Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Jiný problém

Jiný problém VSBB 31.10.2019

Dobrý den, stala se mi taková nepříjemná věc, bavil jsem se s člověkem, který mě omylem silně poplival (když mluvil) na tvář-včetně rtu atd. Tato osoba se mi poté přiznala, že prodělala chlamydie. Dle informací, byla cca rok zpět přeléčena antibiotiky, ale bylo mi sděleno, že i přes to, může být nemoc přenesena. Existuje tedy reálné riziko přenosu tímto způsobem? (silným popliváním při mluvení, sliny jsem pocítil na svých rtech-za předpokladu i v případě, že by nemoc nebyla antibiotiky přeléčena). Mám dojít na kožní oddělení a nechat se vyšetřit? Také mi bylo sděleno, že bakterie i po přeléčení zůstává v těle. Mám teď z toho tak silné deprese, že nejsem schopen téměř jakékoliv činnosti.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, pokud u dotyčného neprobíhala akutní infekce, je nepravděpodobné, že by na Vás b...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Jiný problém
Zdravím. Už nějakou dobu mám problémy s ospalostí,...
Jiný problém
Dobrý den, léčim se s sníženou funkci štítné žlázy...
Jiný problém
Dobrý den, poslední rok se cítim bez energie, hodně...
Jiný problém
Dobrý den, předem se trochu omlouvám se svůj dotaz,...
Jiný problém
Dobrý den, jsme trošku vážnější případ - manžel měl...
Jiný problém
Co vás trápí, jak dlouho problém trvá, berete nějaké...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jiný problém

Dobrý den pane doktore, je mi 50 let a do června jsem užívala HA Depo Proveru....

Jiný problém

Dobrý den, už asi měsíc ne-li déle, mě trápí bolest pod levým zebrem, při nádechu...

Jiný problém

Dobrý den, první problémy mi začaly cca před rokem, kdy jsem si bez tréninku...

Jiný problém

Dobrý den, Po prodělaném nachlazení provázeném silným kašlem (přeléčeno antibiotiky)...

Jiný problém

Dobrý den, nedávno jsem našla podobný útvar v ústech. Kouřím a mám teď něco...

Jiný problém

Dobrý den, už asi 3 týdny mě svědí na zádech jedno konkrétní místo u páteře...

Jiný problém

Dobrý den ,mi 26let mužů se zeptat? Ja pořad dlouho době váhání ze žena bude...

Jiný problém

Vážení lékaři, mám dlouhodobě problém s chůzí-bolesti v koleně. Jsem po operaci...

Jiný problém

Dobrý den, 25.1.2018 mám jít na laparoskopii slepého střeva a jelikož beru antikoncepci,...

Jiný problém

Už několik dní mě trápí občasné svědění v oblasti konečníku,při stolici bolest/pálení...

Jiný problém

Dobry den, dnes se mi stala velmi neobvykla vec, cca 1/2 hod po sexu s pritelkyni...

Jiný problém

Dobrý den ,před dvěmi roky jsem začal s žonglováním ,po cca půl roce mi začalo...

Jiný problém

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, když mám posledních asi 5 tablet Apo-zolpidemu,...

Jiný problém

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli lze při sigmoideoskopii na první...

Jiný problém

Dobrý den, Předem píši to, že jsem objednana k lékaři, ale než tam zajdu chtěla...

Jiný problém

Dobrý den , chtěla bych se zeptat byla jsem hospitalizována před 14 dní v nemocnici...

Jiný problém

Dobry den,jak procitam veskere clanky tak premyslim jestli je nepsal nekdo z...

Jiný problém

Dobrý den, po nástupu teplých dní, se mi na dolních končetinách otevřely jakési...

Jiný problém

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Už týden mám pocit plného (nafouklého) břicha,nejde...

Jiný problém

Vážená paní doktorko/doktore, již se delší dobu léčím s RS. Mám problém s těhotenstvím,...