Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Jiný problém

Jiný problém David 7.6.2018

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o nezávislý názor na můj problém. Celé to začalo cca březen 2017 kdy jsem začal pociťovat noční bolesti zad, které mě budily ze spánku. Bolest se objevovala vlevo pod lopatkou. Nebo i kousek níže, pod žeberním obloukem. Pokud jsem si sedl, vstal, a rozhýbal se, tak bolest po chvíli odezněla. Postupně mě občas ( několikrát během dne píchlo zepředu na levé straně pod žebry. Šel jsem s tím za mým lékařem na vyšetření. Vyjádřil jsem obavu zda seje nejedná o slinivku. ( v roce 2014 jsem prodělal akutní pankreatititu) Pan doktor provedl krevní odběry, doplnili jsme sono břicha, kde vše vyšlo čistě. Dále byla provedena gastroskopie. Vše vyšlo relativně dobře. Usoudil tedy, že je to od páteře. Absolvoval jsem sérii rehabilitací. Podle mě bez efektu.. Postupně se mi bolesti zhoršily, natolik, že je dnes pociťuju i přes den. Pásovita bolest pod levým žeberním obloukem, která vyzařuje dopředu i do zad pod lopatku, někdy níže. Občas mám průjmy. V lednu letošního roku mě bolesti zavedly opět k lékaři. S tím, že se zopakuje sono, provedou další odběry, eventuelně kolonoskopie a nakonec CT břicha. Ale než se k tomu dostaneme, tak paní doktorka z gastroenterologie požadovala doplnit vyšetření neurologem zda to není od pohybového aparátu. Neuroložka sice něco našla, viz zpráva, ale konstatovala, že by to až takový dopad mít nemělo. Následovaly další odběry s konstatováním, že pokud by se jednalo o slinivku, vypadalo by to jinak. Nasledovalo další sono viz foto. Kde slinivka nešla moc dobře vidět. Doktor doporučil CT ale ještě bylo nutno doplnit kolonoskopii, která byla v pořádku. Včera jsem se vrátil gastro s objednávkou na CT břicha, které bude až za měsíc.. I přes moje problémy. Přesto má paní doktorka pocit, že by to mohlo být od pohybového aparátu. Bolesti jsou spíše píchavého charakteru, občas tupé. Někdy je to až tak intenzivní, že si musím dát 30 kapek algifenu. Prosím Vás o názor. Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, bohužel, k Vašemu dotazu nejsou připojeny přílohy. Dle Vašeho sdělení se obtíže jeví víceméně jako záležitost nervů, jdoucích podél žeberních oblouků. Příčinou obtíží může být spasmus v oblasti hrudní páteře vedle obratlů vlevo nebo zablokované žebro. V obou případech se mohou objevit obtíže Vámi popisované. Doporučuji znovu vyšetření u fyzioterapeuta.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, pane Davide, je dobře, že jste byl takto důkladně vyšetřený. Přílohy sice nevidím, ale podle popisu usuzuji, že se na sonu nenašly známky prosáknutí a tekutina kolem slinivky, ale vyšetření nebylo moc přehledné. Na zánět slinivky samozřejmě neukazuje jen sono, ale také laboratorní testy zejména pak slinivkové enzymy amyláza a lipáza. Součástí testů je vyšetření na CRP, krevní obraz a případně i sedimentace, někdy se odebírají i nádorové ukazatele, vyšetřující se krevní tuky (vysoká hladina triglyceridů bývá spojená se zánětem slinivky). Předpokládám, že když jste byl tolikrát na gastroenterologii, jistě na to lékaři již pomysleli a vyšetření provedli. Podle doby trvání a průběhu si myslím, že obtíže se slinivkou sice úplně vyloučit nemůžeme, ale nejsou příliš pravděpodobné. Kdyby CT vyšetření bylo třeba provést urgentně, jistě by Vám dali dřivější termín. Jinak slinivku lze vyšetřit také pomocí endosona, tedy ultrazvuku prováděného při vyšetření podobném gastroskopii. Můžete se ohledně toho poradit se svým gastroenterologem.
Pokud nález na neurologii alespoň zčásti vysvětluje Vaše obtíže, zaměřila bych se nyní tímto směrem. Někdy, když bolest trvá dlouho, člověk ji intenzivněji vnímá a prožívá. I zdánlivě malý problém může vést k vážným bolestivým stavům. Řešení bude spočívat v odstranění příčiny (například blokády žeber, spasmů svalů v oblasti hrudníku a hrudní páteře), posílení svalstva a zabránění opakování. Objednejte se k lékaři se specializací z rehabilitačního lékařství, aby Vás vyšetřil a navrhl pro Vás vhodné postupy. Některé druhy rehablitace nemusí být pro Vás účinné a je možné zkusit něco dalšího - Vojtovu metodu, vývojovou metodu, SMS systém , magnetoterapii, elektroléčbu... Možností je hodně. Základ je systematické cvičení pod dohledem fyzioterapeuta a pravidelné každodenní cvičení doma. S fyzioterapeutem proberete také Vaši polohu při práci a spánku, jakou byste měl mít matraci a polštář, jak správně spát a sedět, což by Vám mělo rovněž ulevit.
Z vyšetření doporučuji minimálně doplnit RTG hrudníku zepředu i z boku a případně i CT, nebo pokud to neurolog shledá potřebným, tak magnetickou rezonanci zaměřenou na oblast hrudní páteře.
Při léčení dlouhodobé bolesti se někdy osvědčují antidepresiva, Váš praktický lékař Vám je může předepsat.
Z alternativních metod se na podobné obtíže s úspěchem používá akupunktura. Hledejte někoho s lékařským titulem.
S přáním brzkého zlepšení obtíží MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Jiný problém
Dobrý den, předem se trochu omlouvám se svůj dotaz,...
Jiný problém
Vážená paní doktorko/doktore, již se delší dobu léčím...
Jiný problém
Zdravím. Už nějakou dobu mám problémy s ospalostí,...
Jiný problém
Dobrý den, jsme trošku vážnější případ - manžel měl...
Jiný problém
Dobrý den, mám problém týkající se mého penisu,...
Jiný problém
Dobrý den, ještě dodatek k předchozímu dotazu. Před...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jiný problém

