Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Jiný problém

Psychika Petr 12.10.2018

Dobrý den, mívám nečekané mravenceni na obou rukách ve stejnou chvili, vzdy ve třech prstech na každé ruce. Mívám obrovské bolesti hlavy, které pocházejí z míst přechod hlavy a páteře u toho mívám pocit na zvracení. Mívám křeče pod lopatkami a končí to bolesti hlavy. Mívám křeče stehen a lýtek, takřka vždy před spaním mám nepříjemně neklidné nohy. Dlouhodobě mě bolí v okolí pravého kyčle a někdy to končí křečí celé nohy. Mám problém sedět v autě kvůli bolesti toho kyčle. Mívám bolesti v kříži. Bývá mi někdy tak zle, az se tresu a je mi na omdleni, v tu chvili špatně vidím, musím si vždy pomoct kusem masa, sacharidy mi tak rychle nepomůžou. Doplnění informací: Děkuji za odpověď, paní doktorka to trefila velmi dobře. Jsem po nehodě a po operaci hlavy se subduralnim hematomem. moc děkuji za odpověď a vážím si toho. Bohužel jsem v začarovanem kruhu, psychoterapeut mě poslal k psychiatrovi a beru zoloft, s tím že jsem premorbidně přecitlivěla osoba a prý s ostatním musím k neurologovi. Neurolog mi říká, že i přes slabý nález na EEG (lehce aktivní cysta) pro mne nemůže více udělat a mám být rád, že po úrazu mluvím a chodím fungují i s problemy. Od havárie 1997 se v dnešní době i s problémy cítím nejlépe za celé období. Bohužel stále mě trápí již zmíněné. Na sobě pracuji usilovně i můj advokát řekl, že to co vše jsem zvládl by určitě nedokázal. Přesto nevím co více udělat, ať se aspoň z poloviny zbavím problémů. S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, popis Vašich obtíží může souviset s několika příčinami. Vzhledem k poslednímu údaji jednak s nepopulárními psychickými příčinami, dále může jít o neurologické obtíže, může být i deficit minerálů a některých vitamínů. Doporučuji obrátit se na praktického lékaře, a požádat jej o odběry krve a odeslání na neurologické vyšetření. Bude-li vše negativní, byla by vhodná konzultace u psychologa, který se zabývá psychosomatologií. Chci jen podotknout, že jednak Vaše obtíže neberu na lehkou váhu a jednak, že na jejich odstranění budete muset pracovat hlavně Vy sám.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Vladimír Šigut

Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

Dobrý den Petře
Potíže které uvádíte patrně nemají jednu příčinu, JAko Vám psala paní doktorka, ale psychické napětí a zamření se na tuto složku bude důležité. Bolesti hlavy mohou být klasické migreny, mohly je zhoršit i poúrazový stav, JE možný podíl i blokád krční páteře. JE tedy potřeb řešit cílenou léčbou migreny u neurologa a ev technikami manuální medicíny i řešit možné blokády krční páteře. Klidové trnutí v rukou by odpovídalo syndromu karpálního tunelu, k ujasnění bude vhodné provést EMG mediánního nervu neurologem. Tvz neklidné nohy mohou být s poškození nervstva různými vlivy, takže EMG i na dolní končetiny je vhodné. Tzv syndrom neklidných nohou je i při zcela zdravých nervech a na zklidnění je potřeba neurologem dát cílené léky, které jsou často podobné těm které se dávají i u parkinsonovi nemoci, i když tato s těmito potížemi jinak nemá noc společného.
zdraví dr Šigut

Odpovídá lékař:

Mgr. Miroslava Hruboňová


Dobrý den, pane Petře, z vašeho dotazu nevyplývá bližší specifikace nehody. Zřejmě to však byla těžká nehoda a spousta problémů může vycházet právě odtud. Myslím, že by bylo vhodné souběžně řešit somatické i psychické problémy. Což už tak trochu děláte. Proto bych doporučila dále spolupracovat s psychologem i psychiatrem. Je naprosto pochopitelné, že těžký úraz má dopad nejen na somatický stav, ale i na psychický. Psycholog s vámi bude hledat drobné změny, ke kterým jistě dochází a pomůže vám zaměřit pozornost na to, co se vyvíjí, resp. zlepšuje. Drobných změn byste si jistě mohl všímat i vy ( vlastně jste zaznamenal, že je váš stav mnohem lepší "Od havárie 1997 se v dnešní době i s problémy cítím nejlépe za celé období."). Chápu, že byste se chtěl cítit mnohem lépe. Ale zaměřením pozornosti na úspěchy, kterých bylo již dosaženo, lze postupně odhalovat vaše vlastní zdroje pro řešení situace. Po poradě s vaším obvodním lékařem, by možná stálo za úvahu nasazení magnesia, které by mohlo zmírnit křeče.
Přeji vám trpělivost a zlepšování stavu. Mgr.Hruboňová Miroslava

Související dotazy

Jiný problém
Dobrý den, předem se trochu omlouvám se svůj dotaz,...
Jiný problém
Dobrý den, jsme trošku vážnější případ - manžel měl...
Jiný problém
Dobrý den, mám problém týkající se mého penisu,...
Jiný problém
Zdravím. Už nějakou dobu mám problémy s ospalostí,...
Jiný problém
Dobrý den, ještě dodatek k předchozímu dotazu. Před...
Jiný problém
Dobrý den, léčím se na psychiatrii s depresemi. Můj...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jiný problém

Dobrý den , chtěla jsem se zeptat co mám dělat . Už to trvá asi měsíc každé...

