Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Jiný problém

Mozek a nervy Marta 8.9.2018

Dobrý den. Prosím o sdělení, zda mi něco dokáže vrátit rovnováhu. Je mi 57 let, od dětství mám cukrovku I.typu na inzulínu. Za sebou mám již 4 srdeční infarkty - zavedeny 4 stenty, 4 mozkové mrtvičky, po úraze amputovány dva prsty LDK - palec a druhý prst, rozřezanou spodinu LDK - píštěly, zelený i šedý zákal, ledviny i játra naštěstí vpořádku. Při chůzi mám pocit jako by jsem byla opilá - potácím se ze strany na stranu. V sedě i v lehu je vše vpořádku.
Je toto potácení velmi nepříjemné - mám pocit, že mne lidé odsuzují, že piju. Nejsem abstinent, ale kleničku si dám jen příležitostně. Jsem nekuřák.

Prosím, poraďte.

Děkuji a přeji krásný den. Doplnění informací: Moc děkuji za rady.Na neurologii jsem vedená a každý půl rok chodím na kontroly.Výsledky jsou vždy stejné-nic se nezhoršuje.Na diabetologii chodím pravidelně co 3 měsíce a to vždy po odběrech krve.Krkavici jsem ještě vyšetřenou nikdy neměla.Krční páteř mne nebolí.Na ORL jsem chodila před vstupem do hyperbarické komory a nic s ušima se nepotvrdilo-jinak by mne tam ani nepustili.
Jsem velice z mé chůze zoufalá,protože si okolí myslí,že jsem neustále opilá.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, záleží co máte na mysli. Člověk může změnit svou kondici a zlepšit celkový zdravotní stav změnou stravy, očistnými kůrami a ev. půsty, dále jsou pozitivní i pohybové aktivity. Z pohybových aktivit je pro Vás vhodná chůze, plavání, jízda na kole, jóga nebo tai-chi. Jen je třeba vše přizpůsobit svému zdravotnímu stavu. Vitamíny a doplňky nemají bohužel takový efekt, jaký je prezentován v reklamách. Také neexistuje žádná účinná léčba. Jde většinou jen o udržení stavu či zmírnění obtíží na únosnou míru. Je jen na Vás, na kolik se cítíte, do jaké míry jste ochotná přistoupit na změnu ve svém životním stylu. Můžete jít pomalými krůčky, ale vzhledem ke zmiňovaným potížím, je třeba hodně napravit.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, paní Marto, potíže s motáním mohou mít mnoho příčin. Může jít o důsledek prodělaných mozkových příhod, může se jednat o důsledek cévního poškození, můžete mít problém s krční páteří, s rovnovážným ústrojím v uších, poruchou citlivosti nohou v důsledku cukrovky a poškození spodiny levé nohy a další. Bez důklednějšího vyšetření se neobjedete. Doporučuji Vám, abyste požádala svého praktického lékaře nebo diabetologa o žádanku na neurologické a ORL vyšetření, vhodné by bylo i vyšetření cév dolních končetin a krkavic, zda nedochází k poškození tepen. Součástí Vašeho vyšetření by měly být i podrobnější krevní testy. Podle výsledku odborných vyšetření se určí, kde je příčina (zda nervová, cévní, středoušní atd.), podle toho byste pak mohla být léčená. Pokud jste měla na mysli spíše psychickou rovnováhu a celkovou harmonizaci celého těla, pak Vám poradila paní doktorka přede mnou. Vhodná je zdravá strava, přiměřený pohyb, dostatek tekutin, můžete vyzkoušet homeopatii. Nicméně rozhodně Vám nedoporučuji vzhledem k prodělaným nemocem a cukrovce, abyste podstupovala nějaké očistné a ozdravné kůry (rozhodně ne před vyšetřeními a bez porady s lékaři) a také, pokud byste skutečně chtěla podstouput nějakou očistu, dělejte to, prosím, pod vedením svého lékaře a po poradě s diabetolologem. Co se sportování a pohybových aktivit týče, je třeba volit takové aktivity, kdy nebudete ohrožená pádem a úrazem. Jako nejvhodnější se mi jeví chůze 4x týdně 30-45 minut, jóga je také výborné cvičení. Musíte upozornit cvičitele na své zdravotní potíže, aby byl schopen upravit aktivity podle Vašich nemocí a možností. Ostatní aktivity jsou samozřejmě vhodné rovněž, nicméně nejprve by bylo dobré zkuit ovlivnit motání, abyste se například nekymácela při jízdě na kole. Přeji Vám brzké zlepšení potíží. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Nováková

