Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Jiný problém

Anna 8.6.2018

ávratu jsem normálně fungovala sama doma, přítel v práci. V únoru po třech měsících jsem nechtěně znovu otěhotněla ( předpokládala jsem že plne kojení mě prvních pár měsícu ochrání a také jsem nevedela že jizva je problém ) 5.4. jsem musela na interrupci, bez komplikací. Za 14 dní jsem si po ' nehodě ' vzala dle lekarky ( na utz viděla že budu právě ovulovat ) Postinor, žádná reakce. Po třech dnech však vše začalo. Postupně přibývající únava, která nabrala takové intenzity, že jsem celý měsíc jen polehavala , podlamovaly se mi nohy, pálily mě svaly, v kostech, pocity žaludku na vodě, příznaky se shodovaly s nežádoucími účinky Postinoru tedy jsem myslela že je to po něm, akorát dlouhou dobu. Za 10 dní ( v termínu ) po Postinoru přišla menstruace, jen slabší. Další menstruace přišla také v termínu, normální průběh, a tady se dostávám k tomu, že únava s jejím příchodem se zlepšila. Dokonce jsem šla na výlet, pracovala na zahradě.. cca týden před tímto zlepšením jsem byla u obvodní, řekla mi, koupit B forte ovoce zeleninu, to jsem dodržela, k tomu beru železitý syrup a Magne B6. Jenže únava se po odeznění menstruace vrátila. Mám hlad i po jídle ( zdravém sytém ), pocit žaludku na vodě ( ikdyz méně než na začátku ), ' vyšťavenost ' svalů, někdy pocit naprostého vyčerpání i po minimální námaze. Nenapadá vás možná příčina ? Obvodní lékař mi zatím nechce udělat odběry jelikož byly dělané pro potřeby předoperačního vyšetření před interrupcí nedávno a byly v pořádku, domnívá se, že je to ' jen ' únava. Na mě to však působí jinak. Nechce se mi věřit, že by tohle únava dokázala. A proč by přišla až po tom prášku? A ne po císaři ? Ne po interrupci ? ( Kde by to bylo pochopitelné ) děkuji předem

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, i když jste rodila císařským řezem, Vaše tělo bylo nastaveno fungovat, aby jste se postarala po porodu o sebe a o dítě. Proto jste se nemusela cítit unavená. Po interrupci jste nemusela ihned pociťovat únavu, protože ta se může objevit i s několika denním až týdenním odstupem. Užití tablety Postinor je přece jenom velký zásah do organismu. Následkem toho všeho Vám tělo dává informaci, že už toho má tzv. dost a potřebuje odpočinek, vlídné zacházení, zdravý přístup. Pokud mu nebudete naslouchat, nedopřejete si odpočinek atd., může přijít další varování např.ve formě nějaké nemoci či úrazu. Vaše únava je důsledkem sledu událostí ve Vašem životě. Pokračujte v doplňcích stravy, jídlo si rozdělte na několik malých porcí, pijte dostatek čisté vody, je to také důležité a během dne si dopřejte i krátký odpočinek. Během pár týdnů by jste měla pozorovat zlepšení.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Jiný problém
Dobry den, chtela bych se zeptat,jiz delsi dobu (asi...
Jiný problém
Dobrý den asi před měsícem se mi v třislech a na krku...
Jiný problém
Dobrý den, léčím (natírám) kyselinou mravenčí bradavice...
Jiný problém
Dobrý den , chtěl bych se zeptat pícha mě pod žebrem...
Jiný problém
Dobrý den. Měl bych dotaz. Kdyby se stalo, že by se...
Jiný problém
Zdravím. Dnes mi odeslala paní doktorka Eva Dogosi...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jiný problém

Dobry den, jsem ve 31tt a minuly tyden jsem byla pritomna u postriku proti...

Jiný problém

Dobrý den ráda bych se zeptala, včera jsem si všimla že na horním patře se mi...

Jiný problém

Dobrý den, včera jsem po jednom nasem štangastovy (bezdomovec) uklízela zvratky....

Jiný problém

Dobrý den asi tak rok a půl se léčim na vysoký krevní tlak. Asi tak před půl...

