Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Jiný problém

Jiný problém Petra 4.6.2018

Dobrý den,
před 5 lety jsem prodělala konizaci děložního čípku a od té doby se necítím zcela dobře. Po konizaci se stal děložní čípek neprůchodný, proto jsem o 3 měsíce později prodělala další drobnější operaci, kde tato komplikace byla odstraněna. Od této doby mám menstruaci pravidelnou, ale velmi slabou. Před 3 lety se u mě náhle objevily bolesti v kříži, které přes různé rehabilitace a masáže trvají po celou dobu. Přes zdravý a aktivní životní styl jsem rovněž začala náhle přibírat (12 kg za 3 roky)... Mám stále více dojem, že všechny tyto "problémy" spolu souvisí... Pro sníženou hodnotu celkového T4 jsem absolvovala vyšetření štítné žlázy, výsledky zasílám v příloze. Na vyšetření nebyl prokázán žádný problém se štítnou žlázu. Přesto se ptám, zda tato snížená hodnota celkového T4 nemůže být signálem jiného problému, který by měl výše uvedené projevy. Za Vaši reakci předem děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, souhlasím se závěrem vyšetření endokrinoložky. V lékařské zprávě je uvedena hmotnost 67 kg. Pokud váha odpovídá, pak nelze konstatovat, že nejde u Vás o obezitu a přírůstek váhy bude spíše souviset se svalovou hmotou, která sportovními aktivitami nabývá. Vzhledem k tomu, že problém spadá do kompetence odborného lékaře, předávám Vás ještě specialistovi.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, paní Petro, podle přiložených výsledků se u Vás nezjistila hormonální příčiny přibývání na váze, štítná žláza je v pořádku, laboratorní ukazatele ani ulztrazvuk nenasvědčují pro žádnou poruchu. Je samozřejmě na místě štítnou žlázu opět zkontrolovat při preventivní prohlídce u Vašho praktikého lékaře, ale pro tuto chvíli není třeba mít obavu.
Bolesti v křiži s konizací čípku a dalšími gynekologickými zákroky spolu v některých případech mohou souviset, nicméně většinou bývá nápadná časová spojitost. U Vás bolesti v kříži přišly až dva roky po konizaci. Pokud jste po gynekologické stráce v pořádku, pak si myslím, že příčina zde zřejmě nebude. Pro jistotu se ale nechejte vyšetřit svým gynekologem. Není zcela vyloučené, že se Vaše tělo chystá na přechod, byť to ve vašem věku je spíše méně pravděpodobné.
S přibývajícími lety bývá někdy obtížné udržet si váhu a nabraná kila se hůře shazují. Nemusí to být známkou nemoci, může jít o běžný stav. Záleží na tom, o jaká kila se jedná - zda jde o vodu, tuk, svalovou hmotu. Je možné objednat se ke spacialistovi (obezitolog, výživový poradce) a nechat se vyšetřit. Potom podle výsledku zaměřit režimová a stravovací opatření. Například při nadbytečném vázaní vody lze méně solit, sladit, přidat vce zeleniny a odvodňovacích jídel a čajů. Při nadbytku tuku lze ubrat na bílém pečivu, sladkostech, tucích, cvičit na problematické partie. Pokud se jedná o svalovou hmotu, pak je vše v pořádku. Jak vidíte, váha samotná nemusí být ukazetelem toho, že je něco v nepořádku.
Pro bolesti v kříži je třeba podstoupit vyšetření u zkušeného rehabilitačního lékaře, který Vás případně může poslat na nějaká zobrazovací vyšetření a také určí tu pro Vás vhodnou rehabilitaci. Například cvičení podle vývojového modelu, Vojtovu metodu, cvičení podle Smíška, magnetoterapii, manipulaci kostrče atd.. podle toho, nač by se přišlo. Prostředků k řešení podobných bolestí je celá řada, někdy trvá, než se přijde na to správné. Důležité je také každodenní domácí cvičení.
Na bolesti v křiží Vám může rovněž dobře pomoci akupunktura. Kontakty najdete na internetu, doporučuji volit někoho s lékařským titulem.
S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Jiný problém
Dobrý den, předem se trochu omlouvám se svůj dotaz,...
Jiný problém
Dobrý den, jsme trošku vážnější případ - manžel měl...
Jiný problém
Zdravím. Už nějakou dobu mám problémy s ospalostí,...
Jiný problém
Dobrý den, mám problém týkající se mého penisu,...
Jiný problém
Dobrý den, léčím se na psychiatrii s depresemi. Můj...
Jiný problém
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, už pár měsíců spím...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jiný problém

Dobrý den, cca 14 dní mě trápí bolesti za krkem a brnění až bolest levé strany...