Jiný problém

Dobrý den, ještě dodatek k předchozímu dotazu. Před objevením problému jsem...

Jiný problém

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, už delší dobu mě trápí píchání v horní části...

Jiný problém

Čas od času mne obtěžuje bolest (až bodavá) v úrovni hrudní kosti (koncové spojení...

Jiný problém

Dobry den chtel bych se zeptat beru amisulprid pul tablety 50 mg rano a pul...

Jiný problém

Dobry den chtel bych se zeptat beru antidepresiva brintellix a amisulprid tedkom...

Jiný problém

Dobry vecer, poslednich nekolik dni me pobolivaji svaly a klouby. Zkousela jsem...

Jiný problém

Dobrý den, můžete mi prosím vysvětlit, co v lékařské zprávě, co Vám posílám,...

Jiný problém

Dobrý den, přibližně 10 měsíců mě trápí bolesti podbřišku. Břicho mě bolí...

Jiný problém

Dobrý den, synovi je 9 let, aktuálně se léčí na ORL s chronickou rýmou a zvětšenou...

Jiný problém

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,před 14 dny jsem měla při prevenci v krevním...

Jiný problém

Dobrý den, asi už dva roky mám zvětšenou a bolestivou sliznici nosohltanu, na...

Jiný problém

Hezky den chtela bych se optat zda je kalcifikace prilater. okraji stropu acetabula...

Jiný problém

Dobrý den, pokusím se shrnout můj zdravotní stav od počínajících problémů....

Jiný problém

Dobrý den již přes týden mě trápí pocit tlaku v hlavě a v očích, levá ruka je...

Jiný problémy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Od minulého týdne mám problémy. Že mě bolí...

Jiný vzhled spermií

dobrý den, na konci sexu z přítelkyní sem si všiml že moje spermie vypadají...

Jiskření před očima

Asi 2 měsíce se mi často stává, že při ranním vstávání z postele se mi zajiskří...

Jiskření před očima a následně bolest hlavy

Dobrý den. V produktivním věku jsem mívala velmi často migrénu, na kterou jsem...

Jiskření před očima, brnění jedné poloviny,únava

Dobrý den. Paní doktorko,měla bych k Vám následující dotaz. CCa v 15-ti letech...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Otoky tváře, rtů

Dobrý den,již čtvrtým rokem mi otečou rty a tváře.Začne to lehkým brněním rtů...

Možnosti terapie nodózní strumy


Hemangiom jater


Bolest a otok dásní a jazyka


Průjem, cukrovka, dialýza

ráda bych se optala na stále trvající průjmy maminky.je již po operaci...

Mirena

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, má mirena zásadní vliv na vytvoření nádoru...

Hysterektomie a bolest břicha

Dobry den,rada bych se zeptala,jestli je normalni bolest bricha (i v zadech,neco...

PM Chlamydil Extra

Dobrý den, byly mi diagnostikovány chlamydie tracho. na léčbu jsem dostala antibiotika...

Hemangiom v játrech

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Před půl rokem mi byl vyšetření -sono břich...

Tuhý hnis na krčních mandlích

Dobrý den, prosím o radu, asi dva měsíce pozoruji, že se mi na krčních mandlích...

Bulka na penise

Objevila se mi bulka na penisem mám jí tam tak mněsíc. Kdy na ní zatlačím nebolí....

Křeče v břiše

Dobrý den, už nějakou dobu mám ráno křeče břicha, které ale přejdou po stolici....

Azitromycin a mléko


Vlasy


Antidepresiva a alkohol?


Problémy s menstruací

Dobry den uz od 14ti let mam problem s menstruaci byla moc silna dlouha a casta.brala...

Noční bolesti zad

Dobrý den paní doktorko, je mi 40 let. V poslední době se u mě vyskytuje bolest...

Aterom, výrůstek na hlavě

Dobrý den, při česání jsem narazil na tento výrůstek na temeni hlavy a po dalším...

Bulka na penise

Dobrý den, chci se zeptat, po pohlavním styku s přítelkyní se mi na penisu(převážně...

Mirena

Dobrý den, 6 týdnů mám zavedeno nitroděložmí tělísko Mirena. Jsem 7 měsíců...