Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Jednorohá děloha, plánovaný porod

Gynekologie Karolína 22.1.2021

Dobrý den, ráda bych znala názor dalšího odborného lékaře na to, jaký ideálně zvolit způsob porodu. Aktuálně jsem 29tt, plod odpovídá velikostí a již je hlavičkou dole. Předchozí porod proběhl v 5/2018 císařským řezem pro KP. Při císaři byla zjištěna vvv dělohy, jednorohá děloha se slepým rohem. Jiné zdravotní komplikace nemám, ale ráda bych věděla, zda má cenu se snažit o přirozený porod nebo raději volit s ohledem na anamnézu plánovaný císařský řez. Četla jsem studii, že porod s touto vadou dělohy stejně většinou končí císařským řezem pro nepostupující porod. Děkuji za názor.

Odpovídá lékař:

MUDr. Igor Romanko

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den Karolíno. Máte specifický dotaz, na který Vám jistě lépe odpoví přímo specialista v oboru gynekologie a porodnictví. Specialista by Vám měl odpovědět v průběhu 2 dnů. Vyčkejte prosím na jeho reakci. Přeji Vám hezký den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Polášková

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: NL-Clinic Gest IVF;ProCrea Swiss IVF Center

Dobrý den Karolíno,

jednorohá děloha může při porodu - kontrakční činnosti - vysílat nesprávné kontrakční vlny, díky čemuž se neotvíráte správně, tedy máte obecně vyšší riziko ukončení porodu Císařským řezem (dále SC). Stav po něm je pak pro další porod pravděpodobnost 50%, že se bude SC opakovat. Z výše uvedeného Vás tedy pravděpodobně čeká to samé. Ale záleží na mnoha dalších faktorech - jaká je Vaše preference, jak velký bude plod v době porodu a jakou budem mít polohu, jestli Vás nepotká nějaká komplikace v pokračujícím těhotenství, jestli jizva po předchozím SC nebude příliš ztenčená a pokud vše bude v pořádku a Vy se budete klanit k tomu zkusit rodit přirozeně, pak Vás jistě budou kolegové v porodnici více sledovat a nenechají Vás přenášet.
Teď je důležité, jestli sama byste o přirozený porod měla zájem (bylo by to přirozené a v pořádku) a pokud ano, kolegové Vás budou na výše uvedené limity upozorňovat a celý definitivní postup bude vycházet až z aktuálního stavu těsně před termínem porodu/v jeho průběhu.

Přeji Vám zdravé pokračování těhotenství, pohodový porod, šestinedělí s dobrým hojením a nadhledem a brzké sžití celé nové rodinky! S pozdravem MUDr. Petra Polášková

Související dotazy

Porod a jednorohá děloha
Dobrý den paní doktorka, chtěla bych se zeptat na Váš...
Dobrý den jsem měsíc těhotná, chci se zeptat jsem 3...
Po posledním porodu mi zůstala děloha výše
Dobrý den, je mi 39 let, mám tři děti , při posledním...
Porod císařským řezem
Dobrý den. Pane doktore, chtěla jsem se zeptat. Mám...
Porod
Dobrý den, jsem potřetí těhotná (37 let), aktuálně...
Porod?
Dobry den nedavno jsem Vam psala-pro info kopiruji...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jednorázové dětské pleny

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co je na tom pravdy, že jednorázové dětské...

Jednorazove krvaceni z penisu

Dobry den mam syna ktery je v puberte a rikal mi ze po masturbaci zacal trochu...

Jednorázové objevení červených krvinek v moči

Je mi 41 let a zjistili mi při rozboru moči přítomnost červených krvinek v moči....

Jednorázové užití většího množství pervitinu

Dobrý den, je to 12let, kdy jsem poprvé a naposledy zkusila pervitin při cestě...

Jednorázově zvýšená teplota v těhotenství

Dobrý den, jsem momentálně ve 13.týdnu těhotenství a v neděli jsem začala mít...

Jednorázový hnědý výtok

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, co by mohl znamenat jednorázový světlehnědý...

Jednorazovy nocny unik mocu

Dobry den pani doktorka, prosim mam 23 rokov, a v detstve som trpel pomocovanim...

Jednorázový průjem

Dobrý den, přečetla jsem příbalovou informaci i dotazy na této stránce, ale...