Jiný problém

Dobrý den, potřebuji poradit v půli května jsem prodělal angínu bez teplot ....

Jiný problém

Zdravím. Dnes mi odeslala paní doktorka Eva Dogosi že mám doložit fotku také...

Jiný problém

Dobrý den, Již asi čtvrtým týdnem mne trápí jemná bolest na levé straně v...

Jiný problém

(příběh dle příznaků předpokládaný o borelióze) Dobrý den, je to zhruba...

Jiný problém

Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o radu. V dubnu roku 2016 jsem porodila,...

Jiný problém

Dobrý den. O víkendu jsem měla horečku, bolest hlavy a hlavně bolest v krku,...

Jiný problém

Dobrý den, moji mamince asi před 5 lety zjistili frontotemporalni demenci....

Jiný problém

Dobry den,chtela bych se zeptat...ceka me operace nadoru mozku...mam gelove...

Jiný problém

Dobry den. Kazde rano jeste pred cistenim zubu plyvu krev. Vzdy jen trochu....

Jiný problém

Dobrý den, mám takovou otázku co mi vrtá hlavou. Jsem těhotná a na II. screeningu...

Jiný problém

Dobrý den, prosím o radu, jeden z mých problémů začal v roce 2015, pálení...

Jiný problém

Dobrý den, Už asi půl roku mám problémy se zádama. Přesně se jedná o bolest...

Jiný problém

Dobrý den jmenuju se Lenka a je mi 19 let. A chci se zeptat už dlouhou dobu...

Jiný problém


Jiný problém

Dobrý den, jak mám postupovat? Mám vyhledat pro každou jednotlivou zdravotní...

Jiný problém

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat, v úterý jdu na odstranění retinované osmičky...

Jiný problém

Dobrý den, již druhý týden mne pobolívá v pravém podbříšku. Nejedná se o akutní...

Jiný problém

Jsem po operaci melanomu, údajně jsem přišla včas, nyní jsme po prvním kompletním...

Jiný problém

Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně tetanu.Před týdnem jsem pracoval...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bílý jazyk v zadní části

Dobrý den, mám dotaz ohledně bílého povlaku v zadní časti jazyka. Všiml jsem...

Vysvetleni CT

Dobry den jiz 2x cca po 3 letech se mi stalo ze po prochladnuti jsem mel velke...

Krev po stolici

Dobry den, mam prosbu dnes rano jsem se vzbudil s silenou bolesti bricha(zaludku)...

Bolesti zad

bolest v zádech pod levou lopatkou, mezi žebry, při otočení doleva a při pohybu...

Hlen v kuku


Bolestivé praskliny na prstech a patách

Dobrý den, již několik let se mi pravidelně s příchodem zimního období začnou...

Zátěžové Ekg

Chci se vas na neco zeptat prosim.Pri fyzicke aktivite se strasne zadychavam...

Hlen v pochvě

Dobrý den, dnes mě partner při dráždění objevil v pochve hlen. Už před týdnem...

Pocit na zvracení po jídle


Tlak v hlavě

Dobrý den, již dva týdny pociťuji šíleně nepříjemný tlak v hlavě.. Je tak šílený,...

Boule pod pantem čelisti

Dobrý den, Je mi 21 let. Již před delší dobou jsem si všiml, že na celé pravé...

Streptococcus Dysgalactiae

Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně streptokokové nákazy mě a mých dětí....

Oddálení menstruace bylinkami

Magisterské studium - dobrý den, už týden mě bolelo břicho, včera jsem měla...

Pocit knedlíku v krku

Po tot.tyreoidektomii v květnu tohoto roku trvá nechutenstvi a vadí mi i pachy...

Apo- Gab, názor na lék

Dobrý den, ráda bych se dozvěděla názor na lék APO-GAB 300 mg. , který byl...

Discitida, zánět meziobratlové ploténky

Dobry den, tchan (57let) onemocnel zanetem plotynky (dvou plotynek), lecba...

Obřízka


Vysoké GGT

Dobrý den, táta ma vysoké jaterní testy. Tvrdí, že je to z nějakých léků co...

Magnetická rezonance a kovové svorky

Dobrý den,mohu prodělat vyšetření MR, když mám v těle kovové svorky ? Toto vyšetření...

Únik stolice při análním sexu

Dobrý den, mám problém po a při análním pohlavním styku mám únik stolice. Jedná...

Reklama
Zavřít