Dobrý den, už nějakou dobu se mi má jazyku objevily tečky a bílý povlak. Nevíte...

Jiný problém

Dobrý den, dnes jsem hrál fotbal a asi v půlce zápasu mě začal bolet palec u...

Jiný problém

Dobrý den,nevíte zda mohu u RS používat peruanskou macu,nevím jestli zvyšuje...

Jiný problém

Dobrý den, Ráda bych se Vás zeptala, jak moc jsem mohla ublížit své novorozené...

Jiný problém

Zdravím, mám asi trošku hloupý dotaz, ale zajímalo by mě tohle; před rokem...

Jiný problém

Dobrý den, už 2 měsíce mám kašel. Nejprve jsem od dr. dostala Duomox a Erdomed....

Jiný problém

Zdravím chtěl bych se zeptat jestli mě se zvýšenou hladinou vezmou na operaci...

Jiný problém

Dobry den, chcem sa spytat, ci chronicke prudke smrkanie moze vyvolat stav,...

Jiný problém

Dobrý den, ne mi 15 a měla jsem svůj první sex. Ze začátku to bolelo, ale pak...

Jiný problém

Dobrý den, již od narození mám pupeční kýlu, nikdy jsem s tím ale neměla žádné...

Jiný problém

Dobrý den, pokusím se co možná nejpřesněji vystihnout, co mě trápí. Je to něco...

Jiný problém

Dobrý den, léčím (natírám) kyselinou mravenčí bradavice na chodidle. Mohou nastat...

Jiný problém

Dobry den mam podezření ze mě přítelkyně podvadi 2 mesice sme spolu nespali...

Jiný problém

Dobrý den, už asi tři týdny se probouzím s několika modřinami na stehnech. Nejsem...

Jiný problém

Dobry den pane doktore, dovolte abych se Vam sveril se svim problemem, jiz...

Jiný problém

Poslední dobou mě bolí nadočnicové oblouky a čelo a část hlavy.Momentálně se...

Jiný problém

Dobrý den, při zjištěné anemii 87 hemoglob.jsem po negat. vyšetřeních na vnitřní...

Jiný problém

Dobrý den, mám dlouholeté potíže s pocením na nohou a rukách a nic nezabírá....

Jiný problém

Dobrý den, předem se trochu omlouvám se svůj dotaz, ale radši se většinou poradím,...

Jiný problém

Dobrý den, včera dopoledne jsem byl na extrakci zubu dole vlevo šestka (36)....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Infekce - Yersinie

Dobrý den.mam bolesti kloubů(lokty,zápěstí,kolena,kotníky,kyčel)Byly mi zjištěné...

Změny na děložním čípku

Dobry den, V listopadu mi na gynekologii ster z delozniho cipku vykazal LSil...

Již několik let mě trápí časté nadýmání

Dobrý den. již několik let mě trápí časté nadýmání, časté chození na záchod...

Ztráta sluchu

Dobrý den.Je mi 41 let a posledni 3 roky velmi rychle ztrácím sluch.Celková...

Vysazení antikoncepce

Dobrý den, je mi 44let a od 18let užívám HA s menšími přestávkami z důvodů...

Opakovaná infekce vedlejších nosních dutin


Menstruace v průběhu užívání HAK

Dobry den, mam dotaz uživam antikoncepci Bonadea v pruběhu platíčka jsem dostala...

Pálení v pochvě a výtok

Dobrý den. Před týdnem jsem po několikáté měla pohlavní styk se svým přítelem....

Antibiotika a alkohol


Těhotenství?

Dobrý den,chtela bych se zeptat jestli je krvácení behem menstruace normální?...

Bolest břicha na pravém boku a průjem


Zalehnutí uší a tlak v hlavě a pod ušima

Dobrý den, již delší dobu asi 2 měsíce po nemoci (antibiotika augmentin na podezření...

Špinění po menstruaci

Dobry den chtela bych se zeptat je,mi 17 a 31.1jsem dostala mesicky skončili...

Autoimunitní onemocnění, intenzivní svědění-nespavost

Vážený pane doktore, mám dotaz ohledně mé neteře, 12 let, závažná forma atopické...

Bolest zad

Dobrý den. Již více jak půl roku mám bolesti bederní páteře s vystrelovanim...

Bušení srdce po alkoholu


Pásový opar?

Ja by sa chcela informovať čo to je pasovy opar?

Volají doktoři výsledky?

Dobrý den, byla jsem poprvé na gynekologii (pro orgametril na oddálení ms) a...

Bolesti mandlí

Dobrý den, jmenuji se Pavel v březnu jsem dostal angínu k lékaři jsem šel až,...

Zduření v oblasti pod krkem

Už asi 2-3 měsíce mám pod kůži jakýsi utvar(netuším o co se jedna je to pevné...

Reklama
Zavřít