Jednorázový průjem před užitím tbl

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat na toto. Měla jsem vodnatý průjem...

Jednorázový test na HIV

Dobrý den, mám dotaz ohledně těhotenství a jednorázového testu na HIV - INSTI...

Jednostranná bolest hlavy

Dobrý den, je mi 21 let a trápí mě ostrá bolest hlavy v zadní části pravé poloviny...

Jednostranná bolest kolene

Zdravím Vás. Před třemi dny mě náhle z ničeho nic začaly pálit šlachy v podkolenní...

Jednostranná bolest prsu

Dobrý den, již asi týden mne pobolívá levé ňadro. Začalo to nenápadně, ale...

Jednostranná bolest v krku

ORL problém ? Dobrý den. Téměř 2 měsíce jsem unavený s levostrannou bolestí...

Jednostranná strava u 6 ti letého dítěte

Dobrý den.Můj šestiletý syn jí pouze cca.5 druhů jídel..jde vesměs pouze o...

Jednostranná tonsilektomie

Dobry den, Po castych anginach mam zjizvene mandle. Prava je vetsi a zjizvena...

Jednostranné bolesti zátylku a známky zánětu svalu

Dobry den,jiz par dni me trapi bolest krcni patere a zatylku a od toho cela...

Jednostranne brneni nohy,ruky a obliceje

Dobry den, obracim se na vas s timto problemem. Je to ted tyden, co me trapi...

Jednostranné zvětšená mandle

Dobrý den, jiz nekolik mesicu me trapi natekla mandle viz obrazek. Zaroven mam...

Jednostranné zvětšení a bolest uzlin bez jiných problémů

Dobrý den, Došlo u mě k jednostrannému zvětšení a bolesti krční uzliny, uzliny...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kolene po peraci TEP

Dobrý den, mám spíše dotaz na ortopeda... Píšu Vám za svého dědečka, který...

Krev ve stolici u dítěte

Dobry den mam syna 4roky a uz ma dva dny krev ve stolici

Bolest v boku nad pánví

Dobrý den, při přenášení kola jsem nějak divně chytl a zvedl. Hned na to mě...

Trhání zubů - za jak dlouho, co a jak jíst


Vysoký tlak

Přeji hezký den. Již rok užívám Prestarium Neo Combi 5/1,25 mg. Mám fobii z...

Zánět šlach, antibiotika

Dobrý deň, mám zápal šliach na rukách, užívam ospen 1000, ktorý budem užívať...

Isonoprisine

Dobry den,dostala jsem na imunologii lek na zvyseni imunity a to isonoprisine....

Časté nucení na stolici a hleny v ní

Dobrý den pane doktore, děkuji za Vaši odpověď na můj dotaz a velice si toho...

Půl roku mě trápí bolest kostrče po pádu z koně a zlomenině hrudního obratle

Dobrý den, už více než půl roku mě trápí bolest kostrče. Začátkem srpna jsem...

Zvětšené uzliny krku

Dobrý den, chtěla jsem se poradit. Na krku mám asi 15 let 2 uzliny velikosti...

Tlak na hrudi

Přeji dobrý den, obracím se na Vás s následujícími obtížemi. Zhruba od začátku...

Prasklinky na penisu

Dobrý den,už delší dobu mám na žaludu takové prasklinky.Žalud ani předkožka...

Zánět zrakového nervu

Dobrý den.Prosím Vás o radu jsem již zoufalá a asi změním lékaře,tak by mně...

Infarkt očního nervu


Zalehlé ucho

Dobrý den, ráno jsem se probudil se zalehlým uchem. Nic mě nebolí, rýmu jsem...

Každé ráno vyplivnu černé sliny

Dobrý den, V posledních měsících jsem si všimla, že téměř každé ráno vyplývnu...

Otok rtu

Dobrý den, už podruhé tento týden mi přes noc šíleně otekly rty. Hrozně pálí...

Roušky v těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak je to s nošením roušek v těhotenství ? Může...

Bolest kloubů, pravého stehna

Dobry den,mam dotaz. Uz dlouhodobe me boli prava ruka, loket,prsty a klouby(5let)...

Zvýšená hladina prolaktinu

Dobry večer.chtěla bych se zeptat mam šanci aby mi snizily praskama zvýšeny...

Reklama