Specializace: Neurologie Pracoviště: Lékařská poradna Ave-Vita-Mea

Dobrý den. Dostala jsem váš dotaz k vyjádření z hlediska neurologa. Přede mnou vám odpověděly 2 lékařky.
K jejich vyjádření nemám co dodat. Z vašeho dotazu jsem nepochopila, jestli se ptáte na rovnováhu při pohybu nebo rovnováhu v životě.
Pokud byste byla mojí pacientkou,jako neurolog bych vás poslala
na ultrazvukové vyšetření krkavic a spolu s tím i vertebrálních tepen ( dělá se dohromady,ale na žádanku musí odesílající lékař zdůraznit)
a na elektromyografii dolních končetin ( indikuje neurolog)
Pokud jste tato vyšetření ještě neměla,doporučuji probrat s vaším ošetřujícím lékařem

s pozdravem NOJ

Související dotazy

Jiný problém
Vážená paní doktorko/doktore, již se delší dobu léčím...
Jiný problém
Dobrý den, předem se trochu omlouvám se svůj dotaz,...
Jiný problém
Dobrý večer, chci se jen zeptat, trápí mě stehovavé...
Jiný problém
Dobrý den, jak mám postupovat? Mám vyhledat pro každou...
Jiný problém
Dobrý den, jsme trošku vážnější případ - manžel měl...
Jiný problém
Dobrý den, ještě dodatek k předchozímu dotazu. Před...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jiný problém

Dobrý den, včera jsem po jednom nasem štangastovy (bezdomovec) uklízela zvratky....

Jiný problém

Dobrý den asi tak rok a půl se léčim na vysoký krevní tlak. Asi tak před půl...

Jiný problém

Dobrý den co vše způsobí zvýšenou hodnotu serotoninu v krvy? Může to být i stres?

Jiný problém

Byl jsem od neděle v nemocnici mám růži do pátku jsem dostával antibiotika žilne...

Jiný problém

Dobrý večer Dnes dopoledne při sprchování mi slabě praskla žilka nad kotníkem,...

Jiný problém

Dobrý den, již 5 měsíců mám nějaké neurologické problémy,které se opakují.Byl...

Jiný problém

Dobrý den , chtěla bych se zeptat . Cca na začátku března jsem užila tabletku...

Jiný problém

Dobrý den, měla bych dotaz na můj zdravotní stav. V prosinci minulého roku...

Jiný problém

Dobry den, nahodou jsem si pred cca pul rokem nad varletem a sourkem (jakoby...

Jiný problém

Dobrý den, 4. měsíc jsem nespal ani jednu noc v kuse. Trápí mě bolesti zad...

Jiný problém

ávratu jsem normálně fungovala sama doma, přítel v práci. V únoru po třech měsících...

Jiný problém

Dobrý den, před třemi týdny jsem prodělal kampylobakterovou enteritidu, po týdnu...

Jiný problém

Dobry den mam DM I. a celiakii. V létě me začaly bolet nohy mela jsem pocit...

Jiný problém


Jiný problém

Dobrý den, dneska jsem si nahmatala na teto casti bolestivou bulku cca 5cm kdykoliv...

Jiný problém

Dobrý den, už delší dobu se mi objevují modřiny na nohách a teď i trochu já...

Jiný problém

Dobry den, před měsícem jsem začala brát antikoncepci a ted dobiram 2 platicko,...

Jiný problém

Dobrý den, včera jsem měl nechráněný styk s partnerkou, po sexu jsem si ničeho...

Jiný problém

Dobrý den, Chci se zeptat zda je takováhle žilní kresba na penisu normální,...

Jiný problém

Dobrý den. Omylem jsem si vzala ráno v jeden den dvakrát tabletku HA, další...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Ostrá bolest chodidla v klenbě


Pichlavá bolest v lýtku

Vážený pane doktore, je mi 24 let, neberu HA, nekouřím a asi před týdnem mě...

Bolest a zduření krčních mandlí

Dobrý den, nedávno sem prodělal angínu. Doktorka mi předepsala V PNC 500, který...

Svědění kůže

mám problém so svrbením ktoré začalo na hlave a tvári ale už aj na celom tele..ide...

Brnění rukou v noci


Ekzém na penisu

Dobrý den, je mi 20 let a asi tak měsíc zpátky se mi objevilo zarudnutí na...

Vyrážka a otok oka

Dobry den, vcera me svedelo oko a myslela jsem si, ze je to z alergie, kterou...

Zvýšený pulz.

Dobrý deň, Mám problém so zvýšeným pulzom. Mám iba 17r aktívne posilujem,...

Bolest nohy pri spanku

Dobry den, Uz asi 2-3 tydny me trapi bolest leve nohy pri lezeni nebo pri spanku....

Mazové žlázy penisu

Dobry den chtel bych se zeptat na penisu se mi udelali pupinky na penisu je...

HIV

Dobrý den, měl jsem 10-11 dní zpět nechráněný sex s jednou ženou, pak jsem zjistil,...

Brnění rukou

Zdravím, mám takový dotaz ohledně problému s kterým nechci hned chodit za obvodním...

Zalehlé ucho

Dobrý den, již 4 týdny mám zalehlé levé ucho a akorát mi přijde, že se to...

Krvácení po pohlavním styku


Antibiotika


Bolest kostí a kloubů

Dobrý den, je mi 17 let a posledních 5 měsíců se mi opakovaně (alespoň 2x...

Přeskakování srdce

Dobrý den, pociťuji časté přeskakování srdce a to hlavně v noci. probudím...

Křupání v zápěstí


Svědění kolem konečníku


Belara a posunutí menses

Dobrý den, cca 3 roky užívám Belaru. Občas mívám během cyklu špinění. Minulý...

Reklama
Zavřít