury. Už to je jeden týden, při stolici...

Tiky a záškuby po celém těle

Dobrý den, mám problém se záškuby a tiky celého těla,už si se mnou doktoři...

Podezření na boreliosu

Dobrý den dne 23.7. Jsem byl stanovat v lese. Vrátil jsem se domu prohlížel...

Bolest v podbřišku vystřelující do konečníku


Furunkulus v podpaží

Dobrý večer, již delší dobu (takový rok a půl, možná 2 roky) mě trápí boláky...

Zarostlý nehet

Dobrý den, mám problém s palcem u nohy, kde mi zarůstá nehet. Jednou jsem si...

Záblesky v očích

Prosím o sdělení, co může způsobovat záblesky-světlo při krajích zorného pole....

Reklama