Jiný problém

Byl jsem od neděle v nemocnici mám růži do pátku jsem dostával antibiotika žilne...

Jiný problém

Dobrý den, již 5 měsíců mám nějaké neurologické problémy,které se opakují.Byl...

Jiný problém

Dobrý den , chtěla bych se zeptat . Cca na začátku března jsem užila tabletku...

Jiný problém

Dobrý den, měla bych dotaz na můj zdravotní stav. V prosinci minulého roku...

Jiný problém

Dobry den, nahodou jsem si pred cca pul rokem nad varletem a sourkem (jakoby...

Jiný problém

Dobrý den. Prosím o sdělení, zda mi něco dokáže vrátit rovnováhu. Je mi 57 let,...

Jiný problém


Jiný problém

Dobry den, před měsícem jsem začala brát antikoncepci a ted dobiram 2 platicko,...

Jiný problém

Dobrý den, včera jsem měl nechráněný styk s partnerkou, po sexu jsem si ničeho...

Jiný problém

Dobrý den, Chci se zeptat zda je takováhle žilní kresba na penisu normální,...

Jiný problém

Dobrý den. Omylem jsem si vzala ráno v jeden den dvakrát tabletku HA, další...

Jiný problém

Dobrý den asi před měsícem se mi v třislech a na krku objevily lehce nahmatatelné...

Jiný problém

Dobrý den, mám dotaz ohledně problému který jsem měla v létě a pořád mi nedá...

Jiný problém

Dobrý den, prosím o vysvětlení údajů v lékařské zprávě.

Jiný problém

Dobrý den, už od dětství tak cca co si pamatuji od 9 let mám na okrajích jazyka...

Jiný problém

Dobrý den, můžete mi prosím nějak vysvětlit následující výsledky krve. S...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bílý hustý hlen

Dobrý den , chtěl bych se zeptat na problém který pozoruji již delší dobu. Vždy...

Alkohol a zvýšené jaterní testy


Antikoncepce a trombóza

Dobrý den, mám v krevním obraze sníženou hodnotu stř. objemu trombocytů 7,1....

Chronicka angina

Dobry den MUDr. Zakova, mam anginu, ktora mi trva uz vyse dva a pol tyzdna....

Operace vyhřezlé plotýnky

Dobrý den, zajímalo by mě, jaké jsou rizika operace vyhřelé plotýnky a jaká...

CC syndrom

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně CC syndromu. Pracuji jako účetní,...

Myomy dělohy

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat prosím, před dvěma měsíci jsem byla na operaci...

Astma u dítěte

Dobrý den chci se zeptat dcera 3,5let 14kg, prokázané astma foukáme ráno večer...

Bolest ucha při polykání.

Dobrý den, chci se zeptat, když polykám tak cítím bolest vystřelující do ucha....

Sezonni otok jednoho oka

Dobry den, temer kazdym rok na jare a nekdy na podzim mi takto natece jedno...

Kručení a bublání v břiše


Nespavost - nucení na močení

Velmi mně potěšilo, že na můj dotaz odpoví MUDr.Honzák. Pane doktore, trápí...

Flek na jazyku

Dobry den, synovi 6let se tento flek objevil na jazyku.Nijak ho neboli. Mam...

Přetržené vazy v kotníku

Dobrý den, chci se zeptat, před měsícem jsem si přetrhl vazy v kotníku, dostal...

Tvorba modřin

Dobrý den, na nohách se mi začaly samy od sebe dělat modřiny - malé žluto modré....

Špatné dýchání, bušení srdce, pocity úzkosti, občas špatné polykání

Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o radu. Během posledních dnů jsem zaznamenal...

Pálení na prsou, kašel

Dobrý den, již rok se potýkám a opakujícím se pálením celé dýchací trubice od...

Bílkovina v moči na 1 kříž

Dobrý den. Byla jsem na vstupní prohlídce u lékaře a našel mi bílkovinu v moči...

Zřejmě výhřez ploténky

Dobry den, potrebovala bych poradit. Mesic jsem doma intenzivne cvicila a po...

Osteologické vyšetření

Dobrý den, ráda bych věděla jaké náběry mně čekají, pokud jdu na osteologické...

Zavřít